Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam! mam wielki problem. mianowicie od jakiegoś czasu moje BMW 520i z silnikiem m20 nie chciało jeździć na benzynie przy zimnym silniku. Potem problem sie powiększył i teraz auto odpala na benzynie i trochę jedzie ale przy zmianie na 2 bieg natychmiast traci moc prawie gaśnie. na trasie gdy jadę na gazie i przełączę na benzynę to jedzie jakiś czas po czym zaczyna szarpać i skakać. Czy wie ktoś może co zrobić w takiej sytuacji?
Opublikowano

Na początek proponuję sprawdzić szczelność dolotu.

Dalej układ doprowadzenia paliwa (pompa, filtr i ewentualnie regulator ciśnienia).

Kiedyś miałem podobny problem i okazało się że jednak łapał lewe powietrze (guma w pobliżu miksera od gazu).

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
Jest nadzieja!! Wymieniłem filtr benzyny i dalej to samo potem sprawdziłem działanie pompy tak jak pisało w książce. Benzyna leci z przewodu ale cos przerywa wiecie może jak pompa powinna podawać paliwo?Czy powinno ono lecieć równo?
Opublikowano
A ile kolega ma paliwa w baniaku ? Bo jak swieci rezerwa to normalka. Jak krzywo staniesz to nawet nie odpalisz na benzynie. Więc minimum 20 l.
Opublikowano
Nie lepiej od razu cały zbiornik, i uzupełniać co 100 km, tylko od czego jest rezerwa w aucie -pytanie? :arrow:
"" jedż z butem ,ale nie na kapciu"", mów co myślisz , rób co mówisz
Opublikowano
nie wiem jak w benzyniakach ale ja sie od mojego mechanika dowiedzialem ze tds nie lubi miec mniej niz 20l - chodzi o to ze pompa jest smarowana i chlodzona paliwem i jak jest go malo to np nie odprowadza tak ciepla.moze z benzyna jest tak samo? ja staram sie utrzymywac poziom paliwa okolo pol zbiornika.
Opublikowano
Nie lepiej od razu cały zbiornik, i uzupełniać co 100 km, tylko od czego jest rezerwa w aucie -pytanie? :arrow:

Pisze to sprawdzilem. Lepiej zgasic rezerwe niz paprac sie z pompą. Koszta nieporownywalne. A zresztą - jerzy rulez

Opublikowano
Fiona ty masz teorię nie do podważenia,wiem ,że jak ja słowo napiszę to ty dwa, ...zgasić rezerwe...-co to ma niby znaczyc?, po to producent zajnstalował, żebyś wiedział jak ci mignie,to masz do przejechania przykładowo 50 km, jeśli chcesz tankujesz jeśli nie to twoja panie wola....więcej nie pisze bo to jest bez sensu,chodzi o benzyniaka,fakt jak jest mało to jest z zapomnienia kłopot z zapaleniem auta[jesli stoi więcej niż pochyło-tak to ujmę],ale kto w tych czasach jeżdzi do spodu ,stacji jest tyle co włosów na głowie--pzdr :arrow:
Opublikowano
Dziękuje wszystkim za odpowiedzi ale zadam pytanie. Co jeśli świeci mi się rezerwa a wskaźnik pokazuje około 20l?
Opublikowano
W nie długim czasie wysyłam licznik do naprawy, dostałem adres od kol. z forum, czasem u mnie coś takiego występowało, być moze ,ze problem lezy w liczniku,nie wiem, być może, poniewaz już od jakiegoś czasu gaśnie po uruchomieniu ,cheeck i wskazanie km, dziennych i całego przebiegu, w e28 D nie było takich problemów,dochodziło do rezerwy zapalała sie i można było spokojnie te 60 km .zrobic , jednak myśle ze to wina czujnika wskazania rezerwy...-pzdr- :arrow:
Opublikowano

najlepiej to wogóle nie tankować benzyny...bo po co?jeździć bez paliwa aż pompa stanie i już....

ale gtupoty wypisujesz że aż czytać się nie chce...nigdy nie miałem mniej paliwa niż 20L i problemów nie ma a jak chodzi pompka na sucho to nie ma sie co dziwić że potem nie chodzi jak powinna albo pada :?

http://img236.imageshack.us/img236/9483/podpis1wx9.png

One heart,one beat

Moja E32 735i

Opublikowano
Łukasz 735 - wyrażnie trzeba temat zakończyc twoim stwierdzeniem,trzeba mieć auto zatankowane jak chce sie jeżdzic- pzdr-- :arrow: ...
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.