Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam , mam pytanie do wlascicieli bmw 525 tds z 1998 roku , bo jak zapalam moje auto to musze pokrecici nim pare sekund zanim mi zalapie i chcialbym wiedziec czy te typy tak maja czy u mnie cos jest nie tak?? nie wiem moze swiece zarowe , bo mam go pare dni,
Opublikowano
witam te typy tak nie mają nie piszesz czy masz problem z odpaleniem zimnego czy ciepłego silnika a całkiem niedawno był ten temat na forum wyszukaj temat i poczytaj życzę miłej lektury
Opublikowano
jak jest zimny to szybciej zalapie a jak juz zagrzany jest to dluzej trzeba pokrecic, dzieki poszukam sobie zaraz
Opublikowano
też miałem taki problem ale po wymianie akumulatora na nowy pali bez problemu,rozrusznik szybciej kręci i autko pali od szczała stary akumulator miałem 80 ah 640A a teraz mam 95ah 800A udało mi się kupić za 520 pln bosh silwer
Opublikowano
Problem z odpalaniem pojawia się jak silnik jest zimny czy ciepły? Jak na tym i na tym to faktycznie pompa.
Prowadzę swoje życie, a nie BMW
Opublikowano
mi sie tez wydaje ze to nie bedzie rozrusznik bo on mi dobrze kreci a akumulator jest ok, awogole to on mi zle pali jak jest zimny i cieply , tylko jak jest cieply to jeszcze gorzej pali niz zimny, dzieki za opinie.
Opublikowano
jeżeli na zimnym to może nie wszystkie świece grzeją a jak na ciepłym to pompa wtr. .jak będziesz odpalać na ciepłym to odłącz kable od czujnika temperatury wtedy oszukasz kompa i będzie myślał że motor jest zimny, i włączy się grzanie świec.uciążliwe ale jak już nie będzie wyjścia to pomoże zanim wychechłasz aku.POZDRO
Opublikowano
chlopaki mam jeszcze wiekszy problem z tym bo wczoraj jak wracalem z trasy to zaswiecila mi sie kontrolka od grzania swiec i zgasl mi silnik a jechalem kolo 40km/h i i nie moglem go odpalic , dopiero po jakis 20 sekundach jak go krecilemi musialem do tego trzymac na gazie i pozniej mi zgasl jak dojezdzalem do krzyzowki cos ma jak by z wolnymi obrotami a popma paliwa jest po regeneracji czyzby ja zle zregenerowali czy to moze wtryski a moze komp cos mi sie wali????? pomozcie
Opublikowano
... zaswiecila mi sie kontrolka od grzania swiec i zgasl mi silnik ...

Tylko VAG cie ratuje bo może to być jakaś pierdoła co nie łączy a może coś poważnego.

Prowadzę swoje życie, a nie BMW