Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

No to w koncu sie udalo. !!!!!

Mam calutkiego Service Manuala - Bentleya Roberta - ZESKANOWANEGO !

Wlasnie przerabiam na pdf bo w doc-ach spakowany ok 117 MB.

Znajda się chętni to się polecam. Nagrywam za cene płytki i przesyłki. Czekam na propozycje i sugestie może coś dorzucić na taka płytke ?

REMOL

______

o/_______\o

(Oo=00=oO)

[] =****= []

Opublikowano
Rozumiem, że do E32 :( i o silnikach V8 tam jest ? :think:

Sebastian. Dawno temu ... E34 524td.

Obecnie: E38 735iL i E46 330i SMG oraz ... Toyota Prius, Ford Probe 2.5V6 (wszystkie LPG ;) ), a także moto: Yamaha XV250 i Gilera DNA

Stronka

(Nawigacje i audio do BMW E38/39/46/53/83)

Opublikowano

Jak to o co :?: , Remol ma zeskanowaną sesje zdjęciową Roberta Bentleya, jest na co popatrzeć :lol: :lol: :lol:

Blaster chodzi o książkę servisową do e32 masz tam wszystko a nawet więcej niż potrzeba do naprawy BMW w amatorskim garażu

Tylko BMW jest ważne...

http://ot.mklub.net - Ciemna strona wpływu BMW na umysł człowieka :-]

Opublikowano

A można to jakość odnieść do e34?

Ja bym chętnie poczytał niekoniecznie naprawiał ;)

Opublikowano
A można to jakość odnieść do e34?

Ja bym chętnie poczytał niekoniecznie naprawiał ;)

Myślę że napewno bo e32 i e34 to prawie bliźniacze modele bardzo dużo tych samych rozwiązań jest stosowanych naprzemiennie w obu modelach, jeśli chodzi o silniki to wspólne są dopiero od 3.0 wzwyż

Tylko BMW jest ważne...

http://ot.mklub.net - Ciemna strona wpływu BMW na umysł człowieka :-]

Opublikowano

Myślę że napewno bo e32 i e34 to prawie bliźniacze modele bardzo dużo tych samych rozwiązań jest stosowanych naprzemiennie w obu modelach, jeśli chodzi o silniki to wspólne są dopiero od 3.0 wzwyż

To w takim razie jestem wstępnie zainteresowany :)

Opublikowano

Dla mnie ten service manual jest zaskoczeniem.Zawsze szukałem ksiazki serwisowej do e32 i nigdzie nie moznabylo jej znaleźć,nawet czytałem na forum że takowa nie istnieje a tu proszę.

Książeczka jest oczywiście w angielskim ?

Opublikowano

Panowie no jasne jak slonce ze do najpiekniejszego modelu glownie :D

Calosc jest po angielsku, dla mnie bomba i rewelacja. Nowa ksiazeczka najtaniej jak mozna znalezc to min 80 baksow wiec moim zdaniem nie tanio. 1000 stron samej esencji i autku.

REMOL

______

o/_______\o

(Oo=00=oO)

[] =****= []

Opublikowano

No dobra panowie... chcialem ciachac po 2 PLN na glowie ale was lubie.

Zrobimy tak: jak ktos chce to na priva podam konto i namiary i wysle, plyta za 1,5 PLN + przesyłka ok 5 PLN czyli 6,5 PLN. Musicie mi sie zebrac do jutra bo potem znikam na 2 tygodnie. Potem bede dalej wysylal chyba ze macie inne sugestie. A moze wyslac to na jakis serwer do sciagniecia. Przeciez bez sensu zeby beemkarze placili za BIBLIE nie ? :lol: :twisted:

REMOL

______

o/_______\o

(Oo=00=oO)

[] =****= []

Opublikowano
Spróbuję znaleźć dla Ciebie jakiś serwerek FTP - może coś się uda załatwić. A po za tym tak czuje intuicyjnie, że chyba saintman chyba mógłby, coś takiego umieścić na ftp-ie ... (nie wiem czy dobrze kojarzę, ale chyba kiedyś cos mówił na ten temat). Może przy tej okazji ja mógłbym wrzucić na taki serwerek wiele dość ciekawych rzeczy - np. TIS-a, mam trochę manuali, dokumentów serwisowych itp. - mam naprawde całkiem spore zasoby ... np. manual Haeysa ! do E30/34/28 ... Próbowałem to kiedyś umieścić na FTP-ie, ale "spaliło" na panewce ...

