Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam Was. W grudniu wymienilem klocki na nowe. Bylem w JC Auto czy cos takiego facet doradzal mi firme ICER lub ICR. Mowil o nich ze sa kozackie za przystepna cene i w ogole je sobie zachwalal. NIESTETY je kupilem i kupilem takze komplet do E38 brata. Ostatnio byly cieple dni i wyruszylismy na dzialke. Przycisnelismy troche do okolo 180 i przyszlo do mocnego hamowania. mi jako tako udalo sie wyhamowac bez kabinowania ale brat ratowal sie poboczem. Te klocki nadaja sie o dupe potluc :!: Puchna momentalnie sa totalnie do bani a w dodatku piszcza jak sa gorace. :mad2:

Wczesniej tego nie odczulem bo jezdzilem jak emeryt :wink: I teraz mam do Was prosbe. Doradzcie jakie klocki kupic zeby bylo git. Wczesniej mialem na 80% klocki FERODO i hamulce byly o niebo leprze nie pocily sie nawet po ostrym hamowaniu wrecz sie wyostrzaly po mocnym hamowaniu.

http://www.czescidobmw.pl/index.php?cPath=41_323_1711_1726

Wlinku sa podane firmy ktore niewiele mi mowia. Ktore mam kupic :?: Z gory dziekuje za odpowiedzi.

Magia trzech liter - BMW
Opublikowano
Zdecydowanie polecam Textar. Klocki te idą na pierwszy montaż w BMW. Osobiście niedawno założylem nowe oryginalne tarcze i właśnie klocki Textar. Nieźle hamują nie piszczą i praktycznie nie brudzą felg.
Opublikowano

ja rowniez polecam textar - ale trzeba zauwazyc ze sa one robione w 2 klasach jakosci - itrzeba po vinie sprawdzic co szlo na pierwszy montaz i kupic takie same ( a w zasadzie podobne bo to nigdy nie bedzie to samo ) .

dla porownani lucas jest robiony chyba w 5 klasach - wiec trudniej trafic na pierwsza jakosc

slyszalem ze ferodo Premier sa tez dobre ...

Opublikowano
:D no to kupie te textary :wink: a gdzie je dostane nie wliczajac tej strony "czescidobmw.pl :?: w inter carsie beda?
Magia trzech liter - BMW
Opublikowano
Ja kupiłem własnie oryginalne w serwisie w Norwegii,Wyniosły mnie na polsie pieniadze jakies 400zł.Sa super.Jesli textary nie beda duzo tansze to lepiej wez oryginały,zreszta w PL moga byc tansze niz w norwegii.Pozdrawiam.
Opublikowano
ja ostatnio kupiłem klocki i tarcze ATE.Mimo iż wiele osób mi odradzało.Jestem bardzo zadowolony.Klocki nie piszczą mało co smolą.Hamulec jest super.Klocki bardzo wolno się ścierają.Nie miałem tych klocków firmy textar.ale z czystym sumieniem polecam ate :cool2:

http://img236.imageshack.us/img236/9483/podpis1wx9.png

One heart,one beat

Moja E32 735i

• 3 miesiące temu...
Opublikowano

Witam!!

Ja właśnie wymieniłem tarcze i klocki na Ate i jestem bardzo zadowolony.Zrobiłem co prawda dopiero jakieś 800 km ale nic nie piszczy :) ,a hamulec jest żyleta.

Pozdrawiam

Opublikowano
ja mam jurid z przodu i jestem mega zadowolony
Wlasnie jurid sa oryginalne do BMW i takie kupilem tutaj w serwisie...takze jestem bardzo zadowolony.pozdrawiam.
Opublikowano

juridy podobnie jak textary zakladali w fabryce...

ja mialem juridy i byłem mega Nie zadowolony - wiec albo ja trafiłem na 5 gatunek a Ty na pierwszy , albo niegdy nie miałeś Textarów :wink:

na juridach zrobiłem moze z 1tys km i wywaliłem je do kosza - bo czasem mialem wrazenie ze nie do konca wiem czy wyhamuje czy nie...