Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam ostatnio jak wyjechalem w trase to zauwarzylem ze prezy 100 km /h mam straszne wibracje na siedzeniach i pod nogami,w zawieszeniu przednim nie mam luzow,kola wywazone do 2 gramow,cisnienie sprawdzone,jak kupilem auto tez byly wibracje ,ale nie takie i nie wiem czy to wina walu czy cos w tylnym zawieszeniu
  • Członkowie klubu
Opublikowano
a moze byc to wina tuleji tylnej belki ?

Wibracje nie są tym spowodowane.

Auto Classic Service - 603975574

BMW Partner

Diagnostyka, mechanika i elektryka BMW

Swapy i indywidualne modyfikacje

AUTOPOMOC

BMW M7 - 1:44.821 Tor Poznań

Opublikowano
Sprawdź krzyżaki wału napędowego.
wlasnie mam podobny problem , tzn gdy ruszam i wciskajac sprzeglo (przy zmianie biegu) gdy wal sie zluznia to slychac lekkie stuki, tak samo gdy sie tocze powoli i naciskam sprzeglo i puszczam w krotkich odstepach to tez slychac stuki! czy to cos z krzyzakiem/ami?? ile ich tam jest? moze ktos mial cos takiego :?
Opublikowano
wlasnie mam podobny problem , tzn gdy ruszam i wciskajac sprzeglo (przy zmianie biegu) gdy wal sie zluznia to slychac lekkie stuki, tak samo gdy sie tocze powoli i naciskam sprzeglo i puszczam w krotkich odstepach to tez slychac stuki! czy to cos z krzyzakiem/ami?? ile ich tam jest? moze ktos mial cos takiego :?

w twoim przypadku moze to być poduszka pod dyfrem i radze to sprawdzić jesli nie chcesz zbierać mostu z ulicy.pozdrawiam

Opublikowano
w twoim przypadku moze to być poduszka pod dyfrem i radze to sprawdzić jesli nie chcesz zbierać mostu z ulicy.pozdrawiam

Czekaj, czyli jeśli puszczam sprzęgło i słyszę lekkie (takie trochę głuche) uderzenie jakby jakieś twarde gumy się zderzyły to to jest źle i muszę jechać sprawdzić tą poduszkę?

Pytam poważnie, bo ja nad tym przeszedłem to porządku dziennego a mam już dość niespodzianek na trasie więc .... jak to jest? ;)

BMW E32 750iA '91 (magia V12 :twisted2: ) & Honda Shadow VT 1100 -custom- chopper

Ex: BMW E32 735i'87, Mercedes-Benz W123 300 D'79, Ford Fiesta '92, Honda VF 750 F'83, Jawa 350'88, Fiat 126p'89, Yamaha RJX 80 SE'87,Motorynka...

:arrow: Schematy E32 :arrow: CERBER -bezpieczeństwo IT

Opublikowano

mialem kiedys taki przypadek z tylna podporą w innym bmw! a te stuki sa lekkie ale slyszalne wyraznie, w okolicy skrzyni i walu! szczegolnie przy pierwszym biegu! mam nadzieje ze to nie skrzynia! (ale wszystko na to wskazuje) :mad2:

Opublikowano

Sprawdź podporę wału. Na 90% to ona zdechła. Stuki powinny wydobywać się z tunelu tuż przy tylnych siedzeniach. Ja swoją już wymieniałem (porwała się guma trzymająca łożysko).

Pozdro

CB: 161BD221