Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam mam taki nie typowy problem ze skrzypiącymi uszczelkami w dzwiach w BMW 3 E-46 rok produkcji 2002 po lifcie... Samochód mam krótko i niebardzo wiem co z tym robić a i sylikon do uszczelek nic nie daje. Macie jakiś sposób na to????
Opublikowano
Mialem podobny problem ale sie okazalo ze to uszczelka od szyby kierowcy i pasazera skrzypiala,silikon nie pomogl wiec zastosowalem zwykly olej slonecznikowy na waciku i jest ok
Opublikowano
Mialem podobny problem ale sie okazalo ze to uszczelka od szyby kierowcy i pasazera skrzypiala,silikon nie pomogl wiec zastosowalem zwykly olej slonecznikowy na waciku i jest ok

ja ten problem tez mialem w samochodzie i jak wymienilem uszczelki do okola szyb to juz zniknal problem.

http://img.userbars.pl/100/19975.png

BMW - Bokiem Mozna Wyjechac ;)

Opublikowano
A co do uszczelek to może być wiele przyczyn??? sam już niewiem od czego zacząć żeby to skrzypienie zlikwidować????

ja mialem tak ze jak juz opuszczalem szyby i znowu zamykalem to siedzialo cicho przez jakis czas. Po 3-4 dniach znowu sie pojawialo skrzypienie wiec zmienilem uszczelki. Ruszaly sie i z tym szybka lekko pukala i stad ten niemily dzwiek :/. Znajomy mechanik mi zalozyl uszczelki za smieszne pieniadze :)

http://img.userbars.pl/100/19975.png

BMW - Bokiem Mozna Wyjechac ;)

Opublikowano

Jak na razie jest marna pogoda pada deszcz wszystkie uszczelki są mokre i srzypienie ustało ale jak tylko będzie such to zabieram się do smarowania wazeliną tych uszczelek z (filcem) i zobaczymy czy będzie ok.

Napewno napisze na forum czy skrzypienie ucuchło???

Opublikowano
Musi być ok. Wielu z nas to przerabiało. Ja też byłem wściekły, ale faktycznie smarowanie filcu w uszczelkach załatwiło sprawę. Teraz jest cisza jak makiem zasiał! :cool2:
Opublikowano

Ja posmarowałem silikonem i cisza była-przez miesiąc. I znów zaczęło skrzypieć. Nawet jak uszczelki były mokre.

Gdzie można kupić wazelinę techniczną? Może to załatwi sprawę na dobre...

Opublikowano
Ja kupiłem zwykłą wazeline w aptece "Wazelina Biała" a co do wazeliny technicznej to na stacji benzynowej można ją dostać!
Opublikowano
Ja kupiłem zwykłą wazeline w aptece "Wazelina Biała" a co do wazeliny technicznej to na stacji benzynowej można ją dostać!

I taką ja stosuje , cena w CPN 2 zł , smaruję raaz na 2 miesiace jak pamietam.Widzę że ten mój link z tematem załatwił problem, ja kupując moją niewiedziałem co jest grane tak trzeszczały a wydawało mi się że poprzedni własciciel lekarz ma dobry słuch , nic nie robił z tym przez 4 lata chyba