Skocz do zawartości

zamierzam kupić 730 lub 735 ?? co wybrać ??

mouzes

Rekomendowane odpowiedzi

jak w temacie

szukam Bmw e32 koniecznie w manualu

niestety nie mam doświadczenia z tymi samochodami (miałem tylko e30 m20b25) więc nie wiem na co mam zwracac szczególną uwagę przy zakupie tego samochodu

czy w tych tez lubią lecieć głowice ??

w przypadku 750 jak sprawdzić czy chodzi na wszystkich garach ??

może ktoś ma coś ciekawego na sprzedaż w okolicach Łodzi, lub Warszawy ?? z chęcią podjadę obejrzę

jakie jest spalanie tych autek w benzynie jak i na gazie po mieście ?

z góry dziękuję

czy w tych tez lubią lecieć głowice ??

niestety jak we wszystkim tego typu co bylo zle traktowane

w przypadku 750 jak sprawdzić czy chodzi na wszystkich garach ??

w trybie awaryjnym bedzie czuc mocne wibracje od klepiacego silnika

jakie jest spalanie tych autek w benzynie jak i na gazie po mieście ?

w zdecydowanej wiekszosci przypadków palą dokladnie tyle ile widzą i ani kropli więcej :twisted2:

zastanow sie dobrze 7er to zupelnie inny swiat niz 3ki - bez negatywnego nacechowania - nie lepszy, nie gorszy po prostu inny :dance:

...

http://images.google.pl/url?source=imgres&ct=img&q=http://www.after-hours-japan.com/forum/download/file.php%3Favatar%3D2927_1256015996.jpg&usg=AFQjCNHOPvQjuY6a3NonAqZpEu-c86ARiw w benzynie!

Skoro chcesz w manualu to 750 odpada.W m30 nie leci tak często głowica jak w m20.Najlepszy by był 735,ale jak bym miał wybierać pomiędzy drachem 735 a igłą 730 to oczywiście wziąłbym 730,przy kupnie kieruj się stanem techn.auta a nie rocznikiem czy wyposażeniem.
Nur bmw e32

przedewszystkim patrz na stan techniczny auta chodz i nawet jak znajdziesz przysłowiowa igłe to bedziesz musiał troszke grosza włozyć te autka juz sa wiekowe i wymagaja pielegnowania ja szukał bym na twoim miejscu 735

Moje BMW- E30 318I,

- E34 525TDS

-E32 730IA-kochana babcia

-E34 520I M50

E46 Touring 320CI M54

E36 M43 Touring

dobrze sie zastanow bo te auta potrafia sie posypac , szczegolnie jak ktos zaniedbal w przeszlosci

no to w sumie jak z każdym starszym aucie

i nawet nie mysl o kupnie auta z gazem 2 generacji - bedziesz zalowal

no dobrze, ale dlaczego ? jakieś szczególne problemy ?

w zdecydowanej wiekszosci przypadków palą dokladnie tyle ile widzą i ani kropli więcej

heh, niestety takiej właśnie odpowiedzi się spodziewałem

zastanow sie dobrze 7er to zupelnie inny swiat niz 3ki - bez negatywnego nacechowania - nie lepszy, nie gorszy po prostu inny

zastanowiłem się dobrze, szaleństwa mi nie w głowie, na spalaniu nie zależy mi tak bardzo jak na komforcie podróżowania z którego słyną te samochody

I używaj wyszukiwarki.

no tak mój błąd, przepraszam

Nawet do igły trzeba trochę włożyć ;) Pomyśl też nad automatem, naprawdę potrafi dać równie dużo przyjemności z jazdy, a w jeździe miejskiej jest naprawdę wygodny.

