Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Napisalem w tym dziale poniewaz mam kilka pytan i wydawal mi sie najbardziej odpowiedni

jezeli zle to prosze o przeniesienie...

kupilem autko niestety bez dywanikow... e46 Limo

i tu moje pytanie o dywaniki welurowe. jak sa one montowane ? na takie zatrzaski ? koleczki ? Bo w wykladzienie widze dziurki...

druga sprawa gdzie takie koleczki dostane ? w ASO ? i czy kupowac dywaniki z allegro... jezeli tak to ktore polecacie ?

200 zl w serwisie mysle ze nie jest duzo ale i malo tez nie... tym bardziej ze ja dywaniki bede co jakis czas na nowe wymienial...

Opublikowano

na takie kołki, które się przekręca o pół obrotu i trzymają. Gdzie je dostać? hmm, pewnie w ASO, ale jakbyś sprawę dokładnie rozeznał daj znać ile kosztują itd, mam kilka połamanych i przydałoby się dokupić...

A co do trwałości dywaników, to mam auto z 2001, dywany są oryginalne i w świetnym stanie. Do poprzedniego auta dokupiłem kiedyś komplet z allegro i po roku go wywaliłem.... :)

Opublikowano

Dywaniki w E46 montowane są na kołki plastikowe. Otwory o których piszesz służą do tych kołków. Kołki posiadają nacięcie na śrubokręt, zkręca się obracająć je o 90 st.

Nie widze potrzeby wymiany ich jeśli kupisz oryginalne.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Oryginał tylko serwis, dostaniesz z kołkami, w ofercie zimowej do E46 coupe przednie gumowe były po 139zł o ile dobrze pamiętam ile płaciłem. Tylne chyba 89zł
Opublikowano

jak dywaniki to tylko oryginaly.kiedys w poprzednim aucie stwierdzilem ze czas wymienic gumowe oryginaly na nowe.ale w aso byly za drogie wiec kupilem podrobki.o ile pamietam to geyer & hosaja. wytrzymaly 3 miesiace i je po prostu wyrzucilem.a te oryginaly ktore zdawaly sie kiepskie uzywalem nastepne kilka lat.po sprzedaniu autka nastepny wlasciciel uzywa ich do dzis.

tak samo bylo z welurami na lato.co do dywanikow to nigdy juz nie kupie podrobki.szkoda kasy.

Opublikowano
Zgadzam się. Dywaniki tylko oryginalne. Ja kupiłem na allegro podróby, bez możliwości przymocowania do podłogi. Gdybym wiedział jaki to szajs kupiłbym oryginalne w ASO
Opublikowano
nie wiem ile dokładnie w aso , kiedyś widziałem że ktoś sprzedawał oryginalny welur na allegro i pisał że kosztują ok 500pln. najlepiej zadzwoń do aso
Opublikowano

Zaintrygowany kwota, ktora gdzies tutaj padła (200zł) zadzwonilem dzisiaj do ASO BMW M-Cars w sprawie welurowych dywnikow do E46 Kombii - cena za komplet w kolorze bezowym - 520 zł :duh:

Do siebie rok temu kupilem taki komplet dywanikow:

http://allegro.pl/item323523670_dywaniki_bmw_3_e46_98_04r_skora_.html

Moge polecic, choc do oryginalnych im troche brakuje bo po 15 miesciach uzytkowania (40kkm) dywanik kierowcy troche "zeszmaciał" i wlasnie bede go wymianiał, ogromnym plusem jest to, ze ta firma bez problemu sprzedaje pojedyncze sztuki, takze za 30 zl kupie sobie dywanik kierowcy. Wg. mnie cena dywanikow w ASO to lekkie nieporozumienie.

Jeszcze odnosnie tych dywanikow - sa naprawde solidnie wykonane, gruby welur tak jak pisze sprzedajacy + idealnie dopasowany krój. Minusem jest brak miejsc na zaczepy, jednak ja to rozwiazalem tak, ze zrobilem mała dziurke w dywaniku i zamontowałem oryginalne kołki z ASO BMW.

Opublikowano
Ja kupiłem oryginalne ale gumowe na allegro 100 zł bez kołków ale i tak sie trzymają :)

E46 2000 r

1.8i

Steptronic

Full Opcja

ślicznotka :)

Opublikowano
gumowe wygladaja kiepskawo... :P

ale za to są bardziej funkcjonalne, weź pod uwagę to, że będziesz też jeździł autem w zimie.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

ale za to są bardziej funkcjonalne, weź pod uwagę to, że będziesz też jeździł autem w zimie.

Na lato welur, na zime guma. Gumowe mają jedną kolosalną wadę, w lecie i wtedy jak jest sucho cały proch po włączeniu nawiewu pod nogi masz w powietrzu.

Opublikowano

Zarówno welur jak i guma ma swoje plusy i minusy. Z gumowych unosi się kurz a w welurowych zalega wilgoć, która powoduje między innymi parowanie szyb.

Moim zdaniem nie ma rzecz jednocześnie pięknie wyglądających i całkowicie funkcjonalnych (poza BMW oczywiście :wink: ). Mieszkamy w Polsce i tu większa część dni w roku jest jednak mokra i dlatego jestem zwolennikiem dywaników gumowych.

Opublikowano
ja mam zamiar kupic welurowe na wiosne lato a na jesien i zime uzywac gumowych ;)

zmieniam buty... to czemu dywanikow nie moge :mrgreen:

myślał by kto że tak często zmienai buty jak dywaniki....a właśnie :p musze moje odebrac :P

Z racji tego, że spadł śnieg, przypominam, że piłowanie GOLFA na ręcznym, to nie DRIFT!!!!

Nie dyskutuj z idiotą , na początku sprowadzi Cię do swojego poziomu a potem pokona doświadczeniem.

http://picasaweb.google.co.uk/kieltj/BMW - moje BMW

Opublikowano
Ap ropo zmieniania butów, to można by mieć jedne tylko do auta i przebierać wsiadając za kółko wtedy nie ma problemu z dywanikami po prostu nie trzeba ich kupować. Tylko co zrobić z tymi brudnymi butami? Zostawiać na parkingu? :roll2:
Opublikowano

wygladaja faktycznie gorzej niz welury ale fajnie je miec zalozone na jesien i zime gdy jest mokro na zewnatrz.ja robie w ten sposob ze gumowe dywaniki zawsze zakladam razem z zimowymi oponami i sciagam gdy zakladam letnie oponki.czyli juz niedlugo!!! :D

Opublikowano
No nie wiem czy tak nie długo. Ja dzisiaj byłem w lekkim szoku jak zobaczyłem za oknem całkowici białą przestrzeń.
Opublikowano
a czytalem tu juz na tym forum ze niektorzy zmienili oponki na letnie.pewnie fajnie dzisiaj bokiem jezdzili.ja dywaniki i oponki planuje zmienic poczatkiem kwietnia.
  • 2 miesiące temu...
Opublikowano
może się to komuś przyda na przyszłość - kołeczki (3 kolory) razem z podkładkami (zabezpieczającymi przed "wytrzepaniem" kołeczka) kosztują w ASO ok 4,50zł/szt - w sumie warto :)