Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
WITAM,e34---która lepsza 3,6----3,8 pomijam pojemność i szybkość--- moje 530 /v8--- zamyka budzik 260/////////po modyfikacjach/////domowych//// :twisted2:
Opublikowano
260km/h licznikowe.

www.bmw-uzywane.com

http://img115.imageshack.us/img115/7632/88263882bl9cn0.jpg

M3 3.0 E36 '95 Turbo - okolice 500 KM

Opublikowano
Założył "stozek".........

nie wystarczyła zmiana filtra powietrza

:duh:

260km/h z V8 ??? tyle to sie robi R6

:twisted:

Opublikowano
Moim zdaniem i 3,6 i 3,8 są świetne M5 każde satysfakcjonuje

ja tez tak uważam chodź zdecydowanie szukaj auta w konkretnym stanie bo np. M5 za 17 tys to trochę niebezpieczne

(OO)=== OO===(OO)
Opublikowano
WITAM ,co do domowych modyfikacji-sportowe świece-denso- zmiana mapy wtrysku-[chip od-hammana]-strumienice-wkład filtra K&N-wydech środkowy i końcowy od M5 E34-opony standart 225/60/15,więc myśle że budzik nie kłamie ,nie mam gdzie sprawdzić V-max,bo to jest 530AUT.i wymaga specjlnej hamowni.Przed zmianami autko robiło licznikowe 240.M5 ZA 17 tyś z 90r .z allegro to pewnie dodatkowe 4-6 tyś na doprowadzenie auta do kultury.pozdawiam
Opublikowano

i szachownica na masce

magnetyzer????

po prostu licznik zle chodzi...

WYPRZEDAŻ CZĘŚCI E30 E34

CZĘŚCI ZA GROSZE-skrzynie od 250zl,mosty tylne od 150zl,zawieszenia,blachy

#####Kasacja aut#####

tel.787482121

gg 208272

Opublikowano
i szachownica na masce

magnetyzer????

Nie drwij z kolegi madmana bo jest to możliwe.może licznik kłamać ale nie powiedziane ostatecznie że tak jest.Moja 535i książkowo ma prędkość max.235km.h a 250 zapieła.Co też licznik kłamie? A jak kondycja twojego diesla że tak zapytam? :twisted:

BMW M-Power
Opublikowano

Heja ;-)

Z tego co się orientuję to nieważne czy 3.6 czy 3.8 tylko w jakim stanie silnik !!! Oba silniki przy dość intensywnym :twisted: użytkowaniu po 150.000 km nadają się przeważnie do remontu, na pewno pod wyględem trwałości silniki serii M nie należą do liderów a ewentualne koszty naprawy należą do najdroższych.

Pozdrawiam Vikingb.

Opublikowano
i szachownica na masce

magnetyzer????

Nie drwij z kolegi madmana bo jest to możliwe.może licznik kłamać ale nie powiedziane ostatecznie że tak jest.Moja 535i książkowo ma prędkość max.235km.h a 250 zapieła.Co też licznik kłamie? A jak kondycja twojego diesla że tak zapytam? :twisted:

:mad2:

WYPRZEDAŻ CZĘŚCI E30 E34

#####Kasacja aut#####

tel.787482121

gg 208272

Opublikowano
i szachownica na masce

magnetyzer????

:mad2:

:nienie: :nienie:

BMW M-Power
Opublikowano

:mrgreen:

luzik kolego,po co sie klocic o wskazanie licznika :mrgreen:

WYPRZEDAŻ CZĘŚCI E30 E34

#####Kasacja aut#####

tel.787482121

gg 208272

Opublikowano

Jak widze kolega woli drwiny niż własne próby[bo a nóż coś sie zepsuje

] i do tego 2,0 w dieslu z szachownicą na swojej masce i magnetyzerem/

Opublikowano
:mrgreen:

luzik kolego,po co sie klocic o wskazanie licznika :mrgreen:

Ja sie nie kłucę :twisted: wiem że liczniki przekłamują, czasem złe dobranie kół wystarczy ale są auta które na prawde potrafią pocisnąć i stąd powiedzonko więcej niż fabryka dała :D

Ja swoje M5 na autobanie rozpędziłem do 270 i żepki w kolanach się trzęsły a jak by rozpędziła sie do 300 :shock: to chciał bym żeby licznik kłamał :mrgreen:

BMW M-Power
Opublikowano
co ma 2,0 d do tego ze metoda garazowa cos rzezbisz????w cywilizowanym kraju na droge bys nie wyjechal bo przegladu by to nie przeszlo...no ale coz, jestesmy w polsce,krainie garazowego tuningu.