To fakt, że automat jest niesamowity (zawsze miałem i teraz mam automat) Trzeba jednak liczyć się, z faktem, że nie jest niezniszczalny i przy przebiegu, z jakim będziesz miał do czynienia (250 - 350kkm) należy spodziewać się pierwszych problemów. Te będą kosztować około 2500 pln. Warto szukać samochodu z uszkodzoną skrzynią, jest znacznie tańszy, a remont, jaki zafundujesz skrzyni za rzeczone 2500, ustawi ją na najbliższe 100 - 150kkm lekką ręką. I wtedy możesz docenić cud, jakim jest automat :P

Ja tam ni ciula nie zamieniłbym się na manual!! Po to jest ten komfort, aby z niego korzystać. Stawiam na przyjemność, a czerpię ją z jazdy, a nie z szaleństwa. Także lewar mi nie potrzebny. Jak z opisu wynika mam 735, stan oceniam na dobry+, ale na szczęście zawsze coś jest do zrobienia!! Pali mi po mieście (korki korki korki) około 16l/100km, ale jak zdarzy się pojechać 110km/h na spokojnie, na czwórce, z żoną u boku (czyt. 2 osoby), to wskaźnik spalania waha się między 8 a 9l/100km.

Co do komfortu... te same dziury na ulicy, między E30 a E32 to są zupełnie inne dziury!!

Patrzcie w lusterka, BMW są wszędzie!

dobrze sie zastanow bo te auta potrafia sie posypac , szczegolnie jak ktos zaniedbal w przeszlosci

no to w sumie jak z każdym starszym aucie

tak tylko ze czesci do 7er sa kosmicznie drogie i kazda pierdola kosztuje duzo kasy

przyklad:

-korek wlewu plynu 50zl

-waz pod zbiorniczkiem 250zl (wcale nie jest duzy)

i nawet nie mysl o kupnie auta z gazem 2 generacji - bedziesz zalowal

no dobrze, ale dlaczego ? jakieś szczególne problemy ?

Problemy to malo powiedziane, jak ci gaz wystrzeli przy wyprzedzaniu to moze byc to twoj ostatni manewr

pozatym ciagly stres ze ci wystrzeli, duzo mniejsza moc, rozwalone gumy przeplywomierza , filtry, obudowy, przeplywomierze

kosta narastaja, komfort zaden, niepelna moc

zastanow sie dobrze 7er to zupelnie inny swiat niz 3ki - bez negatywnego nacechowania - nie lepszy, nie gorszy po prostu inny

porpostu drozszy, koszt utrzymania tego samochodu w wiekszosci wypadkow wychodzi tak jak by to bylo nowe bmw , albo jeszcze gorzej

dziękuję za rady

juz kupiłem

staneło na 735 przed liftem w manualu (niegdyś podobno automat)

auto jeździ ale jest przy nim trochę do zrobienia, ale na szczęście nie mam dwóch lewych rąk więc mam nadzieję że jakoś dam sobie radę

największym jej mankamentem jest uszkodzona przekładnia kierownicza, którą niby dostałem nową, ale ... różnie to bywa z nowymi uzywanymi cześciami (pod warunkiem że wogóle będzie pasowała)

jesli ktos jesst zainteresowany to póxniej mogę wrzucić pare fot mojego nowego nabytku [[;

dziękuję za rady

juz kupiłem

auto jeździ ale jest przy nim trochę do zrobienia, ale na szczęście nie mam dwóch lewych rąk więc mam nadzieję że jakoś dam sobie radę

największym jej mankamentem jest uszkodzona przekładnia kierownicza, którą niby dostałem nową, ale ... różnie to bywa z nowymi uzywanymi cześciami (pod warunkiem że wogóle będzie pasowała)

jesli ktos jesst zainteresowany to póxniej mogę wrzucić pare fot mojego nowego nabytku [[;

a ile zapłaciłeś?

