Skocz do zawartości

320d 137km na 3 do 120km/h czy to nie za mało?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

mam pytanie ,auto na 3 wykręce do 120 km/hczy to nie za mało?

i spalanie po mieście 8,5 a w trasie 6l ale to po mieście ,to nie jest całkiem dosłowne, to jest poprostu taki cykl mieszany i to przy spokojnej jezdzie 8,5 CZY TO NIE ZA DUŻO?

Opublikowano
tego to ci nie odpowiem ale powiem Ci że tyle to ja seicento 1.1 (firmowym oczywiście) kiedys kręciłem.. i chciał jeszcze ciut. :twisted2: :twisted2:

a spalanie to na oko jest git. tyle że wiesz..na oko to... :twisted2:

to czy 120 seicento zrobisz to nic nie znaczy. Fiat Zastawa na 2 kreci do 120km/h. Z tego wynika ze masz krotki dyfer czyli lepsze przyspieszenie. Spalanie masz niskie a nie wysokie. Ja moim 325 na 3 podjezdzam do ok 150 o ile pamietam.

http://img177.imageshack.us/img177/7296/111eb2.jpg

Moje BMW i sprzecik audio

www.bts-bmw.pl

Opublikowano (edytowane)
TO NA 3 BIEGU ILE POWINNA WYCIĄGNĄC 136 KONNA BEMKA?PYTAM BO NIEWIEM CZY WSZYSