Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Moje E34 kombi ma za badzo obwiśnięty tył, postanowiłem to z wiosną zmienić, znajomy powiedział mi, ze powinienem wymienić w zawieszeniu tylnym takie dwie gumy po jednej na każdą stonę bo to one odpowiadają za "wyskość" tyłu. Co o tym sądziecie i jak się te gumy nazywają?

Dodam, ze są to krążki gumowe lub netalowo gumowe w dolnej części zawieszenia blisko progu.

Pozdrawiam.[/u]

>TDS bez "S">
Opublikowano

Nie wiem, o co chodzi Twojemu mechanikowi widział w ogóle tą część w aucie i stwierdził, że jest do wymiany czy tylko z fusów wróży.

%5B571%3A480%5Dhttp%3A//img397.imageshack.us/img397/6923/rearaxle1fz0.jpg

Pozycja 5 jest to podkładka dla pojazdów w wersji na Europę wschodnią. Dzięki niej może auto by stało wyżej. Jeszcze się nie spotkałem żeby ktoś miał samochód w takiej wersji (z prostej przyczyny). Twój egzemplarz pewnie też nie jest taką wersją. Raczej czepiałbym się sprężyn, które mogą być już zużyte, jak sugeruje Ci kolega wyżej. Nic innego niż na szkicu nie ma w zawieszeniu, co mogłoby wpływać na jego "wysokość"

Poz.5 BMW 33 52 1 091 694 w angielskim ETK określone jest to jako "Adapter", w ASO jako "mocowanie" cena w okolicach 130zł szt.

Opublikowano
To twój znajomy nie ma chyba za bardzo pojęcia te tuleje o które tobie chodzi to tuleje tylnej belki które jak są zerwane powodują to że tył samochodu pływa i są słyszalne stuki przy ruszaniu i gwałtownej zmianie biegów. Nie mają nic wspólnego z tym jak stoi tył samochodu.
Opublikowano
mój też wolałbm nieco wyżej, ale szczerze to nie widziałem jeszcze bez "zwisu" wszystkie siedzą a raczej przód jest wysoko i takie wrazenie optyczne, buda u mnie jest w poziomie, taką przynajmniej mam teorię. porównaj nawet z sedanami, jest podobnie