Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Mi zbiegło się z wymianą filtra przeciwpyłkowego i razem zapłaciłem cos koło 500zł :|

ILE?????????????

No to zapraszam do mnie na serwis w KRK!!!

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
Właśnie wróciłem z serwisu i podaje informacyjnie, w Łodzi wymiana płynu hamulcowego to koszt w postaci 230zł, przy czym 40 (parę) zł płyn a reszta to robocizna,
Opublikowano

.. wszystko się zgadza ok 230-250 zł pewnie było za wymianę płynu a reszta to wymiana filtra przeciwpyłowego i odgrzybianie klimy...

w M-cars Kraków

Opublikowano
Lolek.a po odgrzybieniu,po wyłaczeniu klimy wszytsko gra?Nie leci Ci śmierdzący zaduch z kratek przez około 20-30 sekund?

MIKE

"Pokazał taki międzynarodowy gest pokoju i przyjaźni, środkowym palcem" M.Sokół o geście Nicka Heidfelda :-)

Opublikowano
Mi zbiegło się z wymianą filtra przeciwpyłkowego i razem zapłaciłem cos koło 500zł :|

ILE?????????????

No to zapraszam do mnie na serwis w KRK!!!

A który to twój serwis??

M CARS czy MISIAK??? :lol:

Opublikowano
Lolek.a po odgrzybieniu,po wyłaczeniu klimy wszytsko gra?Nie leci Ci śmierdzący zaduch z kratek przez około 20-30 sekund?

nie , u mnie nic takiego nie występuje .. ale może dlatego że ja w większości śmigam z otwartym szyberdachem a klimę włączam tylko przy naprawde niezniośnych upałach albo profilaktycznie raz na miesiąc żeby się tam nic nie zastało :)

zaraz po odgrzybieniu przez jeden dzień moze nawet nie cały czuć było tylko ten specyfik do klimy... taki jakis rozpuszczalnikowaty czy spirytusowaty zapach...

• 2 miesiące temu...
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano
Ile zapłaciliście za wymianę płynu hamulcowego w serwisie Panowie???

przed chwilą dzwoniłem do 2 ASO w Warszawie, w jednym krzykneli 340zl a w drugim 360zl. chyba jednak zrezygnuje z ich uslug...

• 5 miesięcy temu...
Opublikowano

niech mnie ktoś uświadomi, po co zmieniać tak często płyn hamulcowy ???

przecież on się tak nie zużywa jak olej... a komputer pokazuje wymianę, mam starego 406 z 98 i jest prawie 200 k przejechane a płyn wcale nie był zmieniany... :worried:

Opublikowano
niech mnie ktoś uświadomi, po co zmieniać tak często płyn hamulcowy ???

przecież on się tak nie zużywa jak olej... a komputer pokazuje wymianę, mam starego 406 z 98 i jest prawie 200 k przejechane a płyn wcale nie był zmieniany... :worried:

płyn hamulcowy jest wysoce higroskopijny (ciągnie wode) więc częsta wymiana jest niezbędna do prawidłowego funkcjonowania układu hamulcowego. Jak masz wode w płynie hamulcowym to przy hamowaniu woda w płynie zamienia się w pare od temperatury i wtedy hamulec się zapowietrza i jest mniej skuteczny , w ekstremalnych przypadkach wcale go nie ma :worried:

• 4 miesiące temu...
Opublikowano
dziś wymieniałem płyn hamulcowy w ASO Autopremium w Rzeszowie - koszt to 232pln. (dla BMW 116i)

Prawo jest sztuką dobra i słuszności ;)

Moje BMW: F32 420d '14, E87 116i '07, a ponadto: F10 520xd '16, F20 118i '15 , X1 sdrive18i '12.

poprzednie: E61 520dT '08, E90 318i '10, E91 318d '07, E87 116i '05, E39 520i '00, E36 318i '93, E34 530i '89, E30 316 '86.

Moja przygoda z BMW od 1990r.