Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Pokazuje temp na zewnatrz, srednie spalanie, srednia prędkość, ilosc kilometrów do przejechania na paliwie jaki znajduje sie w baku, godzina.
Opublikowano
No to fajnie, tylko jak te funkcje sie włącza? Czytałem coś o przycisku w dźwigni kierunków ale takiego u mnie nie ma. Bo standardowo jest wyświetlana godzina, przebieg całkowity i ten który można zerować.
Opublikowano
To się wysilili bawarczycy. Takie funkcje to ja miałem w skodzie felicji z 2000 roku, to w BMW chyba powinien być standart. A jest jakaś możliwość uzyskania tych funkcji. np. przez wstawienie kierownicy z multifunkcją??
Opublikowano
Wielkie dzięki. Ale moja opinia o BMW spada coraz bardziej :( bo takie funkcje to ciągniki rolnicze mają a ja musze teraz rozebrać połowe samochodu i kasę za soft płacić + dźwignia (ale funkcje przydatne), porażka. :duh:
Opublikowano
No trzeba było zwrócić uwagę na takie rzeczy przy kupnie :wink: Choć rzeczywiście to dziwne, że w aucie tej klasy nie montowali tego w standardzie. Pzdr.
Opublikowano

Musisz popatrzec na to od strony tego ze "bawarczycy" potrafia zrobic auto nie rozpraszajace podczas przyjemnosci z jazdy jakimis komputerami :D

A tak serio to wstaw dziwgienke i juz

Xdrive

Koder

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Trzeba było patrzeć jak kupowałeś a nie teraz masz pretensje. Skoro Skoda była fajniejsza po co zmieniałeś na BMW ????
Krzysztof
Opublikowano
Jak bytm na wszystko miał zwrócić uwagę to samochód kupił bym gdzieś za 4 lata (może wtedy trafił by się taki pasujący w 100%, chociaż wątpie) . Przy kupnie bardziej mnie interesował silnik, zawieszenie, blachy , niż to czy jest komputer, a w takim samochodzie być powinien. A co do skody to latam nią dalej.
Opublikowano
Wole okazyjną BMke poniżej średniej krajowej niz większość aut powyżej tej średniej z polskiego salonu.
Opublikowano
Jak bytm na wszystko miał zwrócić uwagę to samochód kupił bym gdzieś za 4 lata (może wtedy trafił by się taki pasujący w 100%, chociaż wątpie) . Przy kupnie bardziej mnie interesował silnik, zawieszenie, blachy , niż to czy jest komputer, a w takim samochodzie być powinien. A co do skody to latam nią dalej.

Hmmm z tego co widzę, to masz E46 z silnikiem 1,8 - te modele rzadko były na wypasie - więc nie masz się za bardzo do czego przyczepiać. Często występowały także w połączeniu z kaseciakiem :mad2: i elektrycznymi szybami tylko dla przednich drzwi.

Było szukać czegoś z lepszym silniczkiem - np 2,5 lub 3,0 i tam miałbyś bankowo BC.

Natomiast jeśli chcesz mieć własną konfiguracje auta - to jedyną radą jest kupno w salonie. Wtedy sobie wybierasz co chcesz dodatkowo - a co jest Ci zbędne. Natomiast w przypadku używki - bierzesz jak leci albo dziękujesz.

Pzdr,

Opublikowano
Jest kaseciak, ale jest i zmieniarka na 6 CD (orginalna BMW) tak więc jest ok, a nawet lepiej niż ok. No a z większym silniczkiem to bankowo miał bym większe spalanie, a ja nie latam samochodem od swięta tylko na codzień, a że mi się podobały te BMki to taka kupiłem. Dla mnie droga to nie tor wyścigowy i jazda u mnie normalna, a ten silnik w zupełności mi wystarcza, ale wyposażenie już nie do końca (ale bez przesady nie jest zle). Na szczęście wszystko można ulepszyć i będe miał wszystko co mi potrzebne, kwestia czasu. Jak narazie to w salonie kupują dla mnie wariaci, przynajmniej w polskich salonach, drogo i biedne te atua w wyposarzenie. Zresztą nie stać mnie (przynajmniej narazie :) )
Opublikowano

no to mnie zaskoczyliście z tymi wskazaniami kompa, bo ostatnio oglądałęm taki jeden model i wskazywał +50 stopni i myślałem, że to może temp. silnika - na zew. było max 15 stopni.

Radek

Opublikowano
A teraz podpowiedzcie gdzie można zmienić soft kompa. Sama zmiana dźwigni kierunków na tą z obsługa BC nic nie da. Czytałem w postach że trzeba zmienić także soft żeby funkcje jak średnie spalanie itd. były dostępne. Tylko gdzie to zrobić. Może macie jakieś stronki firm które to moga zrobić?
Opublikowano
Wole okazyjną BMke poniżej średniej krajowej niz większość aut powyżej tej średniej z polskiego salonu.

Jesli tak wolisz to nie narzekaj ze masz tak uboga wersje

Opublikowano
Pisz o konkretach, odpowiedz lepiej na moje pytanie, a nie wdajesz sie w dalsza bezsensowna dyskusję czy ja narzekam czy nie. Bo ja nie narzeka tylko się dziwie jak w samochopdzie z elektroniczną klimą można nie wstawić podsawowych funkcji komputera.
Opublikowano
Bo ja nie narzeka tylko się dziwie jak w samochopdzie z elektroniczną klimą można nie wstawić podsawowych funkcji komputera.

Normalnie. NIE podchodzi się do koszyka z dźwigniami kierunkowskazu z przyciskiem komputera i NIE montuje się ich w samochodzie, prawdopodobnie również NIE montuje się odpowiednich kabelków, itp. To tak jak wstawianie z tą różnicą, że tu NIE zostało wstawione :)

Widocznie ktoś stwierdził, że taki bajer w tej wersji akurat nie jest potrzebny i już, nad czym tu filozofować. Ktoś już wcześniej podał odpowiedniego linka więc droga do poprawienia ułomnych inżynierów BMW otwarta ;)

I tak z ciekawości sprawdź sobie z VIN-u jak to auto z fabryki wyjechało, bo może takie cudo jednak miało ale się potem majsterklepce nie chciało dźwigienki z przyciskiem szukać jak klepał autko młoteczkiem po jakimś wypadeczku.

Opublikowano
Spokojna głowa, młoteczkiem auto nie było klepane (laikiem to ja nie jestem w sprawach samochodów), tak więc napewno dźwignia jest orginalna. Gdzie można zmienić soft?
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
co do spalania to pewnie w 10 l sie miescisz wiec jak bys kupił sobie 330d to tez bys sie w tym miescił. Najbardziej denerwuje mnie to jak ktos nie miał takiego samochodu z takim silnikiem a mówi ze to pali mnóstwo (nie mówie ze Ty tez tak mówisz) mam na mysli moich niektórych kolegów. Ja w 10 L mieszcze sie bez problemu. pozdrawiam

http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=159&t=161201 Zapraszam do galerii

Sprzedam

Przekaźniki modułu komfortu do E46 3-Seria, M3, E83 X3, E52 Z8 , Z4 E85, E53 X5 E39, M5 E38 - centralny zamek, podnośniki szyb)

Zdjęcia przekaźników w galerii