Skocz do zawartości

Roznice miedzy 1.8,a 1.8 is?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam.Od bardzo juz dlugiego czasu szukam e30 318is jednak juz trace nadzieje na to,ze znajde cos ciekawego gdyz wszystko albo w gazie albo jakies po przejsciach i 99% oczywiscie "tjuning" :cry: Czy moze mi ktos powiedziec czym sie rozni (oprocz silnika oczywiscie) 316 lub 318 od 318 is?Pytam bo mysle o przelozeniu silnika od is-a np.do 316 i czy wtedy bede mial to samo co jak bym kupil is-a?Pozdrawiam
Opublikowano
kolega "martur" nie jest chyba najlepszym ekspertem twierdząc że: 318 iS i 325 i mają z tyłu hamulce tarczowe, nie jest to ciekawe za bardzo spostrzeżenie a mam jakoś 318i (nie is) i też mam jakoś tarcze hamulcowe z tyłu fabrycznie. Jeśli chodzi o różniece to chyba raczej żednej nie ma tylko sam się zastanawiam dlaczego silnik is był montowany w wersji cupe. Ale na dobrą sprawe to niczym się one nie różnią prócz oczywiście sylwetką a tak to wszystko jest to samo. Pozdrawiam
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
w e36 jest chlodnica oleju bo ja ją mam. W m44 jest tez kolektor dolotowy o zmiennej długości kanałach dolotowych oraz barany i troszke "luźniejszy" wydech. Ale kolega pyta o e30...

aha :D , byłem pewien, że mowa o e36

A co to są barany??;>

W skrócie mówiąc sportowy kolektor wydechowy, cechujący się dłuższymi kanałami wychodzącymi od głowicy, dzięki czemu nie ma zjawiska zasysania spalin spowrotem do sąsiednich cylindrów, w wyniku innego cyklu pracy tychże cylindrów.

Opublikowano
bono20002 Ty robiles przekladke silnika jesli dobrze kojarze,jak to sie sprawuje na dluzsza mete?Polecasz czy odradzasz?
Opublikowano

siemasz...

no powiem ci że... banan na gębie jest, szczerze.

aha...co do różnic miedzy m40 a m42... było na forum oporowo ale jeszcze raz opisze.a raczej miedzy 1.8i a 1.8IS

otóż....swapowany IS jest:

*szybszy od ori IS'a czyli, IS seria 9.9 do 100Kk/h IS swap ok 9,4 sec

Is od i>> Seria IS ma hamulce tarczowe z tyłu, fajny spojlerek na klapie, fajną dokładkę z przodu :mrgreen: IS ma 136 PS, ma sportowe siedzenia recaro, is ma kratkę na tapicerce, kiera powinna tez chyba byc 3-ramienna, barany - czyli kolektor wydechowy, zawieszenie bilstein(tak ma ori zakładane) inny komputer sterujący, dyfer 4,10 (były do IS'a też ze szperą 25%, a umnie np 100% :twisted2: ) silnik jest 16 zaworowy a nie 8. co tam jeszcze..hymmm....to co napisałem to 1.8i nie ma.

TU CZYTAJ > http://beemka-klub.pl/forum/viewtopic.php?t=5031

co do hamulcy tarczowych.. IS, i wszystkie r6.