Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Dzis sciagnalem bmw e36 1.6 i swieci mi sie kontrolka ABS - tylko ona ciagle. Co to moze oznaczac?? bo koles mowil ze pora zmienic klocki hamulcowe ale moim zdaniem to nie ma nic wspolnego chyba z tym

a jak chamuje sie to tak jakby nie wiem.. drgania minimalne byly

pomozcie koledzy pierwsze moje bmw :)

Opublikowano

Kontrolka ABSu nie ma nic wspólnego z klockami hamulcowymi (mają one odrębną kontrolkę). Sprawdziłbym czy w ogóle masz czujniki ABSu (przy kołach) a jeśli tak to po podłaczeniu pod komputer wyjdzie który padł.

Jeżeli trzęsie kierownicą przy hamowaniu - sprawdź klocki i tarcze. Może się kończą.

Pozdr.

Opublikowano

Jak masz możliwość to jedź na diagnostyke i komputer wskaże co jest nie tak...może coś z pompą nie tak...

Takto to będziesz jedynie sie domyślał i kombinował....

UWAGA!Brak dachu!

"Nie ma na świecie przyjaźni, która trwa wiecznie. Jedynym wyjątkiem jest ta, którą obdarza nas pies." /Konrad Lorenz/

Opublikowano
sprawdz czy dobrze masz naładowany akumulator

lampka także zaczyna świećic jak napięcie spadnie poniżej 10,5 volta na aku

Ja miałem rozładowany akumulator na maxa - ledwo ciągnął rozrusznikiem i nic takiego co kolega pisze nie miało miejsca.

Sprawdź czujniki, przewody, przekaźnik pompy ABSu, w ostateczności pompę ABSu.

Opublikowano
odłącz akumulator na 5 minut, gdy po zresetowaniu kompa znów się świeci kontrolka ABS to trzeba jechać na komputer i sprawdzić co się zepsuło, prawdopodobnie padł któryś czujnik ABS albo i dwa :8)
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
co do tego akumulatora to moze tak byc ze sie zaswieci lampka, ja tak miałem tylko w e46 swieciły sie prawiesz wszystkie lampki ale napewno to nie jest ta ptzyczyna. Co do ceny tego czujnika to nie znam. wiem ze do e46 kosztuje 250 zł

http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=159&t=161201 Zapraszam do galerii

Sprzedam

Przekaźniki modułu komfortu do E46 3-Seria, M3, E83 X3, E52 Z8 , Z4 E85, E53 X5 E39, M5 E38 - centralny zamek, podnośniki szyb)

Zdjęcia przekaźników w galerii