Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam wszystkich.Kupiłem niedawno e39 auto było serwisowane do 2005r w BMW,ostatni wpis jest przy 115tyś km..obecnie na liczniku jest 127tyś..ale czy jest to wiarygodne to nie wiem..Chciał bym wymienić olej ale nie wiem jakim był zalany bo nie ma żadnej kartki kontrolnej. patrząc na przebieg wypadało by go zalać syntetycznym olejem...ale czy to jest faktyczny przebieg niewiem.. I TU MOJE PYTANIE: czy istnieje możliwość sprawdzenia przebiegu na liczniku...tak jak to się robi w E34?Proszę o pomoc i dziękuje za odpowiedzi
Opublikowano
jedz na dobry komputer. przebieg zapisywany jest w kilku miejscach lub podaj VIN w serwisie wtedy powiedza kiedy i co bylo robione i ile ma przelatane.
PRANIE TAPICEREK SAMOCHODOWYCH 0 504 256 487
Opublikowano

przebieg jest zapisywany w kilku miejscach to fakt, ale jak się cofa to wszystkie, inaczej się świeci czerwona dioda pod zegarami

przebieg można sprawdzić tylko w serwisie, jak będą chcieli to powiedzą kiedy i przy ilu km był ostatnio serwisowany, jeżeli jest dobrze cofnięte, a zapewne tak jest to nie ma możliwości sprawdzenia przebiegu w samochodzie

zresztą w e34 też nie było

poza tym :search: :search: :search:

jakiś czas temu temat był bardzo szeroko omawiany, właśnie na przykładzie e39, kilka stron postów

Opublikowano

przemo tds.Tak piszesz że było….to przejzyj jak masz ochotę archiwum formu gdzie jest 300 stron a na jednej stronie okolo 20 postow wic mysle ze do konca roku moze bymś przejzal pod warunkiem ze doba bedzie trwala 72 godziny

wiec prosba z mojej strony a mysle ze nie tylko z mojej jesli ktos o cos pyta bo nie ma o tym zielonego pojecia to proszę o konkretne odpowiedzi lub anie odsyłanie naforum i przeglądanie wszystkich stron.. pozdrawiam.A najlepiej żeby było pole do wpisywania problemów i pytań...wtedy łatwo można by znaleść co nas interesuje a nie zaśmiecać forum zbędnymi pytaniami..

Opublikowano
przemo tds.Tak piszesz że było….to przejzyj jak masz ochotę archiwum formu gdzie jest 300 stron a na jednej stronie okolo 20 postow wic mysle ze do konca roku moze bymś przejzal pod warunkiem ze doba bedzie trwala 72 godziny

wiec prosba z mojej strony a mysle ze nie tylko z mojej jesli ktos o cos pyta bo nie ma o tym zielonego pojecia to proszę o konkretne odpowiedzi lub anie odsyłanie naforum i przeglądanie wszystkich stron.. pozdrawiam.A najlepiej żeby było pole do wpisywania problemów i pytań...wtedy łatwo można by znaleść co nas interesuje a nie zaśmiecać forum zbędnymi pytaniami..

komu zalezy to przeglądnie w kilka godzin, ale jak nie ma czasu to próbuje nakłonić innych, żeby czas tracili za niego

PawełH
Opublikowano
PawełH.nikogo do niczego nie nakłaniam ...pytam czy ktoś wie i może udzielić mi odpowiedzi..nie odsyłając do przeglądnięcia całego forum..czytaj ze zrozumieniem
Opublikowano

nie ma takiego czegoś jak sprawdzenie org za pomocą "domowych" sposobów.komp tez nic nie da.

moja 523 ma teraz 203tys jak ją kupiłem miała 161tys.na module od świateł wychodzi 999 999km.czyli cos było kręcone-ale mnie to naprwade nie obchodzi bo jest w super stanie.

