Skocz do zawartości

Czy się opłaca kupować ?? Pomocy!! Pilne!!

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam mam pytanie odnośnie części do E36. Chciałbym się dowiedzieć czy warto kupować części używane mianowicie chodzi mi o: Kopułkę od świec i palec, wiskozę, przewody wysokiego napięcia od świec. Byłem w warsztacie na wymianie oleju i paska rozrządu, zrobili tylko olej i filtry. Pasek odpuścili na razie gdyż dogłębna analiza wykazała uszkodzenie właśnie tych części dziwili się że w ogóle Betka jeździ jeszcze. Kupiłem go tydzień temu i kiedy usłyszałem cenę za wymianę tych rzeczy omal się nie przekręciłem powiedzieli o sumie bagatela 2,500zł. i zastanawiam się zad używkami:/
Opublikowano
nie kupuj tych częsci używanych.tą cene to nie wiem skąd wzieli.2500 za kable,kopułke i wisco.sprzwdz ceny w jakimś sklepie z częściami lub w necie np.intercars
Opublikowano
za 2,5 kola powiedzmy ze zrobilbys maly remont w silniku... Jedz do jakiegos innego warsztatu.Chyba ze byles w ASO...
B M W
Opublikowano
Witam mam pytanie odnośnie części do E36. Chciałbym się dowiedzieć czy warto kupować części używane mianowicie chodzi mi o: Kopułkę od świec i palec, wiskozę, przewody wysokiego napięcia od świec. Byłem w warsztacie na wymianie oleju i paska rozrządu, zrobili tylko olej i filtry. Pasek odpuścili na razie gdyż dogłębna analiza wykazała uszkodzenie właśnie tych części dziwili się że w ogóle Betka jeździ jeszcze. Kupiłem go tydzień temu i kiedy usłyszałem cenę za wymianę tych rzeczy omal się nie przekręciłem powiedzieli o sumie bagatela 2,500zł. i zastanawiam się zad używkami:/

tych zaznaczonych czesci sie nie kupuje uzywanych...nie musza byc org.BMW

wiskoze mozesz kupic uzywke ale czy sie oplaci...zobacz tu ile kosztuja te czesci /wejdz w sklep/...cos ci duzo policzyli....http://www.intercars.com.pl/

Opublikowano
  • Autor
liczyłem (na allegro) nowa kopułka, nowe przewody i używana wisko za 488 zł razem. więc o co cho...? pewnie o kasiore ale aż tak??
Opublikowano
dokladnie jest tak jak mówi zbigniewst :cool2: co do wisko to róznie bywa, wkońcu tez sie zużywa a to ważna część ale jak sie trafi dobrą używke to troche jeszcze pokręci :D

Prowadziłeś kiedyś BMW? To jest adrenalina, to jak narkotyk - wciąga. Jesteś królem świata i nikt ci nie podskoczy :diabel_faja:

Nowe forum BMW tylko dla serii 3

http://www.3er.pl

warto tam być!!!

Opublikowano
  • Autor
no tą to muszę na bank wymienić bo jest K***a (<--ostrzeżenie) na jakim drewienku zatrzymana tak zeby nie odfrunęła. ;/
Opublikowano
no tą to muszę na bank wymienić bo jest K***a na jakim drewienku zatrzymana tak zeby nie odfrunęła. ;/

nowe visko w intercars kosztuje ok.200zl.

Opublikowano
tych zaznaczonych czesci sie nie kupuje uzywanych...nie musza byc org.BMW

wiskoze mozesz kupic uzywke ale czy sie oplaci...

Za kopułkę z palcem rozdzielacza Bremi zapłaciłem 209 zeta z przesyłką i jestem zadowolony. Obydwie części w oryginalnych pudełkach i ładnie zapakowane. "To" kupiłem z Allegro, ze sklepu Internetowego. O ile nie bardzo przepadam za takimi zakupami, to czasami warto się rozejrzeć. :D A wisco, wydasz ponad 100 (czy nawet dwie) na używkę i jak Ci padnie po paru km, to co nast. używka? Chyba nie ma sensu, dołóż parę dych i kup nowe, w końcu kupujesz dla siebie. ;)

Opublikowano
tylko nowe . urzywki to masz w aucie
Opublikowano
  • Autor
dzięki za pomoc !!
Opublikowano
no tą to muszę na bank wymienić bo jest K***a na jakim drewienku zatrzymana tak zeby nie odfrunęła. ;/

Mysh, na forum BKP NIE PRZEKLINAMY. Zapoznaj sie z regulaminem.

Co do czesci: Zbigniewst ma racje, lepiej czesci, o ktorych mowisz, kupic nowe i miec sprawny i niezawodny samochod. Czesto w sklepach wystepuja czesci bez logo BMW, ale produkowane przez tego samego producenta (np. sonda Lambda Boscha) i za rozsadne pieniadze.

Ogolnie, BMW nie jest wcale drogim samochodem w utrzymaniu, pod warunkiem, ze nie zalatwia sie wszystkiego w ASO.

Byly:

E36 318is Coupe

E32 750i

E30 318i

E36 320i Touring

E34 AC Schnitzer S3(240 HP i 315 Nm)

E38 730i Indyvidual

E23 732i

Opublikowano

kupuj nowe bo ... lepiej zapłacić raz i korzystać niż płacić co chwila za używki.

no i poszukaj jakiegoś innego mechanika, najlepiej takiego, który zna się na BMW a nie tylko je podziwia u innych

radości z użytkowania auta

Szczęśliwy posiadacz pierwszej swojej beemki :)
Opublikowano
  • Autor
ehh no dziękuję za informację. A za przekleństwo przepraszam :] poniosły mnie emocje bo trochę mnie zrobiono w jajo z moją Betą. sorka!