Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Panowie...i Panie,jesli chodzi o sylwetke E32 to musze opisac wam jak przedstawia sie moja historia zdobycia tego pieknego modelu.Otoz pierwszym moim autem byl mercedes 123,potem audi bardzo krotko i znowu 123 az kiedys moj kolega kupil BMW323i z 1979r,dal mi sie przejechac...nigdy nie zapomne tego uczucia gdy wysiadlem z auta i nogi mi sie trzesly,to byl chyba rok 1992.Wtedy juz wiedzialem,ze chce BMW,wtedy wlasnie zarazilem sie ta marka.O takim aucie jak E32 nawet nie marzylem,bylo poza zasiegiem moich mozliwosci,finansowych oczywiscie.W niedlugim czasie zamienilem mercedesa na 323i z 1981...bylem szczesliwy.To bylo cos pieknego gdy przy 140 na godz wciskalem pedal gazu i wgniatalo mnie w siedzenie.Po jakims czasie pojechalem z bratem do niemiec po auto i stala tam w komisie lekko uderzona 735 iL chyba z 1990 r.Miala piekne kremowe skory i byla w takim bezowym kolorze.Powiedzialem sobie,ze musze miec takie autko.Jednak nastepna byla e28 z 1982r 520i.Jezdzilem nia 4 lata,zrobilem 150tys km i wyobrazcie sobie,ze nigdy nie odmowila mi posluszenstwa...raz tylko gdy nie laczyly klemy od aku bo byly zasiarczone ale przeczyszczenie wyeliminowalo problem.Az wreszcie w roku 1998 kupilem swoja umarzona E32,byla to 730i.Nie moglem uwierzyc w swoje szczescie.Gdy patrzylem na to auto a szczegolnie na jego tyl...do dzis uwazam ,ze tyl jest o wiele ladniejszy niz w E38...az mi serducho roslo.Jezdzilem nia 5 lat i po takim czasie sprzedala sie w pol dnia po wstawieniu do komisu.teraz mam 740iL i nadal uwazam,ze E32 to model ponadczasowy i przez wiele lat jeszcze bedzie na drogach.Ok...zanudzilem was pewnie,no to juz mnie nie ma.Pozdrawiam.
  • Odpowiedzi 64
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
no ładna sztuka(w srodku na fotelu pasażera też :wink: ) a nie myślałeś kolego żeby fotele renoskórem odnowić?bo jednak ta skórka jest już trochę umęczona :?

http://img236.imageshack.us/img236/9483/podpis1wx9.png

One heart,one beat

Moja E32 735i

Opublikowano
no ładna sztuka(w srodku na fotelu pasażera też :wink: ) a nie myślałeś kolego żeby fotele renoskórem odnowić?bo jednak ta skórka jest już trochę umęczona :?

myslalem nad obszyciem nowa skora i chcialem dodac logo alpiny na fotelach ale jak narazie mam troche inne wydatki domowe renoskorem nie chce odnawiac bo to nie to moze jak odloze jakies 30-50 tysi to zajme sie nia od podstaw tak jak to robi kolezka ze swoja 850 bo auto ma juz swoje lata i widac slady eksploataji

Opublikowano
Musze sie pochwalic ze widzialem juz nie raz Alpine kolegi "alpina 181" i to auto naprawde robi wrazenie. Zwykle e32 juz jest sliczne, ale ta Alpina jest kolejne 10 razy ladniejsza. Raz mialem rowniez okazje zobaczyc jak ta Alpinka odchodzi z miejsca na pelnym gazie - rewelacja i do tego dzwiek tego silnika :D :D :D
Opublikowano

Heh, nie namierzyles mnie, bo jezdze w pelnym kamuflarzu, tzn. busem :mrgreen: Chociaz wydaje mi sie ze kiedys mijalismy sie jak jechalem osemka :wink:

i nie przesadzaj ze tak strasznie zbiera sie z miejsca :D

Nie ma to jak skromnosc :D

Opublikowano
Dla mnie e32 to najladniejsze auto i najlepsze lata BMW. I najfajniej mi sie nim jezdizlo, zrobilem nim ponad 100 tys i byla to czysta radosc z jazdy. Co do sylwetki juz jest klasyka gatunku! Piatkowcy sie obrazaja jak pisze, ze e39 juz jest stare z wygladu i nijakie. Zainsprowaliscie mnie tymi Alpinami. Chyba zaczne sie rozgladac. Oprocz zmiany E39 na kombi 4.4 to myslalem o 740iA z ostatnich rocznikow na jakims fajnym wypasie, ale w sumie... Mialem Alpine 323i i te drobne porawki w stosunku fabryki sa warte grzechu. Pozdro dla fanow E32!
(OO=[][]=OO)
Opublikowano
Ma ktoś w ogóle takie dane ile Alpin B12 E32 jest w Polsce?

Auto marzenie chcesz sie zamienić za E38 :twisted2:

Ja tak zrobilem ze swoja i teraz sakramencko zaluje :mad2: :duh: Ta alpinka kolegi jest poprostu kosmos,szkoda,ze fotele bez obszycia,ale i tak jest :cool2: :modlitwa: Kolor jak u mnie :dance: