Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam serdcznie zastanawiam sie nad kupnem 520 z gazem sekwencyjnym jakie jest spalanie w takiej buni i jak wyglada naprawa zawieszenia przod tył ze strony finansowej pozdrawiam
Opublikowano
jak już chcesz gaz to weź 528 albo 523, bo spalanie w nich jest trochę wyższe co przy gazie nie zrobi różnicy, zawieszenie sprawdź na allegro :8) najczęściej padają łącznik stabilizatora i górne wachacze.
Opublikowano

Podstawowoe pytanie chodzi ci o E-34 czy E-39??

Moje E-34 520 pali od 8 w spokojnej trasie do 15 po mieścxie jak się spieszę :)

Ale ja nie mam gazu ale sekwencja dużo psalanai nie podniesie

Nie ma to jak 760I 445 koni Rulez:)
Opublikowano
jak już chcesz gaz to weź 528 albo 523, bo spalanie w nich jest trochę wyższe co przy gazie nie zrobi różnicy, zawieszenie sprawdź na allegro :8) najczęściej padają łącznik stabilizatora i górne wachacze.

Nie jest prawdą, że 523 a już w szczególności 528 "trochę więcej pali".

Opublikowano
Ja tez sie dolacze do tego pytania. Moja e-34 520 M50 nie grzeszy dynamika - jak sie sprawuje e-39 z dwulitrowym silnikiem? Warto rozgladac sie za ta wersja, czy raczej od razu szukac 2.5 lub 2.8 litra? Pytam, gdyz kolega chce kupic e-39 i po swoich doswiadczeniach odradzam mu wersje 520...
Opublikowano

Z tego co czytałem to E39 jest cięższe niż E34, więc masz porównanie.

Ja oceniam po sobie i jak dla mnie 528 jest minimum w automacie, natomiast 523 minimum w manualu.

Nie szaleję, nie jeżdżę szybko, zazwyczaj przemieszczam się z dwójką malutkich dzieci, jednak dla mnie samochód musi mieć dynamikę potrzebną np. przy wyprzedzaniu na naszych nibydrogach.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Mam e39 520 touring z gazem sekwencyjnym.

Powiem tak:

Zależy co wymagasz od auta?

Ścigacz to to nie jest.

Ja jej używam zasadniczo do wożenia żony i dziecka < lubię czasem depnąć ale znam umiar >

Czasem też wożę graty potrzebne w mojej profesji < tak do 200kg>

Po jakimś czasie stwierdzisz , że jest za słaba < trzeba wysoko ją kręcić żeby szła>

Najbardziej to odczuwam na jedynce podczas ruszania < nie da rady skoczyć bardziej dynamicznie>

A ile pali to nie jestem w stanie dokładnie określić < jak mam gaz to nie patrzę żeby było jeszcze oszczędniej> ale na trasie około 10 < można mniej ale mnie taka jazda za bardzo denerwuje> a po mieście powyżej 15 ale miasto ciężko wyliczyć < to dotyczy gazu>

Gdybym teraz ją kupował to wolał bym 523 < mi by stanowczo wystarczało>

Ale jak kupujesz to patrz na stan a nie tylko na to jaki ma silnik.

Drogą dedukcji doszedłem do konkluzji...!!!!
Opublikowano
Podstawowoe pytanie chodzi ci o E-34 czy E-39??

Moje E-34 520 pali od 8 w spokojnej trasie do 15 po mieścxie jak się spieszę :)

Ale ja nie mam gazu ale sekwencja dużo psalanai nie podniesie

czytaj dokładnie temat