Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich,

proszę o poradę, chodzi mi mianowicie o sprawę numeru nadwozia (VIN), a dokładniej to w których miejscach w samochodzie, oprócz tego wybitego pod maską, znajdują sie jeszcze te numery.

Są jeszcze na naklejkach we wnęce z akumulatorem. Gdzie jeszcze sie znajdują?

Pozdrawiam.

Opublikowano (edytowane)

Z tyłu za lewą lampą, w prawym progu.

Kolesiowi od nas ostatnio interpol zwinoł auto , to nawet mieli kamere do przestrzeni zamkniętych i właśnie w prawym progu szukali czy nie są przebite.

Pewnie jeszcze w kilku miejscach jest nabity , ale tego to ci już nikt nie powie. Chyba że masz kogoś w serwisie.

Edytowane przez bartek_p
Opublikowano
witam w książce obsługi pisze tylko o dwóch miejscach w komorze silnika na prawej kopule amortyzatora i tabliczce znamionowej na bocznej scianie z lewej strony.myślę że nalepki z vin to nie jest identyfikacja samochodu nalepke można odkleić i przykleić gdzie się chce
Opublikowano
no i w okienku przedniej szyby

to tylko w USA wersji

KUPIĘ przednie krótkie nadkole do E39 Mpakiet.Dziękuje za każde info
Opublikowano
A czy komuś wiadomo, że są gdzieś pod tapicerką w środku auta i w bagażniku?

Ja u siebie mam wsuniętą zgiętą kartkę z danymi wyposażenia wnętrza pod esowatą sprężynę pod siedziskiem fotela pasażera... a myślałem, że koperta z kasą na czarną godzinę poprzedniego właściciela :norty:

Jedyne

http://images.spritmonitor.de/229694.png

Opublikowano
Z tyłu za lewą lampą, w prawym progu.

Kolesiowi od nas ostatnio interpol zwinoł auto , to nawet mieli kamere do przestrzeni zamkniętych i właśnie w prawym progu szukali czy nie są przebite.

Pewnie jeszcze w kilku miejscach jest nabity , ale tego to ci już nikt nie powie. Chyba że masz kogoś w serwisie.

jak doszli do tego aby sprawdzic to konkretne auto? to bylo w poznaniu?

pozdrawiam,

darek

ps. do Ratovnika szukasz miejsc z nr vin aby sprawdzic czy auto ma przebite nr czy aby sprawdzic czy jakas czesc zostala dospawana [np. cwiartka]?

[500 656 500] sprzedam nr - starter GSM idealny dla salonu BMW - 608 BMW BMW czyli 608 269 269
Opublikowano

a jakies slady na to wskazuja? jakies nie oryginalne laczenia?

podobno czestym zabiegiem jest laczenie dwoch polowek przod+tyl [wiadomo ze jedno z rozbitym tylem a drugie z rozbitym przodem] do tego celowo cos tam uszkadzaja i to lakieruja na tyle aby bylo widac ze cos bylo robione [dla zmylki] wowczas mowia ze to bylo uszkodzone i licza na to ze dalej nikt nie bedzie szukal!

moze poznajac dokladna historie auta uda sie odpowiedziec na pytanie czy taka operacja byla mozliwa

warto tez posprawdzac nr na szybach, lampach itp. wiele czesci am date produkcji wiec mozna zauwazyc ktore czesci byly wymienione [pechowo jesli zlozono z tego samego m-c produkcj ale mysle ze nik az tak by sie nie bawil:)] ale jest to zmudna robota dlatego warto zaczac od tych podstawowych

pozdrawiam,

darek

ps. a moze w aso powiedza gdzie szukac, albo pojechac do nich na testy, moze tez pomoc geometria nadwozia

[500 656 500] sprzedam nr - starter GSM idealny dla salonu BMW - 608 BMW BMW czyli 608 269 269