Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam chłopaki, ja znowu mam problem i zwracam się do Was o pomoc.....W czasie wymiany rozrządu okazało się, że należy też wymienić kopułkę i palec rozdzielający zapłon (chyba tak to się nazywa :roll: ) i stąd moje pytanie - czy rzeczywiście trzeba dać za te swie rzeczy 300 zł. - czy nie da się gdzieś taniej załatwić, czy może da sie to jakos zregenerować, czy jednak trzeba kupić nowe ??
Opublikowano
kup nowe, kosztuja wlasnie tyle ile napisalas, no moze jak ktos ma jakies znizki na czesci to uda sie troche uciac z tej ceny...

Lubię BMW - od 15 lat...trochę ich ujeżdzałem

Teraz pora na AMG :D

Opublikowano
no i odradzam zakup tnszych wloskich czy tam innych podrobek. wytrzymuja niewiele i znow trzeba wymieniac... lepiej raz wydac na cos porzadnego i zapomniec o problemie
było... E30 320, E30 325ix, E34 535iA, E46 330xd
Opublikowano

też myślę że dla ciebie jak sama nie pogrzebierz przy aucie to lepiej kupić nowe i mieć pewność że jest OK!

ja wymieniałem kopułkę u siebie ale kupowałem używaną z tym że trzeba wiedzieć na co zwrócić uwagę i jak na razie chodzi super tylko jak długo?a koszt używki to nawet 100zł a palec 40zł ale naprawdę trzeba się znać.

Opublikowano
Dzięki chłopaki za pomoc, rzeczywiście kupię nowe części, przynajmniej będę miała pewność że trochę na nich pojeżdżę..... tylko dlaczego te części do BMW takie drogie :mad2:
Opublikowano

akurat te elementy są jedne z najważniejszych dla poprawnej pracy silnika i muszą być dobrej jakości dla długiej wydajności!

inne auta tez mają drogie częsci! ale myślę ze każda nasza BMW jest warta tych pieniędzy . a z drugiej strony to przeczytaj sobie właściwie skrót- Będę Miała Wydatki :D

pozdrawiam

• 5 miesięcy temu...
Opublikowano
W KTORYM MIEJSCU SILNIKA JEST KOPULKA W 318IS 94r TEZ BYM SPRAWDZIL W JAKIM JEST STANIE.

POZDRAWIAM

a nie masz już czasem rozdzielacza elektronicznego?
http://i3.tinypic.com/w1v0w6.jpg
Opublikowano
W KTORYM MIEJSCU SILNIKA JEST KOPULKA W 318IS 94r TEZ BYM SPRAWDZIL W JAKIM JEST STANIE.

POZDRAWIAM

W is-ce masz 4 cewki sterowane komputerem silnika, nie ma rozdzielacza mechanicznego.

Opublikowano

wiec zamiast palca mam cewki na kazden cylinder osobna?

w takim razie nie ma tam zadnych styków co mogły zaśniedziec? moze jest cos co powinienem wyczyscic?

pozdro i dzieki za info :clap: