Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Zakupiłem jakiś czas temu zestaw HID i mam z nim ciągły problem. Jak jest zimny, czyli jak jakiś czas stoi samochód, żarniki nie zawsze się odpalają. Raz jeden się nie odpala, raz drugi, a raz potrafią się oba zapalić i jest git. Przy zapalaniu raz (czasami dwa) mignie i gaśnie. Jedyny sposób to jeszcze raz wyłączyć i włączyć światła, a jak nie pomaga to powtórzyć operacje. Jak są ciepłe to zapalają się zawsze obydwa. Jak postoi np. godzinkę, to już nie koniecznie. Kompa w aucie nie mam.

Czy zetkną się już ktoś z podobnym problemem i ma jakąś rade na tą przypadłość?

Myślałem że to wadliwy zestaw, więc odesłałem i przysłał mi drugi, ale to samo...

Zestaw jest taki:

http://allegro.pl/item398677645_zestaw_xenon_hid_zarowki_h1_h4_h7_6000k_8000k_zx.html

Opublikowano

Nie zanm tego produktu. Na Twoim miejscu skontaktowałby z:

1. z sprzedającym z Allegro

2. z innymi osobami, które też kupiły ten zestaw i zapytałbym je o opinię.

Sorry.... ale nic innego sensowego nie przychodzi do głowy..... chyba, że kable zasilające przetwornce wysokiego napięcia są za cienkie i nie odpalają się poprawnie przy niskim napięciu np. kiedy np kble zasilające są ciepłe lub kiedy akumulator jest lekko rozładowany po dłuższym postoju..... ale tylko zgaduję w tej chwili.

Uzależniony od 325iC

Zakochany w żonie

.....ja też jeżdżę E30 z wyboru!

Opublikowano
Ja mam taki sam zestaw (z wyglądu przetwornic) i nie mam żadnego problemu. Być może gość sprzedaje jakieś uszkodzone, może zapytaj innych ludzi z allegro, którzy kupili te same zestawy od tego sprzedającego, czy nie mają takich problemów jak Ty. To że się nie odpalają to może być wina przetwornic jakichś uszkodzonych, a może i palników, ale to tak sobie można gdybać....
Opublikowano

witam

Ja miałem podobnie.

Założyłem do fabrycznie montowanych xenonów nowe żarówki D2S.

Jedna żarówka zapalała się normalnie a druga nie mogła jakoś zaskoczyć, zapalała się dopiero gdy pare razy przekręciłem włącznik świateł (czasami za 10-15 razem). Potem gdy żarówki sie nagrzały zapalały sie bez problemu obie. Tylko rano lub gdy samochód postał trochę miałem ten sam problem

Zamieniłem żarówki miejscami i było to samo po drugiej stronie. Wywnioskowałem z tego, że to musi być wina żarówki.

Mój kolaga sprzedaje te żarówki, więc pojechałem do niego i zrobiliśmy test z nowymi żarówkami.

Większośc żarówek działała tak właśnie jakby nie mogła zaskoczyć. Wkońcu wybrałem 2 żarówki które zapalają sie za każdym razem i nie ma problemu.

Dowiedziałem sie później że sprzedał te żarówki i wszystkie działały ok. mia tylko jeden taki przypadek w jakimś oplu

Wydaje mi się że jest to wina zarówek, jakaś wada fabryczna. Może tak być że niektóre żarówki maja za duży opór w stosunku do pewnych przetwornic. Ale to tylko przypuszczenia, nie jestem inżynierem elektrykiem

Reklamuj ten zestaw, aż przyśla Ci właściwy

Opublikowano

skoro na allegro jest cena 165zl - -koszt transportu do polski ( z PRC ) , -prowizja dystrybutora , -jakies podatki itp - i koszt jednego zestawu wychodzi 30 dolarow - wiec czego ty oczekujesz - to jest szajs !

zwroc ten szit sprzedawcy i kup u innego sprzedajacego - ja mam zestaw za 199zł - kupilem specjalnie na miejscu w krakowie , bo wiedzialem ze moga z tym byc problemy - ale narazie chodzi juz ok 4 miesiace - bez najmniejszych problemow ! zawsze odpalaja obie zarowki ...

natomiast kolega ostatnio w tym samym miejscu kupil ten sam zestaw 4300k i swieca mu na niebiesko jak 8000k - wiec powtarzalnosc tych zestawow jest zadna - wszystko zalezy jak sie trafi .

Opublikowano
skoro na allegro jest cena 165zl - -koszt transportu do polski ( z PRC ) , -prowizja dystrybutora , -jakies podatki itp - i koszt jednego zestawu wychodzi 30 dolarow - wiec czego ty oczekujesz - to jest szajs !

zwroc ten szit sprzedawcy i kup u innego sprzedajacego - ja mam zestaw za 199zł - kupilem specjalnie na miejscu w krakowie , bo wiedzialem ze moga z tym byc problemy - ale narazie chodzi juz ok 4 miesiace - bez najmniejszych problemow ! zawsze odpalaja obie zarowki ...

natomiast kolega ostatnio w tym samym miejscu kupil ten sam zestaw 4300k i swieca mu na niebiesko jak 8000k - wiec powtarzalnosc tych zestawow jest zadna - wszystko zalezy jak sie trafi .

wcześniej kosztowały 240 zł. ale tak na prawdę to one różnią się tylko naklejkami na przetwornicach (na innych aukcjach). ale być może pewne serie są lepsze, a inne gorsze. :x to wszystko jest jednak "MADE IN SZAJS CHINA" i co do jakości to loteria...

Opublikowano
Różnią się. a CZY przy zapalaniu zapłonu nie migaja przez chwilke. U mnie miał znajomy właśnie problem z xenonami bo montował nieoryginalne i zmienił przełącznik i wszystko miał ok
Opublikowano
Musisz wymienić włącznik świateł na taki który był od oryginalnych xenonów.

A one w ogóle się czymś różnią?

Niczym, tego nie trzeba wymieniać, ja kupiłem HID-a za 469zł 8000k

I zero problemów!

Opublikowano
wiesz wogole jak komp testuje obwod ? puszcza przez niego niski prad ktory nie zaswieca zarowki i sprawdza czy jest obwod... wiec jak moze zaswiecic xenony ? one migaja bo to jakis syf jest - widziales kiedys np w nowym mercedesie zeby cos migalo ? u kolegi tak migalo - i to byla wina zarowek...
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano
witam, ja ma dokładnie taki sam problem, tzn, czasami musze dwa razy zapalać swiatła zeby obie żarówki (lampy) zaskoczyły, ale sprawdziłem to u siebie zamieniając przetowrnice stronami i napewno winna jest przetwornica. Zawsze jak przełoże słabsza przetwornice na którąś ze stron to własnie ta strona niedomaga, niezapala sie zawsze, i długo sie rozświeca i generalnie słabiej swieci i barwą bardziej niebieskawą. Na dobrej przetwornicy uzyskanie białej barwy (4300) zajmuje około 15 sek. Kolory są zbliżóne dopiero po około 5 minutach. Podejrzewam ze gość, ktory mi to sprzedał sprawdzi ze działa i odrzuci mi reklamacje i tyle. :mad2:

B-artek M-onika W-ojtuś (synek)

Moje byłe BMW http://www.bmww.webpark.pl/M5drive.gif Moje też byłe BMW