Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jak ściągnąć kierownice w e36, kierownica jest 4 ramienna i ma poduszkę. Znalazłem jedynie opis ściągania kiery bez airbaga.

dzieki

Opublikowano

Od tyłu (od strony zegarów) po obu stronach kierownicy są otwory w których są śrubki (chyba imbus 4mm), wykręć je i wyjmiesz poduchę. Dalej tak jak w każdej innej kierownicy. Przed cała operacją najlepiej odłącz akumulator , bo gdy włączysz zapłon, a będziesz miał odłączona poduchę to będziesz miał problem z kontrolką.

Słabo coś szukałeś, bo było już o tym.

Opublikowano

...nie, nie było potrzeby ...wyjmowałem kierownice żeby wyciągnąć zegary ..nie poto żeby jeździć :)

No popatrz a ja myślałem że chciałeś pojeździć bez kiery :lol:

Opublikowano
powinienes zawsze odlaczac aku przy sciaganiu airbagu,a kontrolke mozesz wykasowac podpinajac pod kompa,u mnie za takie cos 20zl
"Zapytać - może oznaczać moment wstydu, ale nie zapytać i pozostać ignorantem, to wstyd na całe życie..."
Opublikowano
Czy te śrubki są przykryte jakimiś zaślepkami ? Ja mam kiere 4 ramienną skórzaną i jak zajrzałem od tyłu to ją po 3 otwory na stronę czyli razem 6. Na każdym ramieniu i po jednym na środku blisko osi kierownicy. Tylko te dziurki na ramieniach są jak by zatkane jakimiś gumkami czy coś takiego. Miał ktoś takie coś ?
Opublikowano
Czy te śrubki są przykryte jakimiś zaślepkami ? Ja mam kiere 4 ramienną skórzaną i jak zajrzałem od tyłu to ją po 3 otwory na stronę czyli razem 6. Na każdym ramieniu i po jednym na środku blisko osi kierownicy. Tylko te dziurki na ramieniach są jak by zatkane jakimiś gumkami czy coś takiego. Miał ktoś takie coś ?

Tylko te środkowe w których są torx'y 30 są ważne.