Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
koledzy... kolega napsial ze chodzi mu o 320 a nie 330 ! to jest niebo a ziemia... wszyscy sie podniecaja spalaniem... fakt wtedy oplaca sie brac 330d ale jest cos takiego jak koszty serwisowania i czesci... a 6 garnkow w dieslu swoje robi..

Koszty to mit, wystarczy tylko dobrze trafic na allegro albo do znajomego w ASO i masz po kosztach serwisowych :)

Problemy zaczynaja sie jak trafisz do "specow", ktorzy potrafia wszystko i nic...

To temat rzeka dlatego prosze go nie kontynuowac...

Nie zgadzam sie z Toba,ze czuc,ze to diesel. Przy zimnym silniku a i owszem ale przy odpaleniu i gaszeniu ??? :jawdrop:

Mialem robione poduchy pod silnikiem wiec po wymianie mam w odczuciach benzyne :P

Ps. Jezdzilem CC700 a nie jakims tam VW :>

kolego ale ty masz juz silnik chyba nowszy... na CR a nie PW...

a to jest duza roznica...

u mnie czuc przy odpaleniu i gaszeniu...

i nie pisz glupot ze znajomosci w aso cos daja... jak trzeba kupic 6 swiec zarowych to nie 4...

• Odpowiedzi 65
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
wiesz ja mam 2.0 i jestem z autka bardzo zadowolony.

ale zgodze sie z kolega ze 3.0 jest o niebo lepszy.

ja na poczatku szukalem własnie 3.0 ale ciezko bylo znalezc dobrze utrzymana a trafiła mi sie warta uwagi 320d i pokusilem sie. i powiem Ci szczerze ze nie żałuje. wg mnie auto jest naprawde dynamiczne (oczywiscie nie oczekuj rasowo sportowych osiągów, ale silniczek ciagnie niezle) a przy tym ekonomiczne niecale 6 litrów w trasie, 8 w miescie wiec jest całkiem przyzwoicie.

pozdrawiam

Czyli spala prawie tyle samo co 3.0D. Ja polecam zdecydowanie 3.0D!

Kultura pracy, dzwięk silnika, bezawaryjność... To znakomita jednostka!

A po virusie za parę groszy to już diabeł w owczej skórze :twisted:

Compact sprzedany. Teraz E46 i to w kombi :P
Opublikowano
chętnie bym się zamienił na 3.0d w tym samym roczniku w manualu , mam automat ale kilka razy dziennie siadam do manuala i zaczyna mi się już mylić :) ale coś mnie powstrzymuje , chyba bezawaryjność mojego auta no i aż tak wolne znowu nie jest :mrgreen:
Opublikowano
dokładnie , jak ma jeszcze czarne bmw z folią na szybach to co 2 sztuka gratis:) a tak poważnie , może w ASO od 5 sztuk jest już hurt ??
Opublikowano
Ja nie dawno zakupiłem 320d po FL. Samochodzik całkiem fajny "kulturalny" diesel (ale jak sie stoi obok to bez problemu sie rozpozna że ropniak- tak jak każdego diesle). W/g mnie lekko drży choć nie przeszkadza to zbytnio. Dynamika jak na 2l zadowalająca trochę lepiej niż mazda6 (ale za to mazda ma jeszcze lepszą kulturę pracy). A teraz łyżka dziegciu po 7tys km wpadła mi klapka z kolektora ssącego od ASC do silnika i "poobijała" (tłok i zawór do wymiany), po kolejnych 300km padła pompa wysokiego ciśnienia, wcześniej uszkodziło się również samopoziomowanie ksenonów.
Opublikowano
wow :jawdrop: coz za zgodnosc pogladow :mrgreen:

wszyscy posiadacze 320d zadowoleni! :dance:

do zalozyciela watku: po przeczytaniu powinno byc wszystko jasne.

Dołączam się do myśli :D

Mam 320d 150km od października zeszłego roku. Nie zrobiłem wiele bo tylko 17tkm, ale teraz wiem że to był dobry zakup. Na 1000% 330d to inna rozmowa, ale ja absolutnie ie narzekam. Niedawno jakiś paproch na światłach chciał pokzać się w Focusie 2.0 benzyna (idiota)...wąchał "czarne bączki" z mojego auta juz po jakichś 50 metrach.

Pozdrawiam wszystkich posiadaczy 320d.

Opublikowano
Ja nie dawno zakupiłem 320d po FL. Samochodzik całkiem fajny "kulturalny" diesel (ale jak sie stoi obok to bez problemu sie rozpozna że ropniak- tak jak każdego diesle). W/g mnie lekko drży choć nie przeszkadza to zbytnio. Dynamika jak na 2l zadowalająca trochę lepiej niż mazda6 (ale za to mazda ma jeszcze lepszą kulturę pracy). A teraz łyżka dziegciu po 7tys km wpadła mi klapka z kolektora ssącego od ASC do silnika i "poobijała" (tłok i zawór do wymiany), po kolejnych 300km padła pompa wysokiego ciśnienia, wcześniej uszkodziło się również samopoziomowanie ksenonów.

To niestety dość częsta usterka i nikt nie wie czemu te klapki odpadają.

Mam 320d 150km od października zeszłego roku. Nie zrobiłem wiele bo tylko 17tkm, ale teraz wiem że to był dobry zakup. Na 1000% 330d to inna rozmowa, ale ja absolutnie ie narzekam. Niedawno jakiś paproch na światłach chciał pokzać się w Focusie 2.0 benzyna (idiota)...wąchał "czarne bączki" z mojego auta juz po jakichś 50 metrach.

