Skocz do zawartości

Nie Pali Na Wszystkie Cylindry !!!!!! PILNE PROSZE O POMOC !

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam mam takie pytanko czemu moje 730 pali tylko na 2 cylindry a na reszte niechce załapac ??? wykrecałem wszystkie swiece po koleji i tylko 2 są mokre reszta suchutka juz niemam pomysłów co to moze byc :( MAM NADZIEJE ŻE KTOŚ MI POMOŻE !!!!!!!!!!
Opublikowano

Z tego co się zorientowałem to jest silnik 4cylindrowy:

pali tylko na 2 cylindry
,
tylko 2 są mokre reszta suchutka
. Dwa pierwsze palą i są suche - OK. 2 mokre, zalanie, nie palą - nie OK!! W sumie 4 cylindry, więc już mamy jasność.

Skoro są mokre, należy szukać przyczyny raczej po stronie WN. Szczelina między elektrodami, stan przewodów wysokiego napięcia, styki na rozdzielaczu. Do tego nie trzeba wielkiej wiedzy, a na pewno nie trzeba jechać do warsztatu.

Patrzcie w lusterka, BMW są wszędzie!
Opublikowano

witam

jaki 4 cylindrowy przecież w E32 były R6 !!

jak świece są mokre to znaczy że nie ma iskry pozprawdzaj tak jak kolega pisał cały układ wysokiego napięcia zobacz czy masz iskrę na wszystkich cylindrach ale może być tak że iskra będzie a jak wkręcisz świecę w gniazdo pod ciśnieniem będzie ginąć

pozdrawiam

i nic więcej oprócz prawdziwej radochy z jazdy...
Opublikowano
Witam mam takie pytanko czemu moje 730 pali tylko na 2 cylindry a na reszte niechce załapac ??? wykrecałem wszystkie swiece po koleji i tylko 2 są mokre reszta suchutka juz niemam pomysłów co to moze byc :( MAM NADZIEJE ŻE KTOŚ MI POMOŻE !!!!!!!!!!

witam

źle to rozumujesz, nie pali na te co są mokre! a na suche tak

napisz jaki masz motor :?:

Opublikowano
to jest silnik 6 cylindrowy juz prubowałem wszystkiego ale doszedłem do jednej rzeczy jak bezposrednio wleje paliwo do komory to autko zapala chodzi chwile i gasnie jak kupowałem ten samochod była spalona pompa paliwa wymieniłem autko chodziło nonstop na gazie i nagle szlak trafił
Opublikowano

zobacz czy masz ciśnienie w przewodach wysokiego

jak nie to pompka

ale sprawdz też iskre wykręć wszystkie powkładaj w przewody

niech ktoś ci pokreci silnikiem a ty patrz czy wszystkie iskry sa

pozdrawiam

i nic więcej oprócz prawdziwej radochy z jazdy...
Opublikowano
te przewody od siwec ? iskra jest na kazdej swiecy ale cos mi niepasuje przełacznik z gazu na benzyne bo jest 3 poziomowy i jakbym nieprzełaczył to nonstop idzie gaz
Opublikowano
Może podaje jednocześnie gaz i benzynę?

wtedy to chyba komputer okaze sie uszkodzony

Opublikowano

Ja wysiadam. :duh:

Chcesz, żeby Ci pomóc, ale trzeba cię ciągnąć za język.

Dopiero teraz napisałeś o gazie, długo nie wiedzieliśmy o jakim silniku mowa, dalej nie wiemy czy zapalasz na benzynie czy gazie...

Chcesz rozwiązania problemu - podaj JAK NAJWIĘCEJ informacji.

Trwa ładowanie podpisu...
Opublikowano
zapalam na benzynie ale mam przełacznik 3 poziomowy firmy Landi i jak nieprzełacze to nonstop słychac jak pracuje instalacja gazowa
Opublikowano
slychac instalacje gazowa? chyba slyszysz prace pompy paliwowej bo pracuje zawsze
Opublikowano

aha

no nie wiem, u mnie nie slychac jak pracuje inst. gazowa ale rozne sa przypadki

jak jestes z klucz to moge Ci podac namiar na dobrego mechanika