Skocz do zawartości

INPA

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
  • Autor
Czujniki nowe czy "na oko" ok???
Gdy się urodziłem płakałem a wszyscy się śmiali, umierając ja będę się śmiać a wszyscy będą płakać.
  • Odpowiedzi 3,2 tys.
  • Wyświetleń 1,2 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
nowe ;) było robione w ASO jakies 5 tys km temu, ale widocznie czegos nie skasowali :/ i sie teraz zastanawiam czy idzie to samemu skasowac INPA np..
Opublikowano
nowe ;) było robione w ASO jakies 5 tys km temu, ale widocznie czegos nie skasowali :/ i sie teraz zastanawiam czy idzie to samemu skasowac INPA np..

Gdzie w impie jest coś co kasuje inspekcje ??? -może o NCS Expert chodzi ???

ja widziałem w INPA tylko kasowanie błedów

Co do programowania to też jakoś nie znajduje - mimo, ze sa jakieś przyciski "code" ale nie wiem do czego służą...

A przy okazji - może na moje pytania ktos odpowie ??

Marcin

BMW Klub Polska

F25 X3 2,8iA xDrive

E91 320dA touring

E39 530dA touring

E39 530iA touring

E36 316iA m43 Compact

----------------------------------------

historia - E32 750iA (1992-2004)

Opublikowano
Zainstalowałem INPE i NCSa, programy się otwierają ale nie ma komunikacji z autem, pokazuje mi się ostrzeżenie HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\Serial.

A jak chcę uruchomić jakiś test to wyskakuje IFH-0018:INITIALIZATION ERROR, dodam że ani bateria ani zapłon nie jest podświetlony.

Lacze sie przez RS232->USB Prolifica i mialem ten sam problem. Rozwiazaniem byly aktualne sterowniki Prolifica do MS Visty - teraz wszystko smiga jak zloto.

Tak więc też odpaliłem interface na vista i wszystko śmiga aż miło, dzięki pomocy kolegi nerwusa :cool2:

Witam! Co mam zrobić żeby to okienko znikło (Vista) - HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\Serial.

Lacze sie przez USB-RS232 (najnowsze sterowniki)

kurde juz glupieje /////

z góry dzięki!

:mad2: :mad2: :mad2: :mad2: :mad2: :mad2:

Opublikowano
U mnie znowu sie pokazuje ten meldunek o zlym wpisie do rejestru po kazdym wlaczeniu Ediabas'a albo DiagHead'a. Mimo to wszystko pracuje bezblednie, wiec ignoruje to...

pozdrowienia

Krzysztof

Opublikowano

Gdzie w impie jest coś co kasuje inspekcje ???

Instrument Cluster / Activation - tu jest

BMW KLUB PRZEMYŚL

1 Jeżeli coś może się nie udać — nie uda się na pewno.

2 Nigdy nie kłóć się z głupcem — ludzie mogą nie dostrzec różnicy.

3 Jeżeli udoskonalasz coś dostatecznie długo — na pewno to zepsujesz.

4 Wszystko co dobre jest nielegalne, niemoralne albo powoduje tycie.

5 Niemożliwe jest zbudowanie niezawodnego urządzenia — głupcy są zbyt pomysłowi.

6 Wniosek to punkt, w którym nie masz już siły dalej myśleć.

7 Komputer służy do tego aby ułatwić Ci pracę, której bez niego w ogóle byś nie miał.

Opublikowano
U mnie znowu sie pokazuje ten meldunek o zlym wpisie do rejestru po kazdym wlaczeniu Ediabas'a albo DiagHead'a. Mimo to wszystko pracuje bezblednie, wiec ignoruje to...

a ja zamiast podłączyć do auta, walczę prawie tydzień z napisem //// :mad2: Dzienki!

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
Witam

Ktoś mi się pytał o działanie INPA pod Vistą i wpisy w rejestrze. Oczywywiście działa i to nawet bez dopisywania ręcznego wpisów w rejestrze.

OBDsetup nie jest w stanie pod vistą wprowadzić wszystkich wpisów tak jak pod XP stąd też przy starcie INPA lub IFH wywala komunikat o możliwych problemach.

Jednak jak ktoś chce mieć spokój i nie oglądać denerwujących komunikatów wystarczy ustawić rejestr ręcznie aby wyglądał jak na obrazku niżej.

Może mi się wydaje ale zaobserwowałem po tym zabiegu płynniejszą pracę INPA.

Pozdrawiam.

%5B640%3A480%5Dhttp%3A//images36.fotosik.pl/50/6df8e4e3f7b89750.jpg

Pozdrawiam
Opublikowano

Gdzie w impie jest coś co kasuje inspekcje ???

Instrument Cluster / Activation - tu jest

OK

a gdzie można to ustawić ??

1. jak powrócić w NCS światła mijania do ustawień europejskich ?? (czyli po wyłączeniu kluczyka komputer "krzyczy" : Licht An !)

2. Jak usawić INPA (albo NCS) żeby pilot otwierał centralny zamek drzwi kierowcy a następnie (po ponownym naciśnięciu) pozostałe drzwi - i w 2 stronę - czyli wszystko na raz ?

