Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Czy wg. Was KAŻDE dobre auto będzie kosztować dużo?

Radek

Z tego co ja miałem okazje się przekonać to każde. To które jest prawdziwie okazyjne sprzedaje się samo, bez ogłoszeń, reklamy itd.

Opublikowano

Taka moja rada do kolegi - jak szukasz po komisach - to uważaj na Turków i Jugoli - oszukują tak samo jak polacy.

Zresztą sam powinieneś wiedzieć czy warto po takie auto jechać - wypytaj najpierw o historie auta, mozliwość sprawdzenia itd a potem zdecydujesz czy kupisz czy też nie.

VERKAUF NUR AN HÄNDLER ODER EXPORT <--------------- ja unikam takich ogłoszeń. Upewnij się, że cena zawarta w ogłoszeniu zawiera VAT, poza tym ogłoszenia typu TYLKO NA EKSPORT są podejrzane.

Opublikowano
Kolega znalazł e46 z 99 roku za 23 tyś - miał po nią jechać w niedzielę popłudniu - - bo tak się umówił z facetem(dodam tylko że by to pierwszy właściciel a autko było serwisowane)- ale tamten facet rano pojechał na giełdę - zobaczył w jakich cenach stoją e46 z tego roku i zażyczył sobie 5 tyś . więcej - także nie wiem czy tańsze to zawsze nie warte obejrzenia- wystarczy że ktoś jest laikiem w dziedzinie motoryzacji- jeśli jest tańsze to zawsze można obejrzeć a nóż - może akurat trafi się na kogoś kto nie jest pasjonatem branży motoryzacyjnej - wiem że takich ludzi jest niewiele - ale to już szczęście jak sie na takiego trafi :wink:
masqo
Opublikowano

o to mi właśnie chodzi, że czasami ludzie sprzedają dobre auta pewnie nie za grosze, ale za rozsądna cenę. Być może gdzieś tam moja "okazja e46" czeka już na mnie...

Z tego co piszecie, to nie kupować: na allegro, u handarzy, w komisach??? czy tylko osoby prywatne- czyt. właściciele- wchodzą w grę?

Radek

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
o to mi właśnie chodzi, że czasami ludzie sprzedają dobre auta pewnie nie za grosze, ale za rozsądna cenę. Być może gdzieś tam moja "okazja e46" czeka już na mnie...

Z tego co piszecie, to nie kupować: na allegro, u handarzy, w komisach??? czy tylko osoby prywatne- czyt. właściciele- wchodzą w grę?

Radek

Komisy bym sobie odpuścił, to co ja oglądałem to strata czasu. Przejechałem kiedyś wszystkie komisy od Wadowic przez Bielsko po Katowice. Na więkoszości nie było BMW, a jak coś stało to nie chciało się tego nawet oglądać. Zresztą podobnie było jak szukałem auta dla żony, w końcu kupiłem i sobie i jej auto "z domu". Oczywiście mogą się gdzieś pojawić naprawdę auta godne uwagi ale podejrzewam, że nie postoją takie dłużej jak 2-3 dni

Opublikowano

jeszcze jedno pytanie: jak z niezawodnością e46 w porównaniu z innymi samochodami lub tak ogólnie (głównie chodzi mi o ten silnik 1,9b). Czy taka 10latka po zakupie od razu wymaga jakiś inwestycji- wiadomo, że to kwestia utrzmania samochodu, ale jakie Wy mieliści doświadczenie?

Radek

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

zacząłem powoli szukać e46 na stronach niemieckich i z tego co zauważyłem, że 1,9b z małym przebiegiem ok 100-120 tys można kupić za 7,5tys euro, a 320d za 8tys euro. Fakt, że desel ma przebieg ok 160-180tys, ale różnica jest chyba warta...

Coraz częściej myslę jednak o 320d?

Radek

Opublikowano

Ech ci handlarze

Cytuje "BADRZO BOGATO WYPOSAŻONY!!!"

Wg mnie to raczej standard niż bodate wyposazenie

Brak:

1. Skórzanej tapicerki

2. Radia z CD - jak już jest kaseciak mógłby mieć chociaz małą nawigacje

3. Szyby na krobki z tyłu :P:P

4. Felgi stalowe

Pewnie wg handlarza BOGATE WYPOSAŻENIE oznacza elektryczne lusterka i wspomaganie kierownicy