po drugie...ta czerwona kropka przy przebiegu to nie jest od tego ze był cofany licznik tylko od padniętego aku...jest to opisane na forum serii 7

pozdrawiam Łukasz

http://img236.imageshack.us/img236/9483/podpis1wx9.png

One heart,one beat

Moja E32 735i

Opublikowano

kilka minut z szukajką:

http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?t=39343&postdays=0&postorder=asc&highlight=stan+licznika&start=30

http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?t=60107&highlight=przebieg

http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?t=21662&postdays=0&postorder=asc&highlight=przebieg+prawdziwy&start=15

http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?t=39343&postdays=0&postorder=asc&highlight=przebieg+prawdziwy&start=0

http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?t=54567&highlight=

zajęło to nie więcej jak 10-15 minut, więc szybciej niż twoje czekanie na pierwszą odpowiedź :lol:

nikt ci nie każe przeglądać wszystkich stron, trzeba się nauczyć korzystać z szukajki to nic trudnego

a odsyłam do szukajki bo te same pytania zadawane co tydzień naprawdę nic nowego nie wnoszą, a tłumaczenie tego samego cały czas jest bez sensu

więc następny razem najpierw minimum pół godziny z :search: i dopiero nowy temat :cool2:

Opublikowano
Prawda jest taka ze jakby ludzie nie zadawali tych samych pytań co chwilke to nie wiele działo by się na forum ponieważ auto nie ma nieskończenie wiele tematów. Tak więc myślę że nie ma o co się rzucać jeśli ktoś zadaje pytanie podobne do tego co jakiś czas temu było. Nadgorliwość jest gorsza od faszyzmu!
Opublikowano
nie ma takiego czegoś jak sprawdzenie org za pomocą "domowych" sposobów.komp tez nic nie da.

moja 523 ma teraz 203tys jak ją kupiłem miała 161tys.na module od świateł wychodzi 999 999km.czyli cos było kręcone-ale mnie to naprwade nie obchodzi bo jest w super stanie.

po drugie...ta czerwona kropka przy przebiegu to nie jest od tego ze był cofany licznik tylko od padniętego aku...jest to opisane na forum serii 7

pozdrawiam Łukasz

Przy okazji czerwonej kropki... MOj akku ma super stan bo autko zapalilo po ponad 1.5 miesiacu stania w mrozach po - 15, -20a kropka nadal sie swieci wiec sadze ze jednak cos bedzie ze zlym cofnieciem licznika tzn błędna sumą kontrolną w modulach bo moj LCM podaje cos koło 8000 mileage a auto ma teraz przebieg 187 tys a wydaje mi sie ze tak naprawde moze miec ze 230 :D ale do tej pory nie bylem na kompie tego weryfikowac bo silnik chodzi jak brzytwa :lol: i po co sie obciąż myslami ..

Opublikowano
Może i macie Koledzy rację... Myślę jednak, że 99% tych, którzy auto chcą sprzedać i są napaleni na kasę nie pokusi się o kombinacje w stylu przeprogramowania wszystkich modułów, gdzie zapisany jest przebieg i uzgodnienia wskazań... to jest zapewne kosztowne... Myślę, że w tych 99% przypadków kręcą tylko to co jest na zegarach...

Jedyne

http://images.spritmonitor.de/229694.png

Opublikowano
ja się nie rzucam, są tematy które powtażają się naprawdę bardzo często, aż do przesady, zresztą, tak jak napisałem wcześniej szybciej powie ci szukajka niż czekanie na odpowiedź, a przy tym możesz się dowiedzieć innych ciekawych rzeczy :norty:
Opublikowano
Może i macie Koledzy rację... Myślę jednak, że 99% tych, którzy auto chcą sprzedać i są napaleni na kasę nie pokusi się o kombinacje w stylu przeprogramowania wszystkich modułów, gdzie zapisany jest przebieg i uzgodnienia wskazań... to jest zapewne kosztowne... Myślę, że w tych 99% przypadków kręcą tylko to co jest na zegarach...

wcale nie jest to super drogie, ale fakt ze większość zmienia tylko w LCM i na liczniku, zostawiając IMMO bo tam potrzeba lepszego sprzętu,

to co jest w IMMO wgrywa ci się za każdym razem do kluczyka,

więc w serwisie podadzą to co jest własnie tam,

w e39 przed liftem zapisane jest w 3 miejscach,

po lifcie są jeszcze chyba 2 ukryte w liczniku, nie jestem pewny, podjadę do znajomego to zgłębie temat,

generlanie nei jest tak prosto zmodyfikować przebiegi bezśladowo, ponoć ktoś kto ma pojęcie o tych manewrach wyłapie że coś było grzebane, a jak grzebane to wiadomo po co....

w necie można znaleźć pełno firm zo rzeźbią liczniki, czególnie ostatnio modne powiązanie tego z Chiptuningiem,

kuni więcej z licznika mniej i lepszy niż fabryka jak to piszą na wielu aukcjach:)