Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jak w temacie, dramat - licznik kilometrów wskazuje wartość 999999999 same głupie dziewiątki.

Sytuacja miała miejsce podczas kiedy zmieniałem akumulator, okazało się ze rozładowywał sie bo alternator siadał.

Nowy aku - podłączam i zonk 999999999 myślałem że jak się alternator naprawi to będzie wystarczająco dużo zasilania dla auta i licznik wyświetli poprawną wartość kilometrów.

Tryb dzienny i spalanie się wyzerowały, ale działają poprawnie.

Na dniach pojadę na komputer z nią. Miał już ktoś taki przypadek? Czy to może być coś poważnego?;/ E39 523i 96'

Opublikowano

może po prostu pokazał Ci rzeczywisty przebieg <żart> :) jedz na kompa to Ci sprawdzą, może wystarczy skasować błędy

pozdr

Opublikowano
może po prostu pokazał Ci rzeczywisty przebieg <żart> :) jedz na kompa to Ci sprawdzą, może wystarczy skasować błędy

pozdr

miliard kilometrow to na pewno bylby jeden z lepszych wynikow w Polsce :mrgreen:

tez jestem zdania ze zaczac jest najlepiej od wykasowania bledow - a dopiero pozniej bawic sie w rozbieranie licznikow itp.

Opublikowano

dzisiaj jadę na kompa, zobaczymy napiszę jaka diagnoza,

Telefonicznie w ASO pan powiedział że "oj nie dobrze, może być konieczna wymiana" - diagnostyka na kompie 490 zł

Więc jadę do zakładu co bumy robi, zobaczymy...

Opublikowano
Znajomemu tak się zrobiło jak znalazł w necie sposob na cofnięcie licznika i spróbował to zrobić,ale Ty jak piszesz odłączyłeś tylko akumulator,może ktoś wcześniej coś kombinował.
Opublikowano
Do ASO oczywiście nie pojechałem. Po podłączeniu pod kompa, stwierdzono że nie da się zakodować licznika na nowo, czyli cały moduł do wymiany ;/. Spowodować to mogło spadek napięcia związany z moimi problemami z alternatorem ;/.