Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam kupiłem niedawno e 38 4.0v8 przeprowadziłem przegląd całego auta w warsztacie i wymianę zużytych części. Na koniec zrobiono pomiar kompresji silnika i wyszło mi coś co mechanik nazwał silnikiem do wymiany podam wyniki pomiaru w cylindrach 1-13,5/2-13,0/3-15,0/4-11,0/5-15,0/6-13,0/7-13,5/8-10,0

nie wiem jakie powinny byc a w innych warsztatach mówiono mi że albo zle mierzone,bądź że to dobry wynik. Dodam że warsztatowiec mówił że robione tak jak w książce letni silnik itp ale nie zalewał olejem czy naftą.Proszę o pomoc i z góry dziękuje.

:cry:

Opublikowano
Witam jak chcesz moge podac ci numer tel.do BMW STANDO SERVICE.I zapytaj sie ich jaka kompresje powinna miec twoja 740. Zagadaj z nimi najlepiej z WITKIEM co moze byc przyczyną takiej kompresji napewno cos ci powie w tej sprawie.A najlepiej jak bys tam pojechał. JAK BMW to tylko tam :cool2: POLECAM. tel. 071-387-82-82. / 071-387-80-67 Bo niewierze w to ze silnik do wymiany... Powodzenia i Pozdrawiam.
Opublikowano
Mi tez kiedys speco ze złamanym kluczem :liar: mówił ze sa w.... pierscienie cisnieniowe i mówił ze silnik do wymiany i tak dalej. Pojechałem pod Wrocław i się okazało.zle wyregulowane zawory spes z kępna tak mi zrobił jak w duzym fiacie 125p. :jawdrop: pozdrawiam pana z Kępna. :modlitwa:
Opublikowano
Dodam że autko ma przebieg licznikowy 180 tys.km ale liczę że można dodac jeszcze ok 100 tys. km z uwagi na modne kręcenie licznika ,co u mnie wyszło bo dwa lata temu miała 200 tys. km zanim trafiładoczytałem do polski odnalazłem kwitek w schowku z badania technicznego taka niespodzianka albo skleroza polaka sprzedającego mi auto.
Opublikowano
Dlatego w poniedzialek jade na ponowne zbadanie cisnienia do innego speca i jak sie okaze ze jest o.k to pojade po zwrot kasy za zle przeprowadzona komresje silnika .
Opublikowano

ja też uważam ze taki przebieg licząc naet te 300tys to nie jest az tak dzuo.ja w mam e32 3.5 GRUBO ponad 400tys a chodzi idealnie nawet się nie zawaha...więc lepiej zaciągnij porady jakiegoś dobrego fachowca i całkiem możliwe ze będą inne dane...

pozdrawiam Łukasz

http://img236.imageshack.us/img236/9483/podpis1wx9.png

One heart,one beat

Moja E32 735i

Opublikowano
co u mnie wyszło bo dwa lata temu miała 200 tys. km zanim trafiładoczytałem do polski odnalazłem kwitek w schowku z badania technicznego taka niespodzianka albo skleroza polaka sprzedającego mi auto.

Cechujesz sie spora lagodnoscia. Skleroza? Jesli masz calkiem twardy dowod przestepstwa to zadzwon do sprzedawcy - postrasz, skieruj do niego pismo przedprocesowe. Moze odda czesc pieniedzy. Jesli to komis powinno byc latwiej... Jesli to bandzior to czym predzej sie wycofasz.

Opublikowano
Dodam że autko ma przebieg licznikowy 180 tys.km ale liczę że można dodac jeszcze ok 100 tys. km z uwagi na modne kręcenie licznika

Nawet 300 tys to na Twój silnik żaden przebieg. Zbadaj to ciśnienie na dobrze rozgrzanym silniku, to się uspokoisz. Moja 540stka ma też taką przypadłość, że jak dłużej postoi, tak powyżej tygodnia, to potem mam problemy z odpaleniem, bo nie ma ciśnienia na cylindrach. Jak mi kiedyś pomierzyli, to miała na zimnym silniku po dwóch tygodniach postoju 5-7 bar. Dopiero wielokrotne kręcenie rozrusznikiem, które zbudowało ciśnienie w popychaczach hydraulicznych spowodowało, że silnik zaskoczył. Jak go dobrze rozgrzałem i ponownie zmierzyli mi ciśnienie, to było pomiędzy 12 a 13...

Opublikowano

Bylem dzisiaj u mechanikaswoja 4,0v8 niestety nie mialem czasu i odwolalem "Stado Service co polecil mi Marcin 735ipozdrawiam" ale w warsztacie gdzie sa mlodzi ludzie i nie kroją w moim miescie i co sprawdzili cisnienie urządzeniem wkrecanym w miejsce swiec i bez wyrysu tylko wskazówka ukazywala wynik,nie takim jak wczesniej przytykanym z wykresem i wyszło mi tak ;

1-14,0/2-14,0/3-14,0/4-14,0/5-14,5/6-14,5/7-14,5/8-14,5

pojechalem do wczesniejszego speca zdziwiony i widzalem ze zaklopotany a wy jak sadzicie jaki to jest wynik i czy jeszcze raz pojechac w inny punkt zmierzyc czy dac na luz .

Opublikowano

a ile to nerwów pożarło, mam pytanie czy jak pracuje silnik to macie tak co jakis czas lekkie zachwianie obrotów (ale naprawdę takie że woda w szklance by tylko drgnęła ) a co reszty to może byc cisnionko w silniku?javascript:emoticon(':?:')

Question

Opublikowano
a ile to nerwów pożarło, mam pytanie czy jak pracuje silnik to macie tak co jakis czas lekkie zachwianie obrotów (ale naprawdę takie że woda w szklance by tylko drgnęła ) a co reszty to może byc cisnionko w silniku?javascript:emoticon(':?:')

Question

Też to zaóważyłem,,, takie jakby minimalne szkubnięcie co jakieś 10s

http://img182.echo.cx/img182/3667/bmwx25qo.jpg

Sprzedaje materiał na podsufitki.

Opublikowano
Właśni kolego takie coś wyczytałem że v8 ma przerwę w swojej pracy na jakiś ułamek sekundy (przerwana praca ) co objawia się takim pyknięciem ,tylko niewiem czy te wiadomości są wiarygodne i boję się że łapie lewe powietrze :?
Opublikowano

witam

ten mechanik to chyba ma jakieś kosmiczne przy zady :norty: jakim cudem uzyskał 16 to nie wiem to jak zrobi z olejem to mu wyjdzie 20 normalnie masz chyba diesla

ciśnienie ma być w granicach 10.5 do 12.5 jeśli sie mieści w tym przedziale to wszystko ok

Opublikowano

nie widziałem jak to mierzyli wiec ci nie powiem czy dobrze ale obaj wala jakąś ściemę wiec raczej to robili źle