Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam, od niedawna posiadam beemke e36 323 i w zwiazku z tym mam pytanie do doswiadczonych posiadaczy tego modelu! otoz zakupilłem moje auto rocznik 98 z przebiegiem 146tys km. Zakladałem na 100% ze przebieg nie jest wiarygodny liczylęm sie z tym ze moze to byc 246tys km, ale ze silnik ladnie chodził postanowilem po uprzedniej diagnostyce go kupic. Dzis kumpel pokazał mi nastepująca rzecz: przekrecił stacyjke o jeden poziom wcisnał przycisk do zerowania kilometrów po czym wylączyl ją a następnie znow uruchomił nie puszczając przy tym przycisku. W fazie koncowej puscil go i wtedy pojawiło sie cos w rodzaju kontroli elektronicznje ? tj. 1 pokazywała 379 tys km!!!!, 2. jakis dystans dajmy na to 240km, 3 ,4,5 rowniez jakies wartosci na koniec było cos w rodzaju " pokazu " - Oil Control Service - wszytskie wskazowki( predkosciomierza i obrotomierza posżły do góry po czym po odbicu wrócily na "0" ). Kumpel l twierdzi ze 1 wyswietlenie.- w tym wypadku 379 tys km pokazuje faktyczny przebieg tego auta...jestem troche w szoku i nie wiem co tym mysleć..... spotkał sie ktos z podobnym przypadkiem ???? Czy to wskazanie jest prawdziwe ??? Z góry dzieki za odp pozdrawiam!
Opublikowano

Po nr VIN w serwisie BMW bezplatnie mozna sprawdzic historie auta i wyposazenie. Tylko musisz ich przycisnac, bo tym nygusom sie czesto tego po prostu nie chce robic :wink:. Wyplynie kiedy i z jakim przebiegiem auto bylo naprawiane/serwisowane. Bedziesz wiec mial odpowiedz czy 146 tys.km jest autentyczne.

W opisany przez Ciebie sposob nie sprawdzisz przebiegu.

Opublikowano
Kolejny bajer o przebiegu :wink: . Ja też jak kupiłem swoje BMW to się pojawił kolega który niby coś wiedział na temat przebiegów , bo jego kolega tak sprawdza przebiegi w BMW jak opisał kolega ML87 , dobrze że byłem tutaj zarejstrowany i nie uwierzyłem mu w te gadanie. Jak mam się kogos pytać o opinie mojego BMW to wole jechać do jakiegoś pożadnego fachowca a nie słuchać sie pierwszego lepszego
Opublikowano
Po nr VIN w serwisie BMW bezplatnie mozna sprawdzic historie auta i wyposazenie. Tylko musisz ich przycisnac, bo tym nygusom sie czesto tego po prostu nie chce robic :wink:. Wyplynie kiedy i z jakim przebiegiem auto bylo naprawiane/serwisowane. Bedziesz wiec mial odpowiedz czy 146 tys.km jest autentyczne.

tylko jest 1 szczegol...samochod musial byc serwisowany w ASO BMW :P

Opublikowano

kolego w E-36 nie jestes wstanie okreslic autentycznego przebiegu ani ty ani panowie z bmw

Mogę ewentualnie po częsciach , stwierdzac czy przebieg moze byc autentyczny czy nie

Opublikowano
to jest prawdziwy przebieg,jeśli ktoś próbuje pomanipulować przy przebiegu a nie ma do końca pojęcia jak to zrobić to póżniej wlaśnie tak wychodzi że na wyświetlaczu jest przebieg po korekcie ale przy teście zegarówwychodzi właściwy przebieg,bawarka jest bardzo wytrzymałym autem,jeśli oczywiście jest dobrze traktowana,dobrze o tym wiem bo mam już nie pierwsze bmw i zawsze sprawdzam ,potek dobijam jakieś 300 tyś km i testuje zegary i zgadza się,ale może być jeszcze taka sytuacja że zegary nie pochodzą od tego auta,w e36 dość często nawalał wskażnik temperatury i ekonomizer,wiadomo nowe kosztuje więc kupuje sie używki
Opublikowano
to jest prawdziwy przebieg,jeśli ktoś próbuje pomanipulować przy przebiegu a nie ma do końca pojęcia jak to zrobić to póżniej wlaśnie tak wychodzi że na wyświetlaczu jest przebieg po korekcie ale przy teście zegarówwychodzi właściwy przebieg,bawarka jest bardzo wytrzymałym autem,jeśli oczywiście jest dobrze traktowana,dobrze o tym wiem bo mam już nie pierwsze bmw i zawsze sprawdzam ,potek dobijam jakieś 300 tyś km i testuje zegary i zgadza się,ale może być jeszcze taka sytuacja że zegary nie pochodzą od tego auta,w e36 dość często nawalał wskażnik temperatury i ekonomizer,wiadomo nowe kosztuje więc kupuje sie używki

kolego w tescie zegarow nie przebiegu :nienie:

zapamietaj to raz na zawsze

:twisted:

Opublikowano
............ ale przy teście zegarówwychodzi właściwy przebieg................o tym wiem bo mam już nie pierwsze bmw i zawsze sprawdzam ,potek dobijam jakieś 300 tyś km i testuje zegary i zgadza się..........

:mad2: :mad2: :mad2:

Nie wiem jak u ciebie pokazało ten autentyczny przebieg w teście zegarów :?:

Wogóle to co napisałeś nie nadaje się do komentowania - poprostu bzdura jakich mało. Może nie pisz, że w każdym BMW tak sprawdzasz bo zaraz pojawi się sporo nowych postów typu "W TEŚCIE ZEGARÓW POKAZUJE MI INNY PRZEBIEG NIŻ NA WYSWIETLACZU - CO ROBIĆ POMOCY!!"

P.S. Mi nie pokazuje prawdziwego przebiegu podczas testowania zegarów ale pokazuje mi dane osobowe poprzednich właścicieli - wystarczy podczas testu pociągnąć dżwignie długich świateł od siebie - ale koniecznie OD SIEBIE. :mrgreen:

Pozdrawiam serdecznie

Opublikowano

Hihihi,to ciekawe jakie zdziwko by było gdyby ktoś w aucie na wyświetlaczu,którego widnieje przebieg 600tys.zrobił test...

O rany! ktoś dodał przebiegu! :norty:

W nowych autach też by tak było...

Może być każde auto,pod warunkiem że będzie to BMW...
Opublikowano
Nawet nie macie pojęcia ale w każdym prawie warsztacie wciskają ten kit z przebiegiem jak kupiłem BMW też test mi zrobili to było 3 lata temu a ten ich przebieg wciąż ten sam. Najlepsze że jak im tłumaczę co to naprawdę jest to twierdzą że ściemniam. Sam już wielu znajomych oświeciłem bo też im takich głupot naopowadali w warsztatach. Jak tu w takim warsztacie auto do naprawy zostawić?
BMW forever!!!
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.