Skocz do zawartości

<t>dla posiadaczt tds-naprawiales pope wtryskowa</t>  

47 użytkowników zagłosowało

Nie masz uprawnień do głosowania w tej ankiecie lub wyświetlania jej wyników. Aby zagłosować w tej ankiecie, prosimy się zalogować lub zarejestrować.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
witam . niech kazdy z silnikiem tds sie wypowie czy naprawial pompe wtryskowa . niewazne co robil czy sekcja wysokiego czy dol czy cala. dotyczy to calej rodziny bmw- 3,5,7
PRANIE TAPICEREK SAMOCHODOWYCH 0 504 256 487
Opublikowano
ja dawałem do regeneracji w boschu i już widzę, że ta pompa chyba przeżyje ten samochód, a przynajmniej ktoś kto kupi mojego tds'a nie będzie z pompa miał problemów :D
Opublikowano
Witam ja jakis tydzien temu uszczelnialem swoją pompe. cieknące paliwo nabroilo w alternatorze. uszczelnienie pompy, wymiana szczotek, lozysk i trzymakow- locznie 500,-
Opublikowano
Pompę uszczelniałem rok temu, ale teraz zaczęła poszarpywać przy 1500-2000 obrotów, więc na wiosnę znów wizyta u pompiarza... Trudno, co robić. Zamierzam autem jeszcze pojeździć, więc traktuję to jak inwestycję a nie stratę pieniędzy.
E61 530d '04 (2015-?), E34 525TDS touring '95 (2006-2016), E30 325i '89 (1996-2006)
Opublikowano
Witam ja uszczelniałem pompe w swoim TDSie jakies dwa miesiące temu ciekła dosyć mocno do tego jeszcze cięszko paliła terazjest OK :cool2:

ja też 2 miesiące temu przy przebiegu 260tys

(OO)=== OO===(OO)
Opublikowano
Jeśli chodzi o mnie nie dotykałem się u siebie ani do pompy ani do wtrysków. Wszystko suchutkie czyściutkie. Zero pocenia zero szarpania falowania itp itd. Pali na ciepłym i na zimnym na dotyk kluczyka. TDS jest ok. A jak kiedys coś sie będzie działo to się zrobi :wink: Pozdrowionka
Opublikowano
pocenie się uszczelki lub wręcz puszczanie - to wcale nie jest koszmarna awaria - po prostu zwykła gumowa uszczelka szerokości 2mm i wysoka na 3mm kiedyś musi przepuścić cisnienie;)
(OO)=== OO===(OO)
Opublikowano

Witam

W mojej pompie cieklo z glowiczki i za jednym zamachem wymienilem wszystkie uszczelki i to tyle.Na szczescie nie mam zadnych klopotów z pompą.Moze kiedyś była wymieniona na nową w DE lub mnie to kiedyś czeka.

Pozdrawiam

Opublikowano

2 lata użytkowania 70 tyś km przebiegu,

żadnej regeneracji, jedynie uszczelnienie 2 razy,

palił na zimnym i ciepłym rewelacyjnie,

żadnych pod tym wzgledem problemów,

\

moze jedynie po uszczelnianiu już po regulacji odpalała na ciepły delikatnie dłuzej ale i tak przy większości ideał!

sprzedałem kolesiowi i ją zaorał, chyba lał debil czerwone,

szkoda ze nie mieszkał bliżej bo bym mu strzelił po łbie za to jak zatyrał takie piękne auto.!!!!

Opublikowano
Witam Przy obecnym jak i przy poprzednich E 34 (miałem dwa wcześniej i omegę) nie naprawiałem pompy. Ale z jednym zaczynałem mieć problem właśnie odpalanie (SILNIK GORĄCY CIEPŁY I ZIMNY)- sprzedałem. Nie mam pojęcia co to mogło być, może ?470 tkm? trche już miał najechane
www.trofea-sport.pl
Opublikowano
moja się narazie trzyma i oby tak zostało :8)

Prowadziłeś kiedyś BMW? To jest adrenalina, to jak narkotyk - wciąga. Jesteś królem świata i nikt ci nie podskoczy :diabel_faja:

Nowe forum BMW tylko dla serii 3

http://www.3er.pl

warto tam być!!!

Opublikowano
No u mnie nic poważnego, uszczelnienie góry i regulacja przy przebiegu 240tys. i jak na razie pali na dotyk zimyn i ciepły :)
Teraz to ja mam radość z jazdy :)
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano
Witam mam zamiar zabrac sie za moja pompe,ale powiedzcie wlasciwie jak dluzej trzeba krecic na cieplym silniku to cala pompe regenerowac czy tylko nastawnik?bo zimny z dotyku odpala.POZD
Opublikowano

Heja.

Obecnie 235000km. Co zrobiłem od zakupu?

- Wymieniłem pompę paliwa w baku(siadła, na szczęście 1km od domu)

- Wymieniłem nastawnik Potencjometryczny na inny regenerowany(mój był już siadnięty, szarpało silnikiem na wolnych obrotach, jednak obroty nie skakały, dodatkowo gasnął na postoju podczas przełączania z P na D lub na R (automat)). Obecnie jestem narazie 1000km po zrobieniu z nastawnikiem i jest ok. Poczekam jeszcze trochę i dopiero zacznę się cieszyć ;o)

No i tyle. Żadnych więcej problemów nie miałem.

Koszty - Nastawnik z wymianą i regulacją 1220zł

Pompa paliwa w baku 230zł z wymianą(180zł sama pompa).

Pozdrówki, Kuba :)

Opublikowano
Witam mam zamiar zabrac sie za moja pompe,ale powiedzcie wlasciwie jak dluzej trzeba krecic na cieplym silniku to cala pompe regenerowac czy tylko nastawnik?bo zimny z dotyku odpala.POZD
nastawnik ale przy okazji można uszczelki pozmieniać
(OO)=== OO===(OO)
Opublikowano
Dzieki skidmarks,ok czyli tylko nastawnik wymienic i ewentualnie uszczelnic,ale jeszcze jedno zapytam trzeba wyciagac pompe do uszczelnienia,czy raczej nie,a jesli nie to czy trzeba pozniej ustawiac na kompie?POZD.