Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam mam pytanie odnośnie części do E36. Chciałbym się dowiedzieć czy warto kupować części używane mianowicie chodzi mi o: Kopułkę od świec i palec, wiskozę, przewody wysokiego napięcia od świec. Byłem w warsztacie na wymianie oleju i paska rozrządu, zrobili tylko olej i filtry. Pasek odpuścili na razie gdyż dogłębna analiza wykazała uszkodzenie właśnie tych części dziwili się że w ogóle Betka jeździ jeszcze. Kupiłem go tydzień temu i kiedy usłyszałem cenę za wymianę tych rzeczy omal się nie przekręciłem powiedzieli o sumie bagatela 2,500zł. i zastanawiam się zad używkami:/
Opublikowano
nie kupuj tych częsci używanych.tą cene to nie wiem skąd wzieli.2500 za kable,kopułke i wisco.sprzwdz ceny w jakimś sklepie z częściami lub w necie np.intercars
Opublikowano
za 2,5 kola powiedzmy ze zrobilbys maly remont w silniku... Jedz do jakiegos innego warsztatu.Chyba ze byles w ASO...
B M W
Opublikowano
Witam mam pytanie odnośnie części do E36. Chciałbym się dowiedzieć czy warto kupować części używane mianowicie chodzi mi o: Kopułkę od świec i palec, wiskozę, przewody wysokiego napięcia od świec. Byłem w warsztacie na wymianie oleju i paska rozrządu, zrobili tylko olej i filtry. Pasek odpuścili na razie gdyż dogłębna analiza wykazała uszkodzenie właśnie tych części dziwili się że w ogóle Betka jeździ jeszcze. Kupiłem go tydzień temu i kiedy usłyszałem cenę za wymianę tych rzeczy omal się nie przekręciłem powiedzieli o sumie bagatela 2,500zł. i zastanawiam się zad używkami:/

tych zaznaczonych czesci sie nie kupuje uzywanych...nie musza byc org.BMW

wiskoze mozesz kupic uzywke ale czy sie oplaci...zobacz tu ile kosztuja te czesci /wejdz w sklep/...cos ci duzo policzyli....http://www.intercars.com.pl/

Opublikowano
liczyłem (na allegro) nowa kopułka, nowe przewody i używana wisko za 488 zł razem. więc o co cho...? pewnie o kasiore ale aż tak??
Opublikowano
dokladnie jest tak jak mówi zbigniewst :cool2: co do wisko to róznie bywa, wkońcu tez sie zużywa a to ważna część ale jak sie trafi dobrą używke to troche jeszcze pokręci :D

Prowadziłeś kiedyś BMW? To jest adrenalina, to jak narkotyk - wciąga. Jesteś królem świata i nikt ci nie podskoczy :diabel_faja:

Nowe forum BMW tylko dla serii 3

http://www.3er.pl

warto tam być!!!

Opublikowano
no tą to muszę na bank wymienić bo jest K***a (<--ostrzeżenie) na jakim drewienku zatrzymana tak zeby nie odfrunęła. ;/
Opublikowano
tych zaznaczonych czesci sie nie kupuje uzywanych...nie musza byc org.BMW

wiskoze mozesz kupic uzywke ale czy sie oplaci...

Za kopułkę z palcem rozdzielacza Bremi zapłaciłem 209 zeta z przesyłką i jestem zadowolony. Obydwie części w oryginalnych pudełkach i ładnie zapakowane. "To" kupiłem z Allegro, ze sklepu Internetowego. O ile nie bardzo przepadam za takimi zakupami, to czasami warto się rozejrzeć. :D A wisco, wydasz ponad 100 (czy nawet dwie) na używkę i jak Ci padnie po paru km, to co nast. używka? Chyba nie ma sensu, dołóż parę dych i kup nowe, w końcu kupujesz dla siebie. ;)

Opublikowano
no tą to muszę na bank wymienić bo jest K***a na jakim drewienku zatrzymana tak zeby nie odfrunęła. ;/

Mysh, na forum BKP NIE PRZEKLINAMY. Zapoznaj sie z regulaminem.

Co do czesci: Zbigniewst ma racje, lepiej czesci, o ktorych mowisz, kupic nowe i miec sprawny i niezawodny samochod. Czesto w sklepach wystepuja czesci bez logo BMW, ale produkowane przez tego samego producenta (np. sonda Lambda Boscha) i za rozsadne pieniadze.

Ogolnie, BMW nie jest wcale drogim samochodem w utrzymaniu, pod warunkiem, ze nie zalatwia sie wszystkiego w ASO.

Byly:

E36 318is Coupe

E32 750i

E30 318i

E36 320i Touring

E34 AC Schnitzer S3(240 HP i 315 Nm)

E38 730i Indyvidual

E23 732i

Opublikowano

kupuj nowe bo ... lepiej zapłacić raz i korzystać niż płacić co chwila za używki.

no i poszukaj jakiegoś innego mechanika, najlepiej takiego, który zna się na BMW a nie tylko je podziwia u innych

radości z użytkowania auta

Szczęśliwy posiadacz pierwszej swojej beemki :)
Opublikowano
ehh no dziękuję za informację. A za przekleństwo przepraszam :] poniosły mnie emocje bo trochę mnie zrobiono w jajo z moją Betą. sorka!