Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
turbo całkiem siadło,wywala olej wydechem i dolotem więc je wyje.... .zaślepiłem otwory i przewody olej. ale jest muł.podobnoTD bez turbo to gorzej niż sam dizel.meczanik powiedział żeby zmienić kolektor wydechowy i dolotowy na zwykły to bez turbo też będzie ok.100 KM.CO WY NATO? :roll: pozdro
Opublikowano
Bez turbo nie ma szans na 100KM, 80 to absolutny max. I nie wiadomo jak zareaguje na to ECU... jest możliwość że wejdzie w tryb awaryjny i będzie kicha. Poza tym koszt wymiany czy przeróbki kolektorów będzie nie wiele niższy niż cena używanej turbiny. Poszukaj na allegro, za 600zł na pewno znajdziesz coś sensownego.

Nadszedł już ten czas Ty dobrze o tym wiesz.

Bierz ile chcesz, tylko zaloguj się - WWW.OTWARTAPESTKA.INFO :)

Opublikowano
W E30 były montowane silniki 2.4D, miały moc ok 90 kucyków. E34 więcej niestety waży, także dynamiki nie będzie żadnej! Ja regenerowałem turbo i jestem zadowolony( jest przynajmniej gwarancja). Kupując używkę nie mamy żadnej gwarancji jak długo będzie działać. A 115 KM to zawsze coś.
BMW E34 525 TDS 96' TOURING
Opublikowano
Turbo od td i tds jest takie samo, jedynie komputer podnosi ciśnienie w tdsie. Ja bym zakladał i nic bym nie regulował. Te pare koni więcej niż 115 zawsze się przydają.
Opublikowano
Turbo od td i tds jest takie samo, jedynie komputer podnosi ciśnienie w tdsie. Ja bym zakladał i nic bym nie regulował. Te pare koni więcej niż 115 zawsze się przydają.

a czy przypadkiem cisnienie jest regulowane mechanicznie ? nie jestem pewien bo tylko o tym slyszalem podczas tuningu 524td

BMW E34 1989 r. 2.4td 20.03.08 - 24.08.08 (stłuczka i śmierć pompy wtryskowej)

http://www.polskajazda.pl/Samochody/BMW/5/30920