Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Proponuje zajrzeć do instrukcji i zapoznać się z treścią

o komputerze pokładowym i danych które przekazuje...

:lol:

Pozdroofka

TT

Opublikowano

Niestety nie posiadam jeszcze polskiej instrukcji. Wczoraj dopiero przyjechal do mnie samochod z Niemiec. I z tego co patrzylem w ksiazce serwisowej to mial dwa przeglady przy 29tys i przy 59 tys. I wlasnie chcialbym sie dowiedziec co ile km robimy przeglad? co 30 tys?

Pozdrawiam

• 3 miesiące temu...
Opublikowano

Wczoraj miałem serwis olejowy-mamy sierpień,poprzedni miał miejsce w październiku-zatem odstęp 10 miesięcy.Na tym oleju przejechałem około 28 tys. km.

Zaraz po wlaniu komputer pokazuje 35 tys. do zmiany oleju (ale jest to orientacyjne tylko).

Pozdro-MIKE

MIKE

"Pokazał taki międzynarodowy gest pokoju i przyjaźni, środkowym palcem" M.Sokół o geście Nicka Heidfelda :-)

Opublikowano

ja kupilem auto od dealera, w ksiazeczce wpisane przeglady tak:

1 - 2005-03-10, 5km

2 - 2007-03-01, 25404km, olej, mikrofiltr, plyn ham.

3 - 2008-05-30, 34808km, olej, klocki przod, mikrofiltr, plyn ham. - przeglad przedsprzedazny, do tego TuV

zh
Opublikowano

Zyghom,to nieźle ktoś musiał podawać Twoim autem skoro oleju mu starczyło na 10 tys km ;-).

Olej do naszych diesli jest olejem LONGLIFE-jest tak zrobiony,ze nie są konieczne jego wymiany tak często jak w innych autach,stąd tez jego cena-w serwisie wołają około 800,- za sam olej.

MIKE

"Pokazał taki międzynarodowy gest pokoju i przyjaźni, środkowym palcem" M.Sokół o geście Nicka Heidfelda :-)

Opublikowano (edytowane)
Zyghom,to nieźle ktoś musiał podawać Twoim autem skoro oleju mu starczyło na 10 tys km ;-).

Olej do naszych diesli jest olejem LONGLIFE-jest tak zrobiony,ze nie są konieczne jego wymiany tak często jak w innych autach,stąd tez jego cena-w serwisie wołają około 800,- za sam olej.

a slowo "przeglad przedsprzedazny" ci cos mowi ?

jak nie to sie zorientuj co znaczy kupowac w systemie BMW Premium Selection ;)

ten przeglad 30 maja byl po tym, jak podpisalem umowe o zakupie auta

These 120s G200460 Havana metallic I would recommend.

I have the car self control, it is well-groomed and clean.

Accident-free customer service at BMW.

1 hand, the Driver is 59 years old. (to sie potwierdzilo - dostalem orginalny dow. rejestracyjny lacznie z faktura zakupu przez 1go wlasciciela)

Including service control and 1 Year Europe Guaranty.

I put the car through my Service-Team still probe.

I think I am ready with all the preparation at 03.06.08. (wyrobil sie wczesniej bo auto kupilem 2go czerwca)

Edytowane przez zyghom
zh
Opublikowano

Zyghom-to poprosze Cie jeszcze bys ustosunkował się do mojego pytania w innym poście -myslę,ze będziesz miał pojęcie o tym co tam napisałem (REALOEM).

Pozdro

MIKE

Opublikowano
Zyghom-to poprosze Cie jeszcze bys ustosunkował się do mojego pytania w innym poście -myslę,ze będziesz miał pojęcie o tym co tam napisałem (REALOEM).

Pozdro

wczoraj bylem w serwisie gdzie mi rozebrali auto jak do malowania - jak je zobaczylem to sie prawie poplakalem

sam rozbieralem tylko poszycie drzwi - reszty nie

wiec wiele do dodania w tamtym temacie nie mam

zh
Opublikowano
Zyghom gdzie wymienialeś sprzęt grający? W Krakowie? I jakikoszt tego był?

Prawo jest sztuką dobra i słuszności ;)

Moje BMW: F32 420d '14, E87 116i '07, a ponadto: F10 520xd '16, F20 118i '15 , X1 sdrive18i '12.

poprzednie: E61 520dT '08, E90 318i '10, E91 318d '07, E87 116i '05, E39 520i '00, E36 318i '93, E34 530i '89, E30 316 '86.

Moja przygoda z BMW od 1990r.

Opublikowano

Taka ciekowostka. Moja matka ma w 118d FL przejechane 12.000 km, ostatnio zaglądam żeby sprawdzić ile jeszcze jej zostało do przeglądu i mi szczęka opadła - 29.000 km.

Takiego czegoś jeszcze nie widziałem.

www.bmw-uzywane.com

http://img115.imageshack.us/img115/7632/88263882bl9cn0.jpg

M3 3.0 E36 '95 Turbo - okolice 500 KM

Opublikowano

Tak,ale w trakcie uzytkowania auta wartośc ta będzie spadała WCALE NIE równo o tyle ile km przejechała. Przejedzie np. 10 000 km a ilość km do przeglądu spadnie np... o 15 000.

Ale jakby nie było-jest to jakaś orientacja dla uzytkownika.

Pozdrawiam

MIKE

Opublikowano
Zobaczymy jak to wyjdzie, i przy ilu km będzie przegląd.

www.bmw-uzywane.com

http://img115.imageshack.us/img115/7632/88263882bl9cn0.jpg

M3 3.0 E36 '95 Turbo - okolice 500 KM

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Serdecznie chciałbym powitać użytkowników e87:) Mam również nadzieję, że nie odgrzewam kotleta dodając parę groszy od siebie ;)

Jako użytkownik e46 320d też jeżdżę na oleju LL04 i komp także wylicza mi, ile km zostało do przeglądu, a mimo wszystko wymianę oleju jak i wszystkich filtrów robię co 10-12tys km.

Wyjąłem filtr powietrza po 10tys km i był czarny - nie chciałbym widzieć jak by wyglądał po 30tys km.

Olej - ok, LL dłużej utrzymują swoje właściwości, ale jakże ważny filtr oleju nie jest już LongLife ;) Widziałem taki filtr wyjety z BMW , które właściciel serwisował wg wskazań kompa i nie wyglądało to ciekawie - filtr był jakby "zassany" do wewnątrz :/ Dlatego też wskazania kompa traktuje bardziej jako ciekawostkę niż miarodajny wyznacznik terminu wymian płynów i filtrów w aucie.

E46 320d 175 PS@365Nm ...by Rogalotti