Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 68
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

no tak :duh: ale jak jest z przełożeniem??? cos trezba zmieniać/dokupic??

P.S jaka barwe ksenonu polecacie 4300 czy 6000k??

pozdr

Opublikowano
P.S jaka barwe ksenonu polecacie 4300 czy 6000k??

pozdr

Ja również mam 6000K.

4300K świeci na biało z lekką poświatą żółtego, a same żarówki wizualnie są białe, 6000K świecą na biało z lekką poświatą błękitu, a same żarówki w lampach wizualnie są błękitne.

6000K wizualnie wyglądają rewelacyjnie i bardzo dobrze świecą, 4300K wyglądają normalnie i idealnie świecą.

Opublikowano

jeszcze jedno pytanko :D w lewym reflektorze mam urwane plastikowe zaczepy (lampa swieci troche na dół a biały plastik wala sie po reflektorze) czy musze je dokupic czy to jakos inaczej jest montowane w nowych swiatłach???

Pozdr :mrgreen:

Opublikowano

Widocznie wcześniej sprzedawały się średnio to spuszczali z ceny, a teraz jak sprzedaż się zwiększyła i wiedzą, że ludzie i tak kupią bez względu na upust to już go nie dają. :wink: Z resztą ten rabat jest minimalny, ja np. zapłaciłem 1550 zł (z przejściówkami i wysyłką) zamiast 1610 zł lub 1625 zł (zależnie od płatności), czyli wynosi 4-5%. Mimo wszystko uważam, że cena i tak jest niska jak za te lampki.

Tutaj używki Hella znalazłem, cena atrakcyjna ---> http://www.allegro.pl/item372847164_bmw_e39_lampy_ring_komplet_neonow_igielki_l_p.html

Opublikowano
Deop niektóre lampy ma fajne, ale akurat nie te, niesttey w przykrościa stwierdzam :( ogólnie rzecz biorać nie kupiłbym Depo w ogóle, lepiej dołozyc troche i załozyc coś z nahs auto chodzi o in pro jest okej roznicy miedzy oryginałami nie ma żadnej a wygląd hmm wiadomo.
Opublikowano
mam takie pytanko, a nie sądzicie że ładniejsze byłyby świecące białe ringi?? a nie żółte z białą żarówką?? tylko białe z białą żarówką??
Opublikowano
Też mi się tak kiedyś wydawało, ale doszedłem do wniosku, że białe ringi kojarzą się z tanimi Sonarami z allegro albo samoróbką, w orginale jest żółty i wg mnie wzorowo kontrastuje np. z białą lub niebieską barwą ksenonu, na zwykłej h7-mce nie ma takiego efektu i rzeczywiście wtedy te żółte ringi wyglądają tak sobie.
Opublikowano

Może ktoś orientuje, jak wygląda sprawa wymiany lamp w aucie przed liftem ze zwykłymi żarówkami na xenony hella po lifcie. Chodzi mi o ewentualne problemy z instalacją (czy trzeba programować moduł, LCM?), czy będzie świeciło spalenie postojówek na "małym" BC, jeśli tak, to jak to można obejść.

I jeszcze kwestia prawna, bo nie wiem czy przy ksenonach nie jest obowiązkowe posiadanie spryskiwaczy przednich lamp, może ktoś jest w temacie.

Nie wiem czy już było opisane, ale nie znalazłem.

Opublikowano

Nie trzeba nic programować, komputer nie będzie pokazywał żadnych błędów. Potrzebne będą tylko przejściówki pomiędzy instalacja auta a nowymi lampami, ponieważ po lifcie są inne wtyczki i bez nich po prostu się ich nie podłączy.

W kwestii prawnej wygląda to tak, że podobno istnieje obowiązek posiadania na wyposażeniu auta samopoziomowania oraz spryskiwaczy refektorów, ale obowiązek ten nie dotyczy Twojego auta, poniewaz jest z 98 roku, a sam przepis odnosi się do aut wyprodukowanych po 2000 roku bodajże.

Opublikowano

Dziękuję kolego _Kris_. :modlitwa:

A czy samopoziomowanie 'załatwiają' same lampy, czy jestem skazany na jego brak i ewentualne oślepianie innych kierowców??

No i najważniejsze, jak jest z przeglądem technicznym?

Opublikowano

Jestem własnie po zakupie i założeniu lamp z hans auto.... efekt: super :dance: przód auta zmienił sie w porównaniu z starymi ksenonami z pomaranczowym kieruniem diamenralnie :cool2:

Lamy naprawde ładnie wykonane ze znaczkami hella, zero niedoróbek itp. a i kupcie odrazu przejsciówki - w sumie jesli ktos ma troche zapału to nie musi ale za 150zł sie motac i kombinowac to nie ma sensu ( przejsciówka kierunków, długich i chyba postojówek - ringów)

Mam tylko problem z przełożeniem ksenonu ze starych lamp, bo w nowych jest zarówka h7 i zarników nie ma jak założyć... i dodatkowo bedzie problem z przykreceniem wtyczki zarnika bo poprostu nie ma gdzie...obszedł to ktos z Was??? a i jaki zarnik jest w nowych lampach D2S (to obstawiam) czy D2R ???Dzieki za info :mrgreen:

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

To ja się podłączam do pytania. Jak to jest z zamianą xenonów sprzed liftu na te lampki aby ciągle mi xenony?

A może w przypadku ksenonów trzeba kupic inne lampki?

Compact sprzedany. Teraz E46 i to w kombi :P
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano
Dziękuję kolego _Kris_. :modlitwa:

A czy samopoziomowanie 'załatwiają' same lampy, czy jestem skazany na jego brak i ewentualne oślepianie innych kierowców??

No i najważniejsze, jak jest z przeglądem technicznym?

Ja kupiłem Lampy z hansauto i samopoziomowanie mi działa

Opublikowano

Witam

jak ktoś ma dostęp do samych szkieł reflektorów przednich po lifcie xenon to proszę o info na PW , albo jakiś inny system który pozwoli na idealny wygląd szkieł lampek przednich.