3. Jak ustaić w INPA (albo NCS) po zamknięciu, żeby składały się lusterka a przy otwarciu rozkładały ?

Marcin

BMW Klub Polska

F25 X3 2,8iA xDrive

E91 320dA touring

E39 530dA touring

E39 530iA touring

E36 316iA m43 Compact

----------------------------------------

historia - E32 750iA (1992-2004)

Opublikowano

1. w NCS ladujesz profil, edytujesz go - individualizierung - active wchodzisz w CAR/KEY MEMORY i masz takie cos jak TAGFAHRLICHTE

2 jezeli chodzi o centralny zamek tak samo tylko ze masz takie cos jak ZV_SELEKTIV

a składanie lusterek to nie wiem a tez bym sie chcial dowiedzieć jak ;)

rOBSOnX, powiedz mi gdzie znalezc to o czym pisales "Instrument Cluster / Activation - tu jest"

w jakim programie i zakładce ? bo szukam szukam i znalezc nie moge :(

Opublikowano
1. w NCS ladujesz profil, edytujesz go - individualizierung - active wchodzisz w CAR/KEY MEMORY i masz takie cos jak TAGFAHRLICHTE

2 jezeli chodzi o centralny zamek tak samo tylko ze masz takie cos jak ZV_SELEKTIV

rOBSOnX, powiedz mi gdzie znalezc to o czym pisales "Instrument Cluster / Activation - tu jest"

inpa-e39- Body -Active seat! ale to nie we wszystkich autach

Opublikowano

active seat ? ale to o co teraz chodzi ? bo nie wiem co maja wspolnego inspekcje z siedzeniami :/

Opublikowano

active seat ? ale to o co teraz chodzi ? bo nie wiem co maja wspolnego inspekcje z siedzeniami :/

moze mnie coś poperdoliloszie w głowie //// ale wiem co jest ta funkcja w BODY///

Opublikowano
rOBSOnX dobrze mówię to jest Body /Instrument Cluster / Activation! :mad2: sorry duzo piwa wypilem
Opublikowano
ale to w jakim programie ? ?? w inpa ? bo w inpa nie ma takiego czegos jaki BODY... bynajmniej ja nie widzialem :( i rozumiem ze tam sie kasuje wszelkie inspekcje tak ?
Opublikowano
ale to w jakim programie ? ?? w inpa ? bo w inpa nie ma takiego czegos jaki BODY... bynajmniej ja nie widzialem :( i rozumiem ze tam sie kasuje wszelkie inspekcje tak ?

O to Body chodziło jak sądzę :) Tam się kasuje inspekcje.

%5B640%3A480%5Dhttp%3A//images36.fotosik.pl/66/2145b62c92cb8c55.jpg

NCS naprawdę lepiej dobrze znać zanim się coś zacznie robić bo może być niespodzianka. :)

Pozdrawiam.

dumik szybszy byłeś :):):)

jak suka nie da to pies nie weźmie
Opublikowano
no teraz dziekuje ;) wszystko jasne... zaraz ide sprawdzic na aucie jak dziala ;)
Opublikowano
roney! chyba o pare sekund :)
Opublikowano
Witam

Ktoś mi się pytał o działanie INPA pod Vistą i wpisy w rejestrze. Oczywywiście działa i to nawet bez dopisywania ręcznego wpisów w rejestrze.

OBDsetup nie jest w stanie pod vistą wprowadzić wszystkich wpisów tak jak pod XP stąd też przy starcie INPA lub IFH wywala komunikat o możliwych problemach.

Jednak jak ktoś chce mieć spokój i nie oglądać denerwujących komunikatów wystarczy ustawić rejestr ręcznie aby wyglądał jak na obrazku niżej.

Może mi się wydaje ale zaobserwowałem po tym zabiegu płynniejszą pracę INPA.

Pozdrawiam.

%5B640%3A480%5Dhttp%3A//images36.fotosik.pl/50/6df8e4e3f7b89750.jpg

:)dziękuję bardzo! wszystko działa!

Opublikowano
Czy można odblokować TV za pomocą NCS lub DIS , zeby televizija działała podczas jazdy?
Opublikowano
  • Moderatorzy
Czy można odblokować TV za pomocą NCS lub DIS , zeby televizija działała podczas jazdy?

Na 100% można za pomocą Navcodera http://www.x5world.com/navigation-system/51085-navcoder-v2-5-20-released.html

Opublikowano
  • Członkowie klubu

Na 100% można za pomocą Navcodera http://www.x5world.com/navigation-system/51085-navcoder-v2-5-20-released.html

W e39? Programowo odblokować się da? Bez żadnego dodatkowego kabelka itp? Pierwsze słyszę ... :jawdrop:

Opublikowano
  • Moderatorzy

W e39? Programowo odblokować się da? Bez żadnego dodatkowego kabelka itp? Pierwsze słyszę ... :jawdrop:

Oczywiście :mrgreen:

Navcoder sobie świetnie z tym radzi.Właśnie kończę tłumaczenie programu na nasz język więc za parę dni będzie dostępna wersja PL.

Opublikowano

Oczywiście :mrgreen:

Navcoder sobie świetnie z tym radzi.Właśnie kończę tłumaczenie programu na nasz język więc za parę dni będzie dostępna wersja PL.

Witam! a z Vista pracuje? i usb-rs232? czy może ktoś ma shemat jak zrobicz interfajs na usb