Pozdrawiam wszystkich posiadaczy 320d.

Kiedyś trafisz na mnie.

Tylko, że ja się nie ścigam, dojeżdżam do takiego gościa z diesla na następnych światŁach i mu mówię, że coś mu z rury wypadŁo. Oni zawsze na migi pokazują, że nic nie sŁyszą bo im silnik przeszkadza.

Opublikowano
Oni zawsze na migi pokazują, że nic nie sŁyszą bo im silnik przeszkadza.

hehe :lol:

ale druga strona medalu jest taka , ze wiedza ze maja silnik pod maska :mrgreen: i maja pewność ze nie jest on na bateryjki ;)

a tak na powaznie to za bardzo uczepiliscie sie tej głosnej pracy diesli , wiadomo - chodzi głośniej od benzyny ale juz bez przesady. przy cieplym silniku czy juz przy predkosci 80 km/h naprawde ciezko poznac czy to jest juz diesel czy benzyna.

pzdr! ;)

Opublikowano

Kiedyś trafisz na mnie.

No raczej małe są szanse.. nie bywam we Włocławku :)

Ja bywam , ale po co komu wstydu narobić we własnym mieście :twisted2:

Opublikowano

Kiedyś trafisz na mnie.

No raczej małe są szanse.. nie bywam we Włocławku :)

Ja bywam , ale po co komu wstydu narobić we własnym mieście :twisted2:

Zapraszam :)

Opublikowano

żartowałem przecież , wstyd miałem na mysli dla Ciebie jak byś się miał tak upodlić stając z 4 cylindrowym dieslem na lini :mrgreen:

Popieram Twój podpis pod kreską ale mam wrażenie że nie raz dostało Ci się od klekota :twisted2:

Opublikowano

ja tam jakims fanem diesla nie jestem...

podchodzilem sceptycznie... ale milo roczarowalem sie ;)

teraz nowoczesny dieslem to rowny konkurent dla benzyny...

a wracajac do tematu bardziej... jak kupisz 2.0 d jest wystarczajacy... wiadomo jak stac Cie na 3.0 kupuj 3 litrowy... - i masz znajomosci w ASO :lol:

PS. 2.0 wystraczy zeby poradzic sobie na drodze z wiekszoscia diesli... wszytskie 1.9 tdi wycina ;)

Opublikowano

PS. 2.0 wystraczy zeby poradzic sobie na drodze z wiekszoscia diesli... wszytskie 1.9 tdi wycina ;)

praawie sie zgodze,zapomniales tylko o golfie IV 1.9 tdi 150 KM.jego by nasze BMW nie wyciely.ten golf byl moim marzeniem przez dluzszy czas.ale nie zaluje, ze poczekalem i kupilem BMW, nawet w dieslu :mrgreen:

Opublikowano

Ja klekotom mówię nie, nie tyle z przekory co z miŁości do muzyki pŁynącej z dużego i wielocylindrowego, benzynowego silnika.

Pochylić muszę natomiast czoŁo przed inżynierami, którzy tworzą nowoczesne diesle. Postęp jest niesamowity, trochę jestem przerażony bo przecież nie mogę się przyznać, że chciaŁbym jeździć dieslem choć osiągi imponują. Na szczęście jest jeszcze klekot, dzięki któremu można powiedzieć, że diesel jest be

Opublikowano

Pochylić muszę natomiast czoŁo przed inżynierami, którzy tworzą nowoczesne diesle. Postęp jest niesamowity, trochę jestem przerażony bo przecież nie mogę się przyznać, że chciaŁbym jeździć dieslem choć osiągi imponują. Na szczęście jest jeszcze klekot, dzięki któremu można powiedzieć, że diesel jest be

kuba musisz poczekac no system CR 15-stej generacji.bedzie cichy ,bo kazda nastepna generacja jest cichsza :roll2: pozdrawiam :mrgreen:

Opublikowano

ARL po programie i po wałku potrafi duuuuzo :D

nawet seria ma 8,5s do paki więc już jedzie :wink:

Lubię jak diesel objeżdża benzynę, to miłe...
Opublikowano
każdy diesel na CR jest cichy jak jest nowy :mrgreen: za benzyną przemawia dżwięk , cisza na postoju , brak osprzetu więc odpada takie coś jak turbina / podobno są benzynowe z T :twisted2: / oraz paliwo , w CR łatwo uwalić coś złym paliwem no i ON !! tankowałem ostatnio po 4,99 litr :jawdrop: gdybym nie tankował na dostawcze to zdecydowanie 330i ale... może za rok będę już jezdził A8 4,2 bo mam poważne zamiary
Opublikowano
no ja tam nie wiem czy wszystkie wycina, ale ja kumpla w borze 1.9 tdi (130 koni) wyciałem bez problemu :) gdzie moce są porównywalne a podejżewam ze bora jest lżejsza od mojej buni

A co to znaczy "wyciałem"?

Trudno mi uwierzyć, że taki 1.9TDI 130KM nie wygrałby na ćwiartkę z 320d 136KM :roll:

Sorry za OT.

E46 320d 175 PS@365Nm ...by Rogalotti
Opublikowano

kity żeni kolega :D

albo ta 130-ka jeżdzi w trybie awaryjnym :D :D :D :mrgreen: :mrgreen:

Lubię jak diesel objeżdża benzynę, to miłe...