Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Zamierzm nabyć do swojej bmw zestaw xenon hid moje pytanie do tych którzy już coś takiego zamątowali,jaki zestaw wybrać 6000K czy 8000K

wiem żę są zwolennicy i przeciwnicy tego typu zestawów,ale jak by nie było takie żaróweczki dają dużo lepsze światło i efekt wizualny jest o niebo lepszy.będę wdzięczny za jakie kolwiek uwagi i rady od posiadaczy

dodam jeszcze że moja bmw ma lampy bez soczewek,wiem że lepiej to wygląda w soczewce ale myślę że i w tych lampach zda egzamin

Opublikowano

Wiesz... to już było :worried: ... i to dużo.

Każdy będzie Ci pisał co innego. Ja bym wybrał 4300 lub 6000, Risto ma 8000 i także zachwala. Trudno powiedzieć bierz te, bo są lepsze od tamtych. Tobie podoba się jedno, drugiemu tamto.

Ja Ci nie odpowiem wprost, bo tak się nie da. Szukaj wśród znajomych jednego i drugiego palnika. Ewentualnie kup i 6000 i 8000. Nieekonomicznie, ale dowiesz się w 100% co Ci bardziej odpowiada.

Opublikowano
roznica miedzy 8000k i 6000k tak samo jak powiedzy kazdym innym rodzajem zarnika to kolor poswiaty. 8000k sa intensywnie niebieskie, 6000k troszke bardziej jasno niebieskie. Niektorzy mowia ze im mniej kalwinow tym jasniej swieci ale jakos mnie to nie przekonuje. Co do montarzu to musisz miec soczewke do Xenonu bo inaczej bedziesz oslepial innych.
Opublikowano

ja mam u siebie 6000 K i jestem zadowolony,

lampy z soczewką bardzo dużo jeżdżę w nocy nikt jeszcze mi nie mrugną że go oślepiam, teraz zmieniam reflektorki na takie

http://www.allegro.pl/item341818874_reflektory_angel_eyes_do_bmw_e36_sedan_gwarancja.html

więc moje stare z soczewką mogę ci odsprzedać niedrogo tylko musisz uszczelnić bo jedna właśnie paruje troszkę:) oryg. bosch

musisz mieć koniecznie soczewki bo będziesz walił po oczach widać nie jednokrotnie

jak golf ze zwykłym reflektorem jedzie na xenonach:)

Opublikowano
ja mam 6000K i jest jasno niebieski a kumpel tez ma 6000K i ma mocno niebieski... Nie trafi sie z dobrym zestawem.Ja osobiscie albo 4300 albo 6000
Opublikowano

Czyli lepiej kupić 6000K? jak bym wybrał ten zestaw to bedę miał delikatną poświatę błekitu,?bo jak rozumiem 8000K to już mocno niebieskie?

dzieki z a wyrażone opinie :cool2: