Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam musze zmienic cały wachacz przedni (luz sforznia) i znalazłem na allegro cos takiego http://moto.allegro.pl/item317988632_nowy_wahacz_gorny_bmw_seria_5_e34_prawy.html

tylko kolorek tulei zielony ale gość pisze ze to kolor wzmocniony i do 524 td też będzie a ja własnie mam 524td Znalazłem na forum ze kolor ma znaczenie co do wielkośći silnika wiec dlatego proszę o radę pozdrawiam

Opublikowano

Hej,

Kolor ma znaczenie, zielony jest do najmocniejszych silników.

A jak już bierzesz od gościa "AREKAUTKO" to dorzuć te parę złotych i weź TEKNOROT-a, mają chociaż certyfikat TUV. Kupiłem kiedyś od niego Teknorot-y i jakoś się spisują na dziurach, a wahacz no-name (coś jak w linku) już jest do wymiany.

Pozdrawiam,

Andrzej

"Gdyby wybory miałyby coś zmienić, to dawno zostałyby zakazane" - JKM

!!! ZOBACZ MOJE AUKCJE !!!

Opublikowano
Zgadza się kolego to co piszesz zielony kolor oznacza największą twardość, sam na takie zmieniłem. a pasował będzie wahacz na pewno we wszystkich e34 są takie same wahacze. Są jeszcze niebieskie i białe ale nie wiem który jest najmiększy.
Opublikowano
jeśli musisz zmienić wahacz, wymień od razu 2 sztuki, inaczej będzie różnica w twardości lewa/prawa strona. Zielone są najtwardsze, do największych silników. u Ciebie powinny być białe (kremowe). najlepiej to kup coś innego niż ciang siang :lol: bo zrobisz to jeszcze raz za parę kkm...
Opublikowano
czyli ze jak nie zakładać tych z tego linku? A może ktoś pokarze co mam założyć tzn cos z allegro Pozdro
Opublikowano

ja za febi (nie jest to ideał, wolałbym trw lub lemfordera) dałem w sklepie 140zł + dedykowane tuleje do tego (55zł - lemforder). dodam tylko, że trw kosztuje 200zł bez tulei. Sam oceń, czy za 85zł kupisz wahacz czy coś innego...

podsumowując te moje przydługie wywody - jeśli masz zamiar autkiem pojeździć - kup firmowe wahacze!

Opublikowano
czyli ze jak nie zakładać tych z tego linku? A może ktoś pokarze co mam założyć tzn cos z allegro Pozdro

ja bym ci odradził bo one raczej na pewno są stalowe, fabrycznie są aluminiowe i lepiej kup aluminiowe..

Opublikowano

Jeśli już koniecznie musisz kupić sobie coś z allegro i najtańszego to:

http://www.allegro.pl/item322647333_nowy_wahacz_gorny_bmw_seria_5_e34_lewy_teknorot.html

ale miej na uwadze, że w niedalekiej przyszłości będziesz musiał wymieniać (i pewnie robić zbieżność, bo inaczej skosisz opony).

Podpisuje się pod tym, żeby wymieniać parami L + P.

Pozdrawiam,

Andrzej

"Gdyby wybory miałyby coś zmienić, to dawno zostałyby zakazane" - JKM

!!! ZOBACZ MOJE AUKCJE !!!