Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam pół roku temu kupiłem BMW z za zachodniej granicy autko serwisowane. Sprawdzając dzisiaj poziom płynu w chłodnicy okazało się ze jest go stanowczo za mało . Więc jaki płyn dolać czy tak jak w audi jest specjalny płyn do tej marki czy nie i czy mogę mieszać płyny ?
  • Członkowie klubu
Opublikowano
Możesz mieszać, tylko niebieski z niebieskim i zielony z zielonym.

Auto Classic Service - 603975574

BMW Partner

Diagnostyka, mechanika i elektryka BMW

Swapy i indywidualne modyfikacje

AUTOPOMOC

BMW M7 - 1:44.821 Tor Poznań

• Członkowie klubu
Opublikowano
nie ma roznicy...wszytkie plyny sa mieszalne...kolor nie ma znaczenia :P

Dla daltonisty w szczególności :lol: :lol: :lol:

BMW Partner

AUTOPOMOC

Opublikowano
Kolego byłem w takiej samej sytuacji jak ty mialem poniżej minimum i tez nie wiedziałem czego dolać, jechalem do serwisu i mi wymienili całego. i po problemie. Koszt wymiany + płyn zapłaciłem 60 zł:)
Opublikowano
Z praktyki wiem ze nic sie nie stanie jak sie zmiesza. a pozatym gzies tam czytalem ze mozna mieszac i nic sie nie stanie.naie ma roznicy jaki kolor z jakim, mozna kazdy z kazdym.
  • Członkowie klubu
Opublikowano
daltonista to moze ty jestes...poczytaj troche zanim cos napiszesz :P

Nie zauważyłem, żebym Cię obraził, ale dobry ziomal to.... :wink:

BMW Partner

AUTOPOMOC

• 4 tygodnie później...
Opublikowano
Panowie, a jaki płyn doradzicie, do nowej chłodnicy, będe teraz wymieniał przed latem chłodnice, chce wypłukac jakoś układ woda no chyba ze radzicie czyms konkretnym aby wypłukac , no i zalać nowy płyn do tej nowej chłodnicy. Jaki konkretny płyn radzicie aby idealnie odprowadzał ciepło i nie szkodził chłodnicy moze z jakimiś zwiazkami zapobiegajacymi korodowaniu itp. proszę o radę i dziekuję sredecznie :)
Opublikowano

Plyn do chlodnicy to plyn do chlodnicy, a jesli chcesz przeplukac uklad to warto kupic specjalne preparaty sluzace wlasnie do tego celu, cos takiego:

http://moto.allegro.pl/item332080787_prestone_do_plukania_chlodnicy_nr_1_w_usa_od_ss.html

Ja zalalem przed zima niejakiego "cooler'a", w tescie AutoSwiat dostal najwyzsza note (jakby ktos na to patrzyl) a kosztowal tyle co inne. Auto trzyma temparature prawidlowo wiec czemu go nie polecic, pozdrawiam!

Opublikowano
kolego nowa, tak? marka płynu jest nie istotna kolor tez. mamy bmke, wiec pewnie aluminum, ja uwzam by płyn byl na bazie glikolu(poczytaj opakowanie) chłodnica aluminiowa glicol lubi i zabezpeczy, a pompa ukladu chłodzenia glicolem jest smarowana! wiec..... kto dba ten ma :)
http://www.bmw-sport.pl/images/signatures/1868313008478371b841670.gif
Opublikowano
i nie lej zadych uszczelniaczy, udrazniaczy itp..... czy jakakolwiek fabryka stosuje tego typu rzeczy???? :duh:
http://www.bmw-sport.pl/images/signatures/1868313008478371b841670.gif