Obecnie: E38 735iL i E46 330i SMG oraz ... Toyota Prius, Ford Probe 2.5V6 (wszystkie LPG ;) ), a także moto: Yamaha XV250 i Gilera DNA

Stronka

Opublikowano
Spróbuję znaleźć dla Ciebie jakiś serwerek FTP - może coś się uda załatwić.

W sumie moglbym powiesic to u siebie tam gdzie wisi forum OT. Bardzo szybki serwer. Pytanie tylko... ile calosc zajmuje?

Obecnie, po 10 latach przerwy (!): E85 Z4 3.0i R6 M54 '03 + LPG

We wspomnieniach: E32 740i V8 M60 '93 oraz E34 520i R6 M20 '90 + LPG

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Spróbuję znaleźć dla Ciebie jakiś serwerek FTP - może coś się uda załatwić. A po za tym tak czuje intuicyjnie, że chyba saintman chyba mógłby, coś takiego umieścić na ftp-ie ... (nie wiem czy dobrze kojarzę, ale chyba kiedyś cos mówił na ten temat). Może przy tej okazji ja mógłbym wrzucić na taki serwerek wiele dość ciekawych rzeczy - np. TIS-a, mam trochę manuali, dokumentów serwisowych itp. - mam naprawde całkiem spore zasoby ... np. manual Haeysa ! do E30/34/28 ... Próbowałem to kiedyś umieścić na FTP-ie, ale "spaliło" na panewce ...

No to jak dałoby się gdzieś wrzucić TIS (oby po angielsku) i ETA (jak by ktoś miał),byłbym bardzo wdzięczny. A co do TIS`s i ETA`a to w tych wersjach, co masz jest może E46?? Jak by był ten model i jakiś serwer to byłoby super.

Z góry dzięki

Pozdrawiam

Uupss :oops: . W innym wątku Sebast pisze, że ma problemy z ftp`iem. Przepraszam ale dopiero teraz przeszukałem całe forum i zobaczyłem tą informacje.

A wcześniej nie przeczytałem bo tak się zapaliłem do tej ETA i TIS`a że hej.

W sumie jak się Remol`owi udało to i Sebast da radę z umieszczeniem tych programów :)

Opublikowano

trzeba maila napiac do administratora takiej stronki i jak masz cos dobrego to łykną i puszczą do siebie na strone.

Ja mam chyba nawet pare TIS-ów i ETK róznych wersji ale to jest bardzo duzo materiału.

BArdzo ładnie idzie ściaganie edonkey-em

REMOL

______

o/_______\o

(Oo=00=oO)

[] =****= []

Opublikowano

No to jak dałoby się gdzieś wrzucić TIS (oby po angielsku) i ETA (jak by ktoś miał),byłbym bardzo wdzięczny. A co do TIS`s i ETA`a to w tych wersjach, co masz jest może E46?? Jak by był ten model i jakiś serwer to byłoby super.

Z góry dzięki

Pozdrawiam

Uupss :oops: . W innym wątku Sebast pisze, że ma problemy z ftp`iem. Przepraszam ale dopiero teraz przeszukałem całe forum i zobaczyłem tą informacje.

A wcześniej nie przeczytałem bo tak się zapaliłem do tej ETA i TIS`a że hej.

W sumie jak się Remol`owi udało to i Sebast da radę z umieszczeniem tych programów :)

Nie ETA, tylko ETK.

W TIS-ie i ETK są praktycznie wszystkie modele BMW ...

Tu masz mój opis.

http://republika.pl/poczt1/Opis.htm

Jak znajdę chwilkę to dodam tam opis HTK - to jest ETK dla modeli "historycznych" - od "początku" BMW, poprzez modele 502, 503, Isetta, E108, .........., E3, do E30 (:) to juz jest "historyczny" ...)

Jeżeli tylko ktoś mi może podać jakiś serwerek FTP, poda mi konto i hasełko to tam umieszczę. Ale są to dość poważne wielkości, ETK nawet po spakowaniu to ok. 500MB, TIS - ok. 400MB, EBA 500MB itd itd.

Stronka

Opublikowano
Udało mi się ściągnąć.Ta książka Bentleya jest świetna. Mam E34 i wiele rzeczy przyda mi się z niej. Zachęcam do jej ściągnięcia. Mogę się przyczepić jedynie do marnej jakości zdjęć.
Opublikowano

dzieki

ja juz nie robie nic innego tylko wciagam kartka po kartce.

REMOL

______

o/_______\o

(Oo=00=oO)

[] =****= []

• 2 lata później...
Opublikowano

Witam

niestety już dzisiaj nie mogę go odnaleźć czy robię coś żle :mad2: , czy plik został usunięty z tego serwera? :?

obecnie Alfa 156 GTA SW