Skocz do zawartości

Jak mam sprawdzic alarm???

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam mam takie pytanie jak moge sprawdzic czy mam alarm zamykam auto z pilota w kluczyku zaswiecaja sie kierunkowskazy na chwile i auto jest zamkniete probowalem szarpac za klamke potrzasac autem i nic nie wyje czy moze to dziala dopiero po otwarciu drzwi :?: Jak moge to sprawdzic :?: Pomocy :modlitwa: :8) Pozdrawiam
Opublikowano
Możesz też zamknąć auto z pilota i np. otworzyć bagażnik (lub drzwi) przekręcając kluczyk w zamku, wtedy alarm też powinien się uaktywnić :wink:
Opublikowano
sprawdz tez syrene (jest prawdopodobnie pod maska )oblukaj kabelki :cool2:
Opublikowano

Witam!

Wystarczy usiąść w środku i auto zaryglować (zamknąć) pilotem, po około 1 minucie relaksu poruszyć swoje ciało i wtedy powinien włączyć się alarm (syrena+kierunkowskazy).

Opublikowano
  • Autor
Wielkie dzieki za odpowiedz :8) Pozdrawiam
Opublikowano

Witam

Jezeli masz alarm to pod maska bedziesz miec takie styki, jest to gdzies w okolicach szyby, jesli nie to jest tylko miejsce na nie. Latwo je zauwazyc jak poszukasz w tych okolicach.

Pozdrawiam
Opublikowano
alarm działa na otwarcie drzwi lub ruch w środku , nie aktywujesz alarmu siedząc za kółkiem bo mata w siedzeniu wyczuwa twoją obecnośc i alarmu nie włączysz, chyba że usiądziesz na miejscu pasażera, można jeszcze sprawdzić w inny sposób mianowicie : pociągnij za linkę otwierania pokrywy silnika, zamknij auto pilotem a potem otwórz pokrywe silnika powinien alarm " zawyć"
Opublikowano

a ta migająca czerwona kontrolka w kopułce pod lusterkiem to od alarmu ? kiedyś sprawdzałem u mnie alarm to taki dziwny jakiś , przerywany pisk jednostajny a nie jakaś syrena :mrgreen:

Głupie pytanie zadałem po 2 latach użytkowania :twisted2:

Opublikowano
a ta migająca czerwona kontrolka w kopułce pod lusterkiem to od alarmu ? kiedyś sprawdzałem u mnie alarm to taki dziwny jakiś , przerywany pisk jednostajny a nie jakaś syrena :mrgreen:

Głupie pytanie zadałem po 2 latach użytkowania :twisted2:

Tak, kontrolka w 'nosie clowna' sygnalizuje załączony alarm.

Jak dla mnie to "piiip piip" jest za ciche, myślę nad zmianą syreny.

Mike, z ciekawości - sprawdź czy po załączeniu alarmu, gdy otworzysz drzwi kluczykiem (nie pilotem) i pociągniesz za klamkę, alarm się deaktywuje, czy może syrena zaczyna 'pikać' :)

E46 320d 175 PS@365Nm ...by Rogalotti
Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
witam ja tez mam taki problem i robiłem jak kolega łapałem za klamke kołysałem samochodem i nic nie wyje, otwierałem tez drzwi z kluczyka i dalej nic. zamkłem tez samochód z pilota przy otwartej szybie a potem wsadziłem przez nia reke no i dalej nic. Znajomy mówił ze moge miec alarm nie uzbrojony bo on nie daje zadnego sygnały dzwiekowego , tylko migna kierunkowskazy i słychac jak zamykaja sie drzwi

http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=159&t=161201 Zapraszam do galerii

Sprzedam

Przekaźniki modułu komfortu do E46 3-Seria, M3, E83 X3, E52 Z8 , Z4 E85, E53 X5 E39, M5 E38 - centralny zamek, podnośniki szyb)

Zdjęcia przekaźników w galerii

Opublikowano
witam ja tez mam taki problem i robiłem jak kolega łapałem za klamke kołysałem samochodem i nic nie wyje, otwierałem tez drzwi z kluczyka i dalej nic. zamkłem tez samochód z pilota przy otwartej szybie a potem wsadziłem przez nia reke no i dalej nic. Znajomy mówił ze moge miec alarm nie uzbrojony bo on nie daje zadnego sygnały dzwiekowego , tylko migna kierunkowskazy i słychac jak zamykaja sie drzwi

Od kiedy alarm ma się załączać po pociagnięciu za klamkę?

W ogóle po zamknięciu auta mruga Ci dioda pod lusterkiem?

Jeżeli tak zrób takie coś:

Otwórz maskę silnika, zatrzaśnij wszystkie drzwi, wciśnij i trzymaj czujnik zamknięcia maski (taki wciskany 'bolec'), zamknij auto używając pilota. Gdy dioda zacznie mrugać, odczekaj tak z minutę, a następnie puść ten czujnik. Po jego wyciśnięciu alarm powinien 'pikać'. Jeżeli nie 'pika', albo musisz go aktywować (pewnie komp), albo go nie masz :wink:

E46 320d 175 PS@365Nm ...by Rogalotti
Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
wiem ze po złapaniu za klamke alarm sie nie właczy ale prubowałem wszystkiego co przychodziło mi na mysl. A ta lampka o której mówisz , tak miga mi. Spróbuje jeszcze tak jak napisałes.

http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=159&t=161201 Zapraszam do galerii

Sprzedam

Przekaźniki modułu komfortu do E46 3-Seria, M3, E83 X3, E52 Z8 , Z4 E85, E53 X5 E39, M5 E38 - centralny zamek, podnośniki szyb)

Zdjęcia przekaźników w galerii

Opublikowano
przy otwartym oknie i aktywacji alarmu on zaczyna działać , nie wiem jak z kluczykiem i otwarciem auta ale można by sprawdzić
Opublikowano
U mnie alarm załączał się bez powodu. Czasami nawet 10 sekund po zamknięciu auta. Za to nie włączył mi się, gdy próbowałem go uruchomić: opuszczone szyby, ruch wewnątrz auta, podniesiona maska itd. Chyba faktycznie trzeba będzie podjechać na komputer...