Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Członkowie klubu
Opublikowano

Przewaliłem cały przedział pasażera. Miecz mam Behra (to wyciągnąłem) tylko gdzie ten powalony filtr jest. Zupełnie nie wiem gdzie to może być a chyba wszystko przewaliłem.

750il '89 - w tym nie mogę znaleźć. Jeśli ktoś może ma namiar gdzie to można znaleźć i czy w wersji powyższej z klimą coś takiego występuje to byłbym bardzo wdzięczny za info.

Robiłem na podstawie:

http://www.nmia.com/~dgnrg/page_4.htm

ale albo nie bardzo umiem czytać albo ślepy jestem. Gdzie do cholery jest ten filtr dziadowy?!

Opublikowano

A wiec nie wiem czy ta strone co wkleiles to jest twoja Becia jesli tak to tam masz wszystko napisane!

Jesli nie rozumiesz wszystkiego to nie musisz wyciagac schowka :nienie:

64 31 1 390 836 to jest katalogowy nr czesci

Nastepnie masz krok po kroku mozesz pojsc po zdjeciach przeciez sa wklejone fotki !

Pozdrawiam !

BMW RULEZ - Drive It And Believe It ! [ skype driftm3 ]
Opublikowano

:oops: :evil: :?: Witam-i pozwulcie ze dolacze sie.Mialem pisac prawie to samo co ,,lazik,,.Problem taki sam--rozebralem co bylo do rozebrania(rozk

recenia :D ) i nie znalazlem tego ch.... filtra.Pol dnia mi to zajelo i nic.

Gdzie drania szukac?Na forum przeczytalem chyba wszystko w temacie-to teoria a w praktyce...klops.

Samochodzik to 735i z 87r z klimatyzacja-dziadek ale wesoly :lol: .

Moze ktos dokladnie podpowie-z gory DZIEKUJE! :?: :?:

ZYCIE JEST .... za KROTKIE!
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

heh to ja to samo pytanie ale o E36 bez klimy! Widziałęm tematy na forum ale tam był o autach z klimą. W sumie w którym temacie przewijał się motym auta bez klimy i DWA filtry o kolicach mechanizmu wycieraczek ale jak pytałem w Zlatex-ie to bi podali że to jest filtr

http://www.realoem.com/bmw/showparts.do?model=BE11&mospid=47424&prod=19950500&btnr=64_0181&hg=64&fg=10

I już nic z tego nie wiem :(

• Członkowie klubu
Opublikowano
A wiec nie wiem czy ta strone co wkleiles to jest twoja Becia jesli tak to tam masz wszystko napisane!

Tak wszystko napisane tylko u mnie ni ch.. nie mogę wszystkiego znaleźć. Dlatego też się pytam czy wersja z klimą [mam takie trzy "suwaki" (pokrętła w sumie ale nie te owalne) na panelu] ma także filtr. Rozebrałem wszystko do punktu 9 i tam się zaczęły schody. Nic podobnego koloru zielonego nie ma do tego że to zielone jest przykręcone do jakiejś większej czarnej płaszczyzny a u mnie jest co najwyżej czarna skrzyneczka i z wyglądu środka wygląda jak nagrzewnica. Obok niej jest dziura po mieczu który wyjęłem i mam przed oczami (numerki 90.947.00.842 E32 64/11 1 388 629.2). Nie ma żadnego zielonego na kształt przypominającego http://www.nmia.com/~dgnrg/photo-7.jpg.

Szlag mnie trafia bo pół dnia w tym grzebałem aż mnie cholera już brała, chciałem po koniec wykręcać schowek, no ale od czego forum BMW? Dlatego też tu rzucam prośbę o pomoc.

Opublikowano

:!: LAZIK-bede podpinal sie pod twoje posty-sorki :lol: .

Doszlismy do tego samego i .... stop. :!:

Pewnie nie ma u nas tego ,,papierka,,

ZYCIE JEST .... za KROTKIE!
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
@freestyler: rozumiem że to opis dla wersji bez klimy?
Opublikowano

Tak bez klimy ylko nie wiem jaki ty posiadasz bo na stronie realoem jest w naszych wersjach silnk m40 e36 316 filtr prostokatny i taki okragly.

Ja mam prostokatny a auto bez klimy rocznik 03/93 :D

Pozdrawiam !

BMW RULEZ - Drive It And Believe It ! [ skype driftm3 ]
Opublikowano
Jak wyjmiesz miecz to przedni wloz reke i tam jest filtr. Przynajmniej w e34. Wystarczy wyjac ten miecz i tam juz jest filt niewidoczny na I rzut oka trzeba reke wlozyc gkebiej.

Sprzedam nowy filtr powietrza MANN C31143 BMW E60 E61 E63 E64 - 90 zł z wysyłką

Opublikowano

Właśnie dobierałem się do tego filtra w E32 z automatyczną klimą. Cała zabawa polega na tym żeby odkręcic ten plastik do którego zamontowany jest miecz i dopiero wtedy można wyciągnąć filtr. Głupszego rozwiązania nie widziałem :mad2:

Swoją drogą ten filtr jakiś dziwny :think:

http://img229.echo.cx/img229/9034/obraz0016wo.jpg

kiedyś

E32 730

E36 318

• Członkowie klubu
Opublikowano
Właśnie dobierałem się do tego filtra w E32 z automatyczną klimą. Cała zabawa polega na tym żeby odkręcic ten plastik do którego zamontowany jest miecz i dopiero wtedy można wyciągnąć filtr. Głupszego rozwiązania nie widziałem :mad2:

Swoją drogą ten filtr jakiś dziwny :think:

I wykręciłeś ten plastik co trzymał miecz? U mnie nie bardzo widziałem na co mógłby być przykręcony. Rzeczywiście jak łapę tam włożyłem to czułem pod palcami coś dziwacznego ale w dotyku było bardzie metaliczne i te grzbiety jak na mój gust były za bardzo ściśnięte więc dałem sobie spokój. No ale jak na 100% tam on jest po lewej od filtru czyli jak bardziej przesunięty do kabiny to wezmę to rozkręcę jeszcze raz.

Aha ile nowy filterek bo z wyglądu jużczuję parę setek. ??

Opublikowano
I wykręciłeś ten plastik co trzymał miecz?

Dokładnie, widać to na zdjęciu 8a. Jak włożysz palce w ten otwór to możesz dotknąć tego filtra (palce miałem czarne jak smoła)

Widzę dwie możliwości:

1) Może poprzedni właściciel chciał zaoszczędzić i wywalił filtr,

2) Albo masz wersję bez filtra (Marcin750 pisał, że w jego 750 z 1992r. filtra nie było).

kiedyś

E32 730

E36 318