Skocz do zawartości

Licznik wskazuje 999999999

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jak w temacie, dramat - licznik kilometrów wskazuje wartość 999999999 same głupie dziewiątki.

Sytuacja miała miejsce podczas kiedy zmieniałem akumulator, okazało się ze rozładowywał sie bo alternator siadał.

Nowy aku - podłączam i zonk 999999999 myślałem że jak się alternator naprawi to będzie wystarczająco dużo zasilania dla auta i licznik wyświetli poprawną wartość kilometrów.

Tryb dzienny i spalanie się wyzerowały, ale działają poprawnie.

Na dniach pojadę na komputer z nią. Miał już ktoś taki przypadek? Czy to może być coś poważnego?;/ E39 523i 96'

Opublikowano

może po prostu pokazał Ci rzeczywisty przebieg <żart> :) jedz na kompa to Ci sprawdzą, może wystarczy skasować błędy

pozdr

Opublikowano
może po prostu pokazał Ci rzeczywisty przebieg <żart> :) jedz na kompa to Ci sprawdzą, może wystarczy skasować błędy

pozdr

miliard kilometrow to na pewno bylby jeden z lepszych wynikow w Polsce :mrgreen:

tez jestem zdania ze zaczac jest najlepiej od wykasowania bledow - a dopiero pozniej bawic sie w rozbieranie licznikow itp.

Opublikowano
  • Autor

dzisiaj jadę na kompa, zobaczymy napiszę jaka diagnoza,

Telefonicznie w ASO pan powiedział że "oj nie dobrze, może być konieczna wymiana" - diagnostyka na kompie 490 zł

Więc jadę do zakładu co bumy robi, zobaczymy...

Opublikowano
500 zł za diagnozę, a gdzie tu jeszcze naprawa, ale złodziejstwo to ASO :duh:
Prowadzę swoje życie, a nie BMW
Opublikowano
Znajomemu tak się zrobiło jak znalazł w necie sposob na cofnięcie licznika i spróbował to zrobić,ale Ty jak piszesz odłączyłeś tylko akumulator,może ktoś wcześniej coś kombinował.
Opublikowano
  • Autor
Do ASO oczywiście nie pojechałem. Po podłączeniu pod kompa, stwierdzono że nie da się zakodować licznika na nowo, czyli cały moduł do wymiany ;/. Spowodować to mogło spadek napięcia związany z moimi problemami z alternatorem ;/.