Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Który wybrac

1.Valvoline 10w40 max life

2.Shell Helix 10w40

3.Castrol gtx magnatec 10w40

klepią mi zawory, ale to już było wałkowane, jak mysliciie który olej będzie najlepszy ?

Ewentualnie jakies inne propozycje

Opublikowano
Ja bym nalał Mobil 10W/40, ale nalejesz co chcesz
Nie jeździj szybciej, niż lata twój anioł stróż
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Który wybrac

2.Shell Helix 10w40

klepią mi zawory, ale to już było wałkowane, jak mysliciie który olej będzie najlepszy ?

Z tych trzech to ten Castrol gtx magnatec 10w40

A z innych Mobil

Opublikowano
Który wybrac

2.Shell Helix 10w40

Lej Castrol moim zdaniem najlepszy,no i zalecany przez BMW do nowych modeli.

Opublikowano

Hej,

Koniecznie napisz o rezultatach :)

Ja miałem na początku Shell Helix 10w40 i średnio byłem zadowolony, ale za 2 razem wymieniłem na Mobil 1 5w50 i jest dużo lepiej :).

Na świeżym oleju (do 1000km) nie było słychać zaworów nawet przy mrozku :).

/Andrzej

"Gdyby wybory miałyby coś zmienić, to dawno zostałyby zakazane" - JKM

!!! ZOBACZ MOJE AUKCJE !!!

Opublikowano
z tego wszystkiego najlepszy valvoline :) ale jak masz mozliwosc to kup petro canada chyba tak sie pisze to, tylko nie wiem czy u nas dostaniesz to łatewo w polsce, ale oleje pierwsza klasa
Opublikowano

no więc klepania ......... nie ma!! dzis rano był przymrozek, odpalam samochód i cisza, nic tylko polecic Valvoline Max Life, wczesniej miałem petro - canada, klepanie trwało około 5 min ! stanowczo odradzam olej petro - canad 10w40.

Jak zalewali mi valvoline, troche sie zdziwiełm, że jest tak rzadki, nawet mechanik to zauważył.

Opublikowano
Hm ciekawe z tym petro canada, ja mialem jeszcze w swoim E-36 i leiej chodził, a odnosnie valvoline max life dobry olej popieram, sam chtba teraz przy natepnej zmianie zaleje albo maxlife'a albo petro canada
Opublikowano
a więc ciąg dalszy relacjii, samochód postał całą noc, odpaliłem go około 11 dzisiaj, i niestety klekot ....... :? , zobaczymy jak przejade około 200 km, czy cos sie zmieni.
  • Członkowie klubu
Opublikowano
Który wybrac

2.Shell Helix 10w40

Valvoline 10w40 max life

Auto Classic Service - 603975574

BMW Partner

Diagnostyka, mechanika i elektryka BMW

Swapy i indywidualne modyfikacje

AUTOPOMOC

BMW M7 - 1:44.821 Tor Poznań

Opublikowano
taki własnie zalałem. pojutrze sie okarze, czy bedą klepac, za każdym razem, jak nie to wymiana popychaczy, albo zalanie Liqui moly, kolega na tym jeździ już 10 tys kilometrów i jest wszystko ok .