Skocz do zawartości

Podczas jazdy zablokowaly sie tylne kola

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam pierwszy raz pisze na forum i odrazu wielki problem .

Jechalem okolo 100 km/h nagle jakis cos z tylu strzelilo i chwile pozniej zablokowalo mi tylne kola .Cudem udalo mi sie nie wpaść do rowu ani nie zjechać na przeciwny pas ,pozniej zjechalem na pobocze strazsnie cos sie tluklo z tylu i kola sie znowu zblokowaly,no i wtedy laweta i pod dom.

Dlaczego tak sie stalo????

Opublikowano

na 99,9% tylny most, "przetyczka" od satelit wpadła pod atak no i pozamiatane, masz cholerne szczęście że nie wciągneło Cię do rowu.

Jeśli masz z tyłu bębny to sprawdz czy nei zerwało Ci okładziny, wtedy tez może zblokować koła... ale ja niestety jestem za tym czarniejszym scenariuszem. Podobno most można kupić już za 300-400pln

Tylko BMW jest ważne...

http://ot.mklub.net - Ciemna strona wpływu BMW na umysł człowieka :-]

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
właśnie nie panikujmy, bo części zamiennych nam teraz nie brakuje a ceny też niwielkie także nie uderzy po kieszeni.

Most nie taki drogi (o ile to on, ale też za tym oponuję), ale trzeba go przerzucić, a pewnie i opony przypiłowało. Może się tego trochę nazbierać.

Nie kupuj tylko "na wariata", bo faktycznie, cenę możesz znaleść niską - częsci pod dostatkiem.

Kai
Opublikowano
Bylem u mechanika i pierwsze co mi powiedzial to ze mam wielkie szczesciie ze nic mi sie nie stalo. Niestey rozlecial sie most wiec moze ktos ma do sprzedania most .Moj samochod to e36 1.6 compact.
Opublikowano

jakie masz w nim przelozenie.....

Ciesz sie ze zyjesz ...... to sie moglo naprawde zle skonczyc - nie miales zadnych objawow ''skonczonego'' mostu - nic nie wylo, nie piszczalo --- miales w nim olej ????

Lubię BMW - od 15 lat...trochę ich ujeżdzałem

Teraz pora na AMG :D

Opublikowano
Wrocilem od mechanika most sie rozlecial w pyl kupilem nowy (uzywany) tylko szkoda ze musialem wydac pieniadze na nowe opony ale najwazniejsze ze nie rozbilem samochodu i nic mi sie nie stalo bo naprawde bylo ciezko.
Opublikowano

A co mogło spowodować rozwalenie mostu??

Brak oleju, ogólne zużycie ?

Czasami jeżdzę 160 -180, i nie wyobrażam sobie blokady tylnich kół przy tej prędkości.... :nienie:

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Nie kupuj tylko "na wariata", bo faktycznie, cenę możesz znaleść niską - częsci pod dostatkiem.

Nie chce denerwować... ale, oby nie kupił takiego mostu, że za tydzień będzie miał powtórkę z rozrywki...

Pozdrawiam