Pzdr

Opublikowano
Witam. sprowadziłem 2 miesiące temu BMW E-46 2.0 Diesel 136 KM wyprodukowane w pazdzierniku 99r. samochód zakupiłem od 1 właściciela w sumie od serwisu BMW ponieważ poprzedni właściciel zostawił mój obecny samochód i wziął w rozliczeniu E-46 ale po liftingu. samochód ma obecnie przejechane 178 tyś a ostatni przeglad w serwise BMW był przy przebiegu 171 bo mam wpis do książki serwisowej. na twoim miejscu głęboko bym sie zastanowił nad silnikiem benzynowym a dieslem. Fakt że diesel jest droższy ale oszczędniejszy co dzisiaj jest ważne. dam ci przykład,zalałem 12 litrów za 50 zł i zrobiłem nią trase Przemyśl-Rzeszów(90 kilometrów w jedną strone) w jedną i drugą strone i zaskoczenie było wielkie bo spaliła mi w granicach 5,5 litra przy jezdzie do 120 km/h. policz 180 kilometrów i kilka kółek po mieście w korkach. ostatnio zrobiłem na 25 litrach 390 kilometrów i nie chce zadnej benzyny lub LPG. za mój samochód dałem 7.500 euro i ma bardzo bogate wyposażenie +2000zł opłaty,przeglądy,tłumaczenia i takie tam. i radziłbym ci poszukać 2.0 diesel w Polsce żeby sie nie srać w szukaniu po innych krajach. i nie sugeruj sie nigdy gadaniem że BMW to wydatki,części drogie i takie tak pierdoły bo to jest moje pierwsze BMW i chyba przy tej marce zostane. Solidne,bezpieczne i do tego auto z klasą. a jeśli stać cie na BMW to stać cie na utrzymanie. A jeśli będziesz dbał o auto to do twoich obowiązków bedzie należało wymiana oleju i wlanie ropy. zastanów sie nad benzyniakiem+LPG a dieslem, oblicz koszty eksplatacji i podejmij decyzje. pozdrawiam[/img]
Opublikowano

jak kupię 1,9benzynę to będę jeździł na benzynie, nie założe LPG. Oczywiście wiem, że palił będzie więcej niż diesel, ale wg mnie benzyna będzie miała mniej przejechane, a co za tym idzie będzie mniej "wybita" i tańsza.

Jak troszeczkę wcześniej podałem, że 320d można kupić w niemczech za 8tys euro, to nie chcę mówić jaki był komentarz... Skoro Ty kupiłeś za 7,5tys (plus oczywiście opłaty) to faktycznie atrakcyjna cena. Pytanie tylko jaki jest stan auta- bez urazy oczywiście.

Radek

Opublikowano
Witam panowie , to mój pierwszy post na tym forum , nosze sie z zamiarem kupna e46 albo a4(b6) mniej wiecej rocznika 01/02 i tu moja takie małe pytanie na wstępie , czy w bmw na kielichach powinny byc przynitowane blaszki po obu stronach czy tylko po stronie kierowcy ?? przeszukując ogłoszenia znalazłem tylko dwa takie modele gdzie były po dwóch stronach reszta ma w mniejszosci po jednaj a pozostałe nie maja wcale , wiem że to nie jest wykładnikiem formy samochodu ale może byc pomocne
Opublikowano
Na kielichu po stronie kierowcy powinna być naklejona tabliczka znamionowa, a nad nią wybyty numer (nie nr nadwozia, niestety sam nie wiem co to za numer), a na prawym kielichu powinien być wybity nr nadwozia (nr VIN)
E46 320d 175 PS@365Nm ...by Rogalotti
Opublikowano
pytasz mnie o stan auta. nie ma problemu. jeśli chcesz to nawet moge ci przesłać fotki. jest to auto od pierwszego właściciela i ma przejechane obecnie 178 tyś a jak kupowałem to miało 174. ostatni raz w serwisie było przy 171 tys. nie wierze w to że diesel jest więcej jeżdżony niż benzyna. u nas w kraju już jest chyba taki zwyczaj że diesel ma kilkaset tysięcy przejechane i idzie na sprzedaż. przynajmniej tak mówią garażowi mechanicy którzy nawet motorynki poskładać nie potrafią. jeśli chcesz to możesz pooglądać moje BMW. wez fachowca kóry zna sie na tej marce i przekonasz sie że auto jest dobre. dla mnie tez cena była atrakcyjna bo jechałem za granice w sumie po Golfa 4 ale jak zobaczyłem to BMW to juz od niej nie odszedłem. a jeśli mi nie wierzysz to zapraszam na jazde i sam sie przekonasz. a jeśli sie tyczy benzyniaka to fakt że sie zbiera lepiej(benzyniak) bo to jest mój pierwszy diesel i zawsze byłem przeciwny ropniakom ale przekonałem sie że lepiej dodać kilka groszy niż mieć spalanie benzyny w granicach 8-10 litrów. a wiem o czym mówie bo ojciec miał serie 7 w LONGU 4.0 V8 i to dopiero paliło mimo tego że jazda sprawiał ogromą frajde. spalanie w tej lalce wychodziło 15 litró na mieście.
Opublikowano

Też się nosze z zakupem E46 tylko u mnie tylko i wyłacznie diesel wchodzi w gre , kwestia ekonomi choć napewno zatęsknie za dzwiekiem silnika ,

pytanie do znawców - czy przebieg grand total da się skasować przez magików , słyszałem że jest to niemożliwe , dowiedziałem się o tym niedawno i sprawdziłem przebieg w swojej pokazuje 240 tys a w grand total (chyba tak to nazywają) 340 tyś :)) sprawdzałem u kolegów i średnie przekłamania to były 100 tys przy rocznikach 1992-1996

szukaliśmy ostatnio dla brata betki e36 cupe nom i tam było duzo wieksze , samochodzik mial 180 tys na liczniku a w grand total 360 tys , taki przebieg oczywiście nas odstraszył ale autko naprawde fajne było i długo się zastanawialiśmy .

