Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Jak w temacie chciałem zapytac z racji ,że od 3 dni jeżdzę BMW jestem ciekaw jak szybko grzeją sie wasze autka? Bo u mnie wygląda to tak ,że juz po przejechaniu kilometra wskazówka temperatury stoi pionowo.
  • Zarejestrowani
Opublikowano

hmm no u mnie moze nie po kilometrze ale po 2-2.5 jest juz na sztorc ;)

Moze masz malo plynu wchlodzacego, lub po prostu za bardzo go katujesz na zimnym i robisz mu krzywde, pamietaj ze na zimnym max to 2,3-3 tys obrotow i lekka nozka :nienie:

b4c4c1867b858a60.jpg.30a4296d964cadcc5bbee45deeb1292d.jpg

OFICJALNY ZEWNĘTRZNY PARTNER BMW AG

Chiptuning Programowanie Carplay Kodowanie Diagnostyka BMW AOS

Tel. +48-790-465-462

https://www.facebook.com/Codemybimmer

https://www.instagram.com/codemybimmer

Opublikowano

Spokojnie :hand: napewno go niekatuje a płynu jest ok. Choć miałem (mam) z nim chyba nietypową sytuację co opisałem w innym temacie.

A mianowicie, że po przejechaniu już tego kilometra jak odkreciłem korek zbiorniczka wyrównawczego to wylewa mi się płyn.

Opublikowano
A najlepsze są duże silniki, siedzę w biurze np 5 godzin, wychodzę wŁączam silnik, a on .jeszcze ciepŁy :)
Opublikowano
A najlepsze są duże silniki, siedzę w biurze np 5 godzin, wychodzę wŁączam silnik, a on .jeszcze ciepŁy :)

i tu się zgadzam :twisted:

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Moja bunia tez łapie szybko odpowiednia temp :) zapalam ja rano przejade 2 km i juz jest wskazówka na srodku

http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=159&t=161201 Zapraszam do galerii

Sprzedam

Przekaźniki modułu komfortu do E46 3-Seria, M3, E83 X3, E52 Z8 , Z4 E85, E53 X5 E39, M5 E38 - centralny zamek, podnośniki szyb)

Zdjęcia przekaźników w galerii

Opublikowano
U mnie to samo, szybko lapie właściwą temperaturę po ok 2-3 km. Ale widze ze to normalne. W moim poprzednim aucie jednak zajmowało to więcej czasu stąd myślałem ze cos nie tak.
Opublikowano
U ja musze przejechac z 6 km zeby wskazowka byla na sztorc. Jak myslicie termostat siadl ? Jak to sprawdzic ?
Opublikowano
To, że wam stoi :lol: wskazówka, nie oznacza, że silnik już złapał temperaturę - przynajmniej w E36 pion ustawia się znacznie wcześniej (było już trochę o tym na forum - chyba przy 70 już).
Opublikowano
ja mialem tak ze zagrzewala mi sie po ok 6 - 7 km , wymienilem termostat i zeszlo do max 3, i juz jest cieplusio. Do tego ostatnio wymienialem pompe wody bo ciekla i odpowietrzalem uklad. Rok temu takze byl odpowietrzany wiec prawdopodobnie wine ponosi termostat. Podrobka kosztowala do mojej 120 PLN a org 170 , wiec w tym celu warto kupic org :8)
B M W