Skocz do zawartości

Wal, most, skrzynia sam nie wiem pomocy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

problem jest taki ze powstal po malych katach :/ a teraz

gdy jade na 2,3,4 biegu slychac przerywane buczenie dochodzace z tylu samochodu i wlasnie nie wiem co to :/ na 5 biegu juz tego nie slychac a

nasila sie kiedy jade jednostajnie na pozostalych biegach a przy rozpedzaniu cichnie.

moze macie jakies rady albo moze juz ktos to przerabial?

pozdrawiam

BMW e36 1.8i cabrio

Opublikowano
Po katach powiadasz.Stawiam na most- jak napisałeś ze słyszysz buczenie.
http://www.bmw-sport.pl/images/signatures/1868313008478371b841670.gif
Opublikowano
Napisałeś ze kiedy przyspieszasz to buczenie cichnie.. prawdopodobnie most. Rozwalony most będzie wył kiedy jedziesz stałą prędkością, albo kiedy całkiem pościsz gaz, a będzie cichł pod obciążeniem.... Jeszcze sprawdziłbym opony, kiedyś myślałem ze coś dzieje sie z mostem u mnie a wszystko się wyjaśniło po wymianie opon, które na oko wyglądały jeszcze nie najgorzej.
Opublikowano

Najlepsze rozwiązanie

Podnieś tył na kanale i powoli się rozpędź a gośc na dole w kanale niech anaschłuchuje

Miałem miesiąc temu podobny problem i niestety dyfer nadał się do wymiany ale tydzień temu wymianialem rowniez skrzynie która w pewnym momencie się poprostu zblokowała i równiez wymiana

Podnieś tył auta i nasłuchuj

Opublikowano

to ze na ktoryms biegu juz nie slychac to swiadczy tylko o tym ze to dopiero poczatek konca lozysk w tylnym moscie. jak dluzej poojezdzisz to zacznie wyc juz nawet przy 120km/h. dodam ze mialem u siebie "sportowy" tlumik i mimo buczenia w samochodzie slyszalem te lozyska. uzywany most kupisz

prakycznie za cene nowych lozysk. u siebie zdecydowalem sie na wymiane

lozysk ze wzgledu na szpere. Tylny naped kusi :) niestety

Sprzedam czesci do BMW E36 1.8(115KM)!!!

Kontakt: 502278481 lub pw.

Opublikowano

w srode umowilem samochod do lekarza...sam sie nie dotykam bo i tak nic pewnie nie zrobie.

i mam jeszcze jedno pytanie nie bede zakladal nowego tematu napisze tu:

jak jest u was z inspekcja ? zalozmy ze jest wlasnie skasowana, po wlaczeniu zaplonu pali sie napis inspection? czy ma sie nie palic ?chodzi o napis.

aha i jeszcze poduszka byla skasowana kontrolka przestala sie palic rano wsiadlem do autka przekrecam kluczyk i znowu sie pali :/ ten co kasowal powiedzial ze jakas tasma pod kierownica, ale ja mu nie wierze bo powiedzial mi ze sie nie da skasowac inspekcji za pomoca kabelka i zarowki :)

pozdro

• 2 tygodnie później...
  • Członkowie klubu
Opublikowano
panowie porazka to nie most :(wywalilem 500zl w bloto ): dol na maxa a to cos dalej wyje.

moga to byc lozyska w kolach ?

Mogą być łożysko w kole, może być łozysko podpory wału i może być półośka.

Auto Classic Service - 603975574

BMW Partner

Diagnostyka, mechanika i elektryka BMW

Swapy i indywidualne modyfikacje

AUTOPOMOC

BMW M7 - 1:44.821 Tor Poznań