była E36 1.8i , 1992r

jest E46 330 xd 204 PS

Opublikowano
pytasz mnie o stan auta. nie ma problemu. jeśli chcesz to nawet moge ci przesłać fotki. jest to auto od pierwszego właściciela i ma przejechane obecnie 178 tyś a jak kupowałem to miało 174. ostatni raz w serwisie było przy 171 tys. nie wierze w to że diesel jest więcej jeżdżony niż benzyna. u nas w kraju już jest chyba taki zwyczaj że diesel ma kilkaset tysięcy przejechane i idzie na sprzedaż. przynajmniej tak mówią garażowi mechanicy którzy nawet motorynki poskładać nie potrafią. jeśli chcesz to możesz pooglądać moje BMW. wez fachowca kóry zna sie na tej marce i przekonasz sie że auto jest dobre. dla mnie tez cena była atrakcyjna bo jechałem za granice w sumie po Golfa 4 ale jak zobaczyłem to BMW to juz od niej nie odszedłem. a jeśli mi nie wierzysz to zapraszam na jazde i sam sie przekonasz. a jeśli sie tyczy benzyniaka to fakt że sie zbiera lepiej(benzyniak) bo to jest mój pierwszy diesel i zawsze byłem przeciwny ropniakom ale przekonałem sie że lepiej dodać kilka groszy niż mieć spalanie benzyny w granicach 8-10 litrów. a wiem o czym mówie bo ojciec miał serie 7 w LONGU 4.0 V8 i to dopiero paliło mimo tego że jazda sprawiał ogromą frajde. spalanie w tej lalce wychodziło 15 litró na mieście.

jak możesz przesłać mi kilka fotek na pw to będę wdzięczny. Czy kupiłeś ją w bawarii, czy innym regjonie Niemiec, bo kolega mi polecał tylko z okolic bawarii- abym szykał tylko tam e46. Jeszcze jedno, o ile pamiętam, to kupowałeś ją z "komisu przyserwisowego bmw" czy oni nie dają jakąś gwarancję.

Radek

Opublikowano
Też się nosze z zakupem E46 tylko u mnie tylko i wyłacznie diesel wchodzi w gre , kwestia ekonomi choć napewno zatęsknie za dzwiekiem silnika ,

pytanie do znawców - czy przebieg grand total da się skasować przez magików , słyszałem że jest to niemożliwe , dowiedziałem się o tym niedawno i sprawdziłem przebieg w swojej pokazuje 240 tys a w grand total (chyba tak to nazywają) 340 tyś :)) sprawdzałem u kolegów i średnie przekłamania to były 100 tys przy rocznikach 1992-1996

szukaliśmy ostatnio dla brata betki e36 cupe nom i tam było duzo wieksze , samochodzik mial 180 tys na liczniku a w grand total 360 tys , taki przebieg oczywiście nas odstraszył ale autko naprawde fajne było i długo się zastanawialiśmy .

piszesz o teście zegarów!!!! Jeżeli tak, to tam nie jest podawany przebieg, tam wogóle nie ma takiej "pozycji"

Radek

Opublikowano

chłopaki chyba troche przesadzacie z tymi cenami e46.. moze Wasze autka sa dla Was tyle warte ze wzgledu na sentyment i to ze sa zadbane, ale ta cena za benzyne z rocznika '99 pod 30 tys jest przesadzona.

Sam teraz ze spokojem szukam e46 320d '98 lub '99(za granica) i chce za niego dac do 7 tys EU, moich dwoch znajomych kupilo w ciagu ost. roku takie autka z rocznika 2000 i cena ich byla podobna, sa w bdb stanie :)

Takze radze szukac powoli i zaangazowac znajomych ktorzy maja rodzine lub znajomosci na zachodzie. pozdro

Opublikowano
a szukasz tylko po znajomych??? Jeżeli gdzieś jeszcze to gdzie? Piszesz, że Twoi znajomi w ostatnim roku kupili, tylko pytanie ile czasu szukali i jakie siły w to angażowali- być może nie wszyscy mają znajomych, rodziny w DE, aby sobie na to pozwolić.
Opublikowano

czas poszukiwan zalezal glownie od ceny jaka Cie interesuje.. ogolnie bez wiekszego zaangazowania, bo to w wiekszosci sa ludzie ktorzy wiedza gdzie jechac po auto, albo maja w tamtych okolicach rodzine.

A jesli chodzi o osoby ktore nie maja takich mozliwosci, to moze warto sprobowac, pojechac z kims kto daje ogloszenie ze organizuje wyjazdy za granice po auta?