Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam posiadam BMW E36 320 sedan końcówka 1992 roku. Mam założoną instalacje LPG już ze 3 miesiące jak nie 4 i od 2 dni mam problem z zegarami (licznikiem). Dzieją się z nim rożne rzeczy, jadą sobie normalnie raptem wszystko się zapala tak jak bym robił test zegarów wszystkie kontrolki się zapalają wskazówki pną się ku górze i trwa to gdzieś sekundę i potem wszystko wraca do normy a po chwili znowu tak samo albo wszystko w ogóle zgaśnie i niema nic nawet licznik kilometrów gaśnie. Stoją na postoju też potrafi tak się dziać co to może być??? Dzieje się tak na odpalonym samochodzie. Dziś wyjąłem licznik cały i odpaliłem auto i ruszałem z tyłu końcówkami tymi 3 co wchodzą do licznika i nic tak jakby one były ok. Co jest odpowiedzialne za takie coś może coś z napięciem? Kluczykiem ruszam podczas jazdy i też nic się nie dzieje. Co mogę sprawdzić co by powodowało taki objaw???? Z góry dziękuję za pomoc.
Opublikowano
Panowie teraz już się dzieje tak że całe zegary gasną na sekundę i ponownie wszystko sie załącza co to może być???? Czasem na postoju przy uruchomionym silniku też potrafią zgasnąć i za chwile sie odpalają.
Opublikowano

Sprawdziłbym bezpieczniki zegarów, i przewody raz jeszcze. Coś chyba powoduje spięcie. Robiłeś test zegarów po założeniu?

Pozdr.

Opublikowano
A gdzie są bezpieczniki zegarów bo jeśli chodzi o te co są pod maską to wszystkimi jakie tam są ruszałem a druga osoba patrzyła na licznik i nic sie nie działo. Co do testu zegarów wszystko działa jak powinno cały liczni działa jak trzeba tylko coś mu jakby prąd gdzieś znikał bo teraz cały gaśnie i za chwile się zapala.
Opublikowano
Wygląda to tak, że w BMW zegary są nieco naszprycowane elektroniką w porównaniu do mniej eksluzywnych marek :twisted2: I tu mógł np. siąść jakiś układ albo kondensator... Ja mam taki problem że mi się zegarek spóźnia (bo mam zamiast obrotka ) :duh: Myśle że w twoim przypadku wymiana... może spróbować rozebrać i poczyścić styki

Powiedz mi... maleńka, czy mnie kochasz?? Powiedz mi... czy kochasz moje BMW??

Haratacze - BMW

http://img.userbars.pl/80/15963.png

http://img.userbars.pl/26/5164.jpg

Opublikowano

szukaj kogos kto je naprawi, na uzywke dobra trafic jest ciezko.

ja naprawiam zegary z e34, z e36 niestety sie nie bawilem.

Opublikowano
Ja mialem podobny problem jak mi cela pekla w akumulatorze, z licznika to poprostu zrobila sie istna choinka!! Bylem wtedy w trasie i moje szczescie ze na jakiejs wiosce znalazlem hurtownika akumulatorow bo do domu 440km mialem :shock: :D
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Coś może być w tym że wina stoi po stronie akumulatora.

U mnie również była dyskoteka na liczniku (gasnął i zapalał się co chwilę i to podczas jazdy i postoju, czasem gasnął na stałe - wtedy pomagało odpięcie i podpięcie spowrotem akumulatora).

Odkąd wymieniłem akumulator (nie ze względu na licznik, ale na jego uszkodzenie) problemy z licznikiem zniknęły - mam nadzieję że na stałe ale okaże się to dopiero w zimie gdzie disco na liczniku miałem najczęściej :)

http://img166.imageshack.us/img166/6026/ichazq8.gif