Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Koledzy proszę o pomoc dziś przydażyło mi sie to pierwszy raz, mój samochód nie chciał odpalic a mianowicie zawsze słyszałam jak działa pompa paliwa tak mi sie zdaje to był dzwięk jak by pompy pod samochodem na wysokości siedzenia kierowcy. Dziś po przejechaniu jakiegoś dystanu nie było słychać tego dzwięku i samochód nie odpalił po kilku próbach samochód odpalił i właśnie wtedy już było słychać pompe. Może wiecie co sie dzieje????????
Opublikowano

u mnie (3251C) pompa jest ppod siedzeniem prawym z tyłu......... słychać ją - jest do wymiany :(

Samochód nie zapala z dwóch powodów:

1. nie ma paliwa

2. nie ma iskry.... jeśli silnik na benzynę

Sprawdź czy ma iskrę - zdjąć jeden z przewodów świec i załóż inną swiecę i popratrz czy jest iskra jak silnik się kręci. Należy swiecę położyć na elemnt metalowy silna - NIE TRZYMAĆ W RĘCE! Jeśli jest.... to albo filtr paliwa jest do wymiany albo pompa.......

...chyba, że masz gaz.... to już dłuższy temat.

Uzależniony od 325iC

Zakochany w żonie

.....ja też jeżdżę E30 z wyboru!

Opublikowano

tak ale poza podanymi przez kolegę powodami może być uszkodzenie po drodzę między zbiornikiem paliwa a wtryskiwaczek, A w drugim przypadku między cewką zapłonową a elektrodami świecy :norty:

Ja obstawiam kończoncy żywota przekaźnik pompki paliwa który po prostu w pewnym momencie nie zaskoczył... Bądz podwieszającą się pompkę paliwa czyli jej uszkodzenie mechaniczne...

I można mieć iskrę i 60 litrów paliwa a pompka siada i nie pojedziemy :mad2:

Powiedz mi... maleńka, czy mnie kochasz?? Powiedz mi... czy kochasz moje BMW??

Haratacze - BMW

http://img.userbars.pl/80/15963.png

http://img.userbars.pl/26/5164.jpg

Opublikowano

Sprawdź czy ma iskrę - zdjąć jeden z przewodów świec i załóż inną swiecę i popratrz czy jest iskra jak silnik się kręci. Należy swiecę położyć na elemnt metalowy silna - NIE TRZYMAĆ W RĘCE! Jeśli jest.... to albo filtr paliwa jest do wymiany albo pompa.......

Wszystko ładnie - tylko kolega w swoim podpisie napisał iż dotyczy to 320d :P:P - a tam nie ma gdzie być iskry - no chyba, że spod opon przy "energicznym ruszaniu" :P

Pzdr,

Opublikowano
u mnie (3251C) pompa jest ppod siedzeniem prawym z tyłu......... słychać ją - jest do wymiany :(

Samochód nie zapala z dwóch powodów:

1. nie ma paliwa

2. nie ma iskry.... jeśli silnik na benzynę

Szcześliwy ten kto ma takie problemy w ropniaku :) casami warto poczytac co inni napisali (oprócz tematu). Piszę bo częstoo to jest denerwujące i irytujące. Poczytajcie najpierw co ludzie piszą, jakie mają rady, żeby się nie powtarzać albo nie pisać głupot jak wyrzej, bardzo przydatna rada hehe.

Opublikowano
koledzy konkretnie chodzi mi o 320 d i pompka znajduje sie przed filtrem paliwa pod samochodem dzis zauważyłam ze jak sie samochód rozgrzeje to nie odpala i nie słychać właśnie pompki
Opublikowano

Koledzy ja mam podobny problem jak samochód odstoi po nocy to też nie chce odpalić, myślałem ze to świece żarowe ale po sprawdzeniu przez elektryka test ok świece sprawne, paliwo ucieka z filtra po nocy.

Proszę o link jesli ktoś z was moze w katalogu gdzie znajduje się tak pompka od paliwa, sprawa dotyczy 320d rocznik 2000.

Pozdrawiam.

Opublikowano
witam mam taki sam problem tylko ze po nocy i jak "ostygnie" to pali odrazu po jeżdzie nie chce odpalić chociaż dziś na rozgrzanym silniku ładnie wszystko chodzi także juz nic nie wiem jutro jade na komputer i zobaczymy o co biega ale ja stawiam na przekaźnik sterującym urządzeniem zanjdującym sie przed filtrem paliwa!!!!!!!!!!!
Opublikowano
Mi sie wydaje ze u mnie pompy nie słychać a pali na dotyk...jutro sie wsłucham i odpisze...
Problem szachisty: zwalić konia czy posunąć damę :-)
Opublikowano

Ne grzeją świece żarowe przy ciepłym silniku stąd problem z odpaleniem ciepłego diesla. W starszysz sztukach wstawia się uklad ręcznie wlączający świece żarowe niezależnie od temperatury, ale w nowych z dużym przebiegiem to większy problem.

Pozdrawiam :norty:

Pozdrawiam, Hary.
Opublikowano
problem z odpaleniem na cieplym silniku w dieslu wynika najczesciej wlasnie z cofajacego sie paliwa z pompy wtryskowej, przyczyna moze byc sama pompa wtryskowa, badz pomocnicza pompka paliwa ktora moze sie zawieszac.To powoduje zapowietrzenie silnika i problem z odpaleniem.

MaCkoS

Kocham 3jeczki:)

Nastepne bedzie M3!

Opublikowano
czyli co moż na z tym fantem zrobić zamontować zaworek jednokierunkowy? jeszcze jedno dziś na zimnym nie odpalał bawiłem sie troche stacyjką i po kilkunastu próbach słysze tą pompe i zapalił przejechałem sie kilka kilometrów i na ciepłym pali jak narazie
Opublikowano
koledzy i wszystko jasne zanim wybrałem sie na komputer postanowiłem sprawdzić sam co sie dzieje posłużył mi do tego " młotek " . Wynik tego poprostu zawiesza sie pomka paliwa znajdująca sie przed flitrem paliwa wymiana jak ktoś sie zna to koszt ok 200zł pozdrawiam wszystkich!!!
Opublikowano

Wszystko ładnie - tylko kolega w swoim podpisie napisał iż dotyczy to 320d :P:P - a tam nie ma gdzie być iskry - no chyba, że spod opon przy "energicznym ruszaniu" :P

Pzdr,

:oops: :oops: :oops:

Uzależniony od 325iC

Zakochany w żonie

.....ja też jeżdżę E30 z wyboru!

Opublikowano
a jeszcze jedno pytanko koledzy odnośnie tej pompy . znalazłem za allegro za ok 160zł kilka sztuk co o tym sądzicie da rade? czy to jakiś bubel w slepach to koszt ok 800zł
Opublikowano
a jeszcze jedno pytanko koledzy odnośnie tej pompy . znalazłem za allegro za ok 160zł kilka sztuk co o tym sądzicie da rade? czy to jakiś bubel w slepach to koszt ok 800zł

Pompki z Allegro... wszystkie bublaste... lepeij poszukać dobrej używki

Powiedz mi... maleńka, czy mnie kochasz?? Powiedz mi... czy kochasz moje BMW??

Haratacze - BMW

http://img.userbars.pl/80/15963.png

http://img.userbars.pl/26/5164.jpg