WYPRZEDAŻ CZĘŚCI E30 E34

#####Kasacja aut#####

tel.787482121

gg 208272

Opublikowano

Stan techniczny najwaznijeszy zeby sie cieszyc jazda :wink:

Tu masz dokladne dane http://www.e34.de/e34/6zyl.htm

Jesli silnik jest w dobrym stanie, zawsze auto licznikowo pojedzie wiecej niz podaje producent np na autostradzie punto 1,2/60KM 170 km/h :mrgreen:, 320d/150KM - 225km/h. Pomijam halas, brak komfortu jazdy, chodzi o to ile wycisnie max.

Opublikowano
Niewiem co w cywilizowanym kraju by przeszło przegląd PO MODYFIKACJI bylem na przeglazie w ASO I NIE BYłO PROBLEMU, gdyby nie garaze,to tuning byłby zbędny?! ,bo ,,fabryka,,wie lepiej!? szanuje ludzi kupujących uzywane części ,ale tuning nawet ,,domowy,, to wyzwanie -ja nie obawiam sie że coś uszkodze ,opieram sie na wiedzy ludzi z firm tunigowych,ryzkuje dla swojej wiedzy,i satysfakcji!dieslom już dziękujemy ,to nie ten temat.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Heh, a tam... bijcie się dalej :)

Ogólnie liczniki "kłamią". W E34 przy małych prędkościach (do 120) zawyżają wskazania o około 10km/h, przy dużych prędkościach zawyżają nawet do 15-20km/h. Jeżeli ktoś ma pełen komputer, może zrobić sobie odpowiednią korektę i już. Przetestować to można używając GPS plus mapa i wskazanie prędkości.

A w temacie M5, to ja oczywiście wolałbym 3,8l. Zawsze to 25KM więcej, a ponadto auto młodsze. Ponadto myślę, że jeżeli zakupisz M5, to kwota, którą chcesz przeznaczyć na "doprowadzenie" auta do sensownego stanu może być za mała :/

Kai
Opublikowano
Panowie, powiem tak, skoro w książce jst napisane ze auto max jedzie np 230, to nie sadze zeby to auto ktore jakies kilka lat temu albo i kilkanascie wyjechalo z fabryki, teraz jechalo v max o 30-40 km więcej. Nie oszukujmy sie E34 czy nawet e39 to juz autka ktore maja swoje lata, a apropos diesli, sadze ze wiekszosc z waszych aut ni9emdaloby rady nowym dieslom ide o zaklad bo nieraz bylem swiadkiem takich wyscigow i niejedna benzynka wymiekała przy turbodoładowanych dieslach
Opublikowano
Panowie, powiem tak, skoro w książce jst napisane ze auto max jedzie np 230, to nie sadze zeby to auto ktore jakies kilka lat temu albo i kilkanascie wyjechalo z fabryki, teraz jechalo v max o 30-40 km

lukas23 jeszcze nie spotkalem ksiązki orginalnej ktora podaje faktczne v-max , zawsze jest mniej

(no i nie zapominajmy o tym ze predkosci jakie tu padają są to zawsze predkosci licznikowe ,takze nie wiadomo do konca ile kto jechał )

Opublikowano
Panowie, powiem tak, skoro w książce jst napisane ze auto max jedzie np 230, to nie sadze zeby to auto ktore jakies kilka lat temu albo i kilkanascie wyjechalo z fabryki, teraz jechalo v max o 30-40 km więcej. Nie oszukujmy sie E34 czy nawet e39 to juz autka ktore maja swoje lata, a apropos diesli, sadze ze wiekszosc z waszych aut ni9emdaloby rady nowym dieslom ide o zaklad bo nieraz bylem swiadkiem takich wyscigow i niejedna benzynka wymiekała przy turbodoładowanych dieslach

To sie wszystko zgadza.Diesle ratuje właśnie to co napisałeś na końcu że są turbodoładowene więc benzynki wymiękają a co zrobią diesle jak benzynke się doładuje? A tak apropo to dobre E34 czy E39 z mocnym i zadbanym silnikiem potrafi swojemu młodszemu rodzeństwu pokazać co to jest jazda i nie tak bardzo ich dzieli wiek możesz mi wierzyć

BMW M-Power