Pozdrawiam

dziękuję za rady

juz kupiłem

dobry wybór,przekładnią się nie przejmuj jak dał ci drugą,wymień i będzie ok.Raczej zupełnie nowej by ci nie dorzucił bo nowa kosztuje 4800zł a z serwotroniciem 5200zł :shock:

Nur bmw e32

Problemy to malo powiedziane, jak ci gaz wystrzeli przy wyprzedzaniu to moze byc to twoj ostatni manewr

pozatym ciagly stres ze ci wystrzeli, duzo mniejsza moc, rozwalone gumy przeplywomierza , filtry, obudowy, przeplywomierze

kolego podjeź do mnie otwórz maskę u mnie i pokaż mi jeden z punktów które wyżej wymieniłeś.Mam zwykły gaz i go nie chwale bo gazu pochwalić nie można.Ale zapytaj chłopaków z 7er ze na ostatynim spocie gdy jechałem swoja dotrzymywałem im "kroku".Samochód mam od 3lat i ANI razu nie miłem wystrzału.kiedy mi sie podoba to mocna redukcja i sobie jadę-zero jakiego kolwiek zawachania.Jak jechaliśmy na ostatnie spotkanie do Augustowa z 7er jechał przedemna kolega e32 730i na sek i przy wyprzedzaniu za kazdym razem dojeżdżałem mu na zderzak bo za szybko to robiłem(mimo tego że mam mikser) a on też mocno redukował, spalanie wyszło mi o 1L wyższe.Mogę dać Ci namiary do gościa i Ci potwierdzi.normalne ze teraz kazdy założy sekwencje ale jak jest zdrowy motor i dobrze założona instalka II gen też nie ma problemu a doskonałym przykładem jest moja e32

http://img236.imageshack.us/img236/9483/podpis1wx9.png

One heart,one beat

Moja E32 735i

kupiłem dokładnie tą:

http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C5510516

strasznie się dziwię że gość nie zdjął jeszcze ogłoszenia

po kilku dniach użytkowania i przejechanych od zakupu 250 kilometrach stwierdzam że:

-zawieszenie ok

-układ kierowniczy poza przekładnią ok

-wszystkie cztery koła założone tyłem do kierunku jazdy

-ktoś strasznie nieładnie porobił jakieś całkiem niepotrzebne zaprawki, które już ładnie spolerowałem [[;

-skóry w bardzo ładnym stanie

-lekko zagięty przedni lewy błotnik i przekrzywiony zderzak, co już raczej zostało skorygowane

kupiłem dokładnie tą:

http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C5510516

strasznie się dziwię że gość nie zdjął jeszcze ogłoszenia

No i czemu rejestracje DJE a pisze że Kalisz wielkopolskie?

Wg mnie podejrzanie tanie to auto no chyba że teraz tak ciężko sprzedać a komuś zależało na czasie. Z ciekawości zapytam jak wydech, tarcze hamulcowe, klimatyzacja działa? Dziwi mnie niska cena bo z takiego auta można wykręcić kilka działających części i wziąć znacznie więcej niż on chce za całość.

Pozdrawiam

klima ma zerwane jedno pokrętło , ale to sam bez problemu naprawię

wydech cały (wygląda jakby orginał)

tarcze, klocki ok

niestety cos nie jest do końca w porządku z tylnym zawieszeniem

jak się wjedzie w jakąś "długą" dziurę z wiekszą prędkością to coś tam dobija i nie za bardzo mogę dojść co ...

no i ta przekładnia...

auto kupiłem faktycznie w kaliszu a dlaczego DJE to nawet za bardzo nie wnikałem

numery się zgadzają, podszybie nie wygląda na szczpione, auto zarejestrowane i opłacone więc się nie dopytywałem

wczoraj spolerowałem juz do końca te zaprawki o których wczesniej pisałem (świeży lakier został tylko tam gdzie naprawdę był potrzebny)

