Skocz do zawartości

INPA

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
  • Członkowie klubu
Jakiego windowsa masz? Odpal po instlacji w zaleznosci od hardwaru plik z C:\Ediabs\hardware i tutaj albo ADS i adssetup.exe albo OBD i obdsetup.exe.
  • Odpowiedzi 3,2 tys.
  • Wyświetleń 1,2 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
mam Win Xp Legal i odpalilem te dwa pliki ale bez podpietego fejsa do auta i nic sie nie zrobilo tzn na OBD wyskoczylo omkno spod DOSA i nacis klawisz do kontunuacji i eho :duh:
Diesel Forever x5
Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze

To, że okienko dosiwskie wyskakuje to oki. Wrzuca sobie do rejestru wpis.

Instalujesz edibasa z płyty, następnie przegrywasz katalog BMW ( pewnie taki masz na cd ) na dysk twardy. Jak wrzuciłeś na dysk c to wchodzisz do C:\BMW\Install i odpalasz Instprog_ohne_Endemeldung.exe. Postepujesz zgodnie z tym co program chce. I już powinno działać oki.

Krzysztof
Opublikowano
To, że okienko dosiwskie wyskakuje to oki. Wrzuca sobie do rejestru wpis.

Instalujesz edibasa z płyty, następnie przegrywasz katalog BMW ( pewnie taki masz na cd ) na dysk twardy. Jak wrzuciłeś na dysk c to wchodzisz do C:\BMW\Install i odpalasz Instprog_ohne_Endemeldung.exe. Postepujesz zgodnie z tym co program chce. I już powinno działać oki.

Sluchaj dali mi w PDFie inna instrukcje do instalacji tej INPy moze pogadamy na GG?? posle ci na piriva moge ci wyslac na maila ten instrukcje jaka dostalem przy zakupie fejsa i pare screnow z instalacji.

Diesel Forever x5
Opublikowano

Bardzo dziekuje KRISOWI 1973 ZA pomoc w instalacji INPA mialem instrukcje na cd ale opisane to bylo do DUPY i zeby nie Kris to bujalbym sie do teraz :mrgreen: :cool2:

:modlitwa: Wielkie dzieki KRIS :modlitwa:

Diesel Forever x5
Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
Bardzo dziekuje KRISOWI 1973 ZA pomoc w instalacji INPA mialem instrukcje na cd ale opisane to bylo do DUPY i zeby nie Kris to bujalbym sie do teraz :mrgreen: :cool2:

:modlitwa: Wielkie dzieki KRIS :modlitwa:

Cieszę się, że mogłem pomóc. Po to jest forum żeby sobie pomagać a nie trzymać wiedzę tylko dla siebie.

Pozdrawiam

Krzysztof
Opublikowano

powiedzcie mi jaki kabel kupic abym mogl wszystko zczytac z e39 530d - fajnie by bylo aby audi obsluzyl ale nie koniecznie.

szukam i czytam i rozne sa opinie wszyscy pisza ze jego kabel jest ok ale sa tez wady - dorzdzcie cos

pozdro ... kiko

www.cwaniak.pl

chcesz troszke miejsca w sieci ? daj znac ..........

Opublikowano
powiedzcie mi jaki kabel kupic abym mogl wszystko zczytac z e39 530d - fajnie by bylo aby audi obsluzyl ale nie koniecznie.

szukam i czytam i rozne sa opinie wszyscy pisza ze jego kabel jest ok ale sa tez wady - dorzdzcie cos

Kup ADS'a :cool2:

Najbardziej uniwersalny (ale do AUDI nie podejdzie :mrgreen: )

BMW KLUB PRZEMYŚL

1 Jeżeli coś może się nie udać — nie uda się na pewno.

2 Nigdy nie kłóć się z głupcem — ludzie mogą nie dostrzec różnicy.

3 Jeżeli udoskonalasz coś dostatecznie długo — na pewno to zepsujesz.

4 Wszystko co dobre jest nielegalne, niemoralne albo powoduje tycie.

5 Niemożliwe jest zbudowanie niezawodnego urządzenia — głupcy są zbyt pomysłowi.

6 Wniosek to punkt, w którym nie masz już siły dalej myśleć.

7 Komputer służy do tego aby ułatwić Ci pracę, której bez niego w ogóle byś nie miał.

Opublikowano

Powie mi ktoś co to jest za błąd w inpie sys0012 identification error, mam interfejs z viakena działa z carsoftem 6.5 lecz próbuję uruchomić ten interfejs z inpą i nic. Udało mi się dodać wykrywyanie zasialania i zapłonu jednak nie mam pomyslu co dalej zrobić sys0012. Czytałem manuala do inpy lecz tam jest opis że mam sie skontaktować z twórcą oprogramowania. Miał ktoś kiedyś podobny problem?

Proszę o porady i pozdrawiam

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
Też mam interfejs do carsofta i z inpa nie chodzi więc kupiłem dedykowany do inpy.
Krzysztof
Opublikowano
Powie mi ktoś co to jest za błąd w inpie sys0012 identification error, mam interfejs z viakena działa z carsoftem 6.5 lecz próbuję uruchomić ten interfejs z inpą i nic. Udało mi się dodać wykrywyanie zasialania i zapłonu jednak nie mam pomyslu co dalej zrobić sys0012. Czytałem manuala do inpy lecz tam jest opis że mam sie skontaktować z twórcą oprogramowania. Miał ktoś kiedyś podobny problem?

102=SYS-0012: Identification error

Luknij sys0012

Nie ma jednoznacznej odpowiedzi ale myślę że w twoim przypadku może chodzić o interfejs (dokładnie o ADS'a)

Jaki rocznik samochodu ? - jak poniżej '98 to może być to na 99%

VIAKEN przerobiony nie daje rady :cry2:

BMW KLUB PRZEMYŚL

5 Niemożliwe jest zbudowanie niezawodnego urządzenia — głupcy są zbyt pomysłowi.

7 Komputer służy do tego aby ułatwić Ci pracę, której bez niego w ogóle byś nie miał.

Opublikowano
No i chyba przeróbka viakena na inpę nie zadziała bo mam e36 z 92 roku. czyli pozostaje tylko ADS od fistera. Właśnie teraz skladam ten interfejs tylko czekam aż kolega zrobi mi płytke.
Opublikowano
No i chyba przeróbka viakena na inpę nie zadziała bo mam e36 z 92 roku. czyli pozostaje tylko ADS od fistera. Właśnie teraz skladam ten interfejs tylko czekam aż kolega zrobi mi płytke.

Niekoniecznie od Fister'a ale ADS Ci się przyda na 100%

Powodzenia :cool2:

BMW KLUB PRZEMYŚL

Opublikowano

Kolego rOBSOnX

Mam taki problem z moim ABS-em w moim e36 320i 92 rok, po podłączeniu pod kompa:

Hardware: Viaken KKL do BMW,VW,Opli itp,

Soft: Carsoft 6.1.4

Połączył się z ABS i wywalił mi dwa komunikaty

Single diagnosis ABS/ASC - Status: Error!

54 Einlass-Ventil, vorn links (zawór dolotwy, lewy przód)

5 ABS-Ventilfehler Od. Drehzahlfuhlerfehler hinten rechts (zawór bład, prędkość obrotowa czujnika prawy tył)

Będę wymieniał czujnik prawy z tyłu, jednak rzecz która nie daje mi spokoju to elektrozzawory w pompie. Muszę posprawdzać ich rezystancję poprzez pomiar w złączu przy pompie ABS. Co jeszcze mam zrobić aby mieć 100% pewność że to tylko czujnik ABS w prawym tylnym kole a nie

zawory w pompie. Bo jeżeli się okaże że rezystancja tego zaworu bedzie inna niż podaje auto data i workshop to wtedy cała pompa do wymiany?

proszę o pomoc.

Opublikowano

Kup ten z krakowa na allegro za 349zl w promocji pood USB

sprawdzony chodzi pod INPA.

Mam takie bledy

148-DWA -LED open circuid or cable DWAL,K30

4704-Pre-supply pressure monitoring

error frequency 1

logistic center 39

co to mzoe byc ??

radio mi traci sygnal

Diesel Forever x5
Opublikowano

Mam takie bledy

148-DWA -LED open circuid or cable DWAL,K30

....

co to mzoe byc ??

radio mi traci sygnal

Jeśli masz włączone "potwierdzenie kierunkowskazami przy zamykaniu auta" a nie masz alarmu, to to normalne ze wywala taki błąd.

Drugiego błędu nie znam.

A co do interfejsu, to mam z autodiaga pod OBD i chodzi na e39 z 2001 roku super.

na razie

Opublikowano

Mam inny problem E39 525tds nie chce sie komunikowac z INPa i transmision tez nie ma komunikacji a z klima modulami innymi sioe komunikuje

wie ktos co to moze byc a oznaczenie silnika jest w E34 w e39 nie ma tegogo jak on ma.

Diesel Forever x5
Opublikowano
  • Członkowie klubu
Mam inny problem E39 525tds nie chce sie komunikowac z INPa i transmision tez nie ma komunikacji a z klima modulami innymi sioe komunikuje

wie ktos co to moze byc a oznaczenie silnika jest w E34 w e39 nie ma tegogo jak on ma.

Piszcie rocznik auta bo to wazne. Jezeli ponizej 98 to tylko ADS.

Co do komunikacji z modulami to w moim przypadku sam wiem jak wazny jest max232 siedzacy w srodku interfejsu. Ten sam fejs zlozony z roznymi typami maxa nie polaczy sie zawsze z kazdym modulem.

Opublikowano
  • Członkowie klubu
A wybierasz poprawny sterownik silnika i skrzyni?
Opublikowano
Witam! czy pracuje inpa z vista??? jak pracuje to jaka wersja ? Dzienki z góry!
Opublikowano
  • Członkowie klubu
Witam! czy pracuje inpa z vista??? jak pracuje to jaka wersja ? Dzienki z góry!

Nie nie pracuje.

102=SYS-0012: Identification error

Luknij sys0012

Nie ma jednoznacznej odpowiedzi ale myślę że w twoim przypadku może chodzić o interfejs (dokładnie o ADS'a)

Jaki rocznik samochodu ? - jak poniżej '98 to może być to na 99%

VIAKEN przerobiony nie daje rady :cry2:

Podlacz sie jeszcze raz do auta i ustaw w ediabas.ini wszystkie trace zmienne na najwyzsza wartosc.

Wrzuc zawartosc katalogu trace na forum to moze cos sie z tego wyczesze. W ostatecznosci mozesz recznie poprzez tool32 sprobowac zrobic identyfikacje silnika.

Plik grp robi zapytanie do dane typu sterownika i na podstawie zwrotnej informacji przechodzi do konkretnego typu. Moze byc ze twoja instalacja poprostu nie ma potrzebnego pliku prg i ma stara wersje grp.

Edytowane przez nerwus

Opublikowano

No wlasnie nie mamn w E39 taskiego sterownika silnika jest w E34 M51 jak sie nie myle to z jego Viny wynikało i co teraz jak INPA nie ma tekiego sterownika?? po co dali dwie wtyczki i pisza ze od 96-2003??

Diesel Forever x5
Opublikowano
  • Członkowie klubu

No wlasnie nie mamn w E39 taskiego sterownika silnika jest w E34 M51 jak sie nie myle to z jego Viny wynikało i co teraz jak INPA nie ma tekiego sterownika?? po co dali dwie wtyczki i pisza ze od 96-2003??

Napisac mozna wszystko. Co dokladnie masz zeby potomni wiedzieli. Wiec radze sie 5x zastanowic zanim cos polecisz.

Co do twojego pytanie to napisalem powyzej zaprzyjaznij sie z tool32 i przeczytaj uwaznie wiadomosc.

Opublikowano
Zainstalowalem INPE z linków od Nerwusa i pięknie śmiga na interfejsie ADS od Nerwusa ! :) Wszystko jest ok mam dostęp do sterownika abs,rdc,pdc itd ale niestety w spisie silników brakuje mojego M67 (jak wybiorę M67 z E65 to nie działa) czy ktoś wie co z tym zrobić ?

pozdrawiam

mavic