Skocz do zawartości

Znaleziony wyciek płynu chłodniczego co dalej ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Niedawno pokarało mnie zapowietrzeniem układu chłodzenia a wcześniej były wycieki. Nie musiałem szukać długo :lol: Dzisiaj podczas uzupełniania płynu ścisnąłem wąż i słyszę pssss więc wyciek musi być duży :lol: . Wyciek znajduje się dokladnie w miejscu oznaczonym na zdjęciu. Od razu mowię, że zdjęcie nie jest moje, znalezione na necie, a moja bawarka ma dużo czyściej pod maską. Wyciek jest na samym złączeniu tam gdzie ta plastikowa rura z odowietrznikiem spotyka się z "silnikiem" (pompa wodna??) . Wygląda jaby ciekło z jednego punktu.Co dalej robić ? Wymiana pompy, a może jakaś uszczelka poszła ?

%5B640%3A480%5Dhttp%3A//img90.imageshack.us/img90/6189/317686787fv0.jpg

Opublikowano
wymienisz ta rure i po kłopocie , to nie jest pompa , fajne zdj zobaczcie jaki sportowy dolot powietrza :duh: chyba tez se taki zapodam i jeszcze zarobie za obudowe i filtr :cool2:

http://img.userbars.pl/98/19415.gif

Sprzedam lampa kombi e39 prawy tył , poduszki pow.dzrzwi przednich- pytania na pw lub gg

Opublikowano
to jest obudowa termostatu....tu kosztuje 50zl.org.BMW...http://www.intercars.com.pl/....sam kupowalem :P

Edytowane przez zbigniewst

Opublikowano
  • Autor
wymienisz ta rure i po kłopocie , to nie jest pompa , fajne zdj zobaczcie jaki sportowy dolot powietrza :duh: chyba tez se taki zapodam i jeszcze zarobie za obudowe i filtr :cool2:

też mi czegoś brakowało kiedy je znalazłem :lol:

Opublikowano
To co zaznaczyłeś to jest obudowa termostatu kolega zbigniewst ma jak najbardziej rację - plastik potrafi pękać, Kup nowy i wymień uszczelkę powinno pomóc :D
Opublikowano
Myślę, że przy wymianie obudowy termostatu warto kupić też i wymienic termostat są to groszowe sprawy ale po ich wymianie i odpowietrzeniu układu Bunia edzie latac jak nowa
Opublikowano
To co zaznaczyłeś to jest obudowa termostatu kolega zbigniewst ma jak najbardziej rację - plastik potrafi pękać, Kup nowy i wymień uszczelkę powinno pomóc :D

uszczelka jest w komplecie

Opublikowano
  • Autor
Wracam do tematu bo coś mnie niepokoi. Kiedy silnik jest zimny i ścisnę węża ( :lol: ) widać, że cieknie nawet po odpaleniu silnika leci ciurkiem, ale dzisiaj pojechałem do mechanika pokazać, silnik się rozgrzał i nic nie leci! Czy to normalne w przypadku tej usterki ? Wydaje mi się iż powinno cieknąć cały czas, zaznaczę, że leci na łączeniu obudowy termostatu z silnikiem.
Opublikowano
Albo już ten o-ring który jest na termostacie nie daje rady, u mnie tak było, wymieniłem i teraz jak ta lala :D