dzisiaj dałem do ustawienia zaworów, zobaczymy jaki będzie efekt

z czasem pewnie jeszcze coś wyjdzie

Edytowane przez mouzes

kolego podjeź do mnie otwórz maskę u mnie i pokaż mi jeden z punktów które wyżej wymieniłeś.Mam zwykły gaz i go nie chwale bo gazu pochwalić nie można.Ale zapytaj chłopaków z 7er ze na ostatynim spocie gdy jechałem swoja dotrzymywałem im "kroku".Samochód mam od 3lat i ANI razu nie miłem wystrzału.kiedy mi sie podoba to mocna redukcja i sobie jadę-zero jakiego kolwiek zawachania.Jak jechaliśmy na ostatnie spotkanie do Augustowa z 7er jechał przedemna kolega e32 730i na sek i przy wyprzedzaniu za kazdym razem dojeżdżałem mu na zderzak bo za szybko to robiłem(mimo tego że mam mikser) a on też mocno redukował, spalanie wyszło mi o 1L wyższe.Mogę dać Ci namiary do gościa i Ci potwierdzi.normalne ze teraz kazdy założy sekwencje ale jak jest zdrowy motor i dobrze założona instalka II gen też nie ma problemu a doskonałym przykładem jest moja e32

u mnie tez w 735 latalo ladnie na poczatku, po wystrzale moga sie zrobic nieszczelnosci a jak nieszelnosci to zaraz wybuchy

caly czas moze byc wszystko ok a kiedys moze strzelic - takie sa uroki 2 generacji

jezeli kiedys bede mial gaz w jakims aucie to tylko sekwencje

Powodzenia!!

czyli że niby co mam przez to rozumieć ??

że będe miał problemy ??

kupiłem auto bardzo tanio więc niczego innego się nie spodziewam, i domyslam się że jest w nim coś takiego co bardzo poważnie zaniżyło jego wartość

niestety narazie nie bardzo mogę dojść co to może być takiego

Drogi kolego MOUZES!! Powodzenia!!

najbliższe tłumaczenie:

powodzenie

1. «pomyślny obrót rzeczy, sukces, pożądany wynik» zaczerpnięte z elektronicznej wersji Słownika języka polskiego.

Nie dopatruj się proszę podtekstu. Nawet jeśli moje wypowiedzi wydają Ci się złośliwe, wierz mi daleki jestem od tego. Ja za swoje 735 dałem 8000 i nadal zaskakują mnie takie rzeczy, że czasem płaczę, a czasem się śmieję!! Ciesz się każdą chwilą spokojnej jazdy, a problemy dopadną każdego, nawet tego co wydał 14000. Ważne abyś był zadowolony, wierzył że to dobrze wydane pieniążki i nie bał się inwestować, bo to zwróci Ci się tylko w jeden sposób: przyjemnością z jazdy. Od siebie dodam że grzebanie w aucie to także przyjemność, tyle że nie jest to moje auto do jazdy na co dzień.

A zatem Powodzenia!!

Patrzcie w lusterka, BMW są wszędzie!

Drogi kolego MOUZES!! Powodzenia!!

najbliższe tłumaczenie:

powodzenie

1. «pomyślny obrót rzeczy, sukces, pożądany wynik» zaczerpnięte z elektronicznej wersji Słownika języka polskiego.

Nie dopatruj się proszę podtekstu. Nawet jeśli moje wypowiedzi wydają Ci się złośliwe, wierz mi daleki jestem od tego. Ja za swoje 735 dałem 8000 i nadal zaskakują mnie takie rzeczy, że czasem płaczę, a czasem się śmieję!! Ciesz się każdą chwilą spokojnej jazdy, a problemy dopadną każdego, nawet tego co wydał 14000. Ważne abyś był zadowolony, wierzył że to dobrze wydane pieniążki i nie bał się inwestować, bo to zwróci Ci się tylko w jeden sposób: przyjemnością z jazdy. Od siebie dodam że grzebanie w aucie to także przyjemność, tyle że nie jest to moje auto do jazdy na co dzień.

A zatem Powodzenia!!

a skoro bez podtekstów to przepraszam :)

co do przyjemności z jazdy i przyjemności z grzebania ... w sumie cięzko mi ocenić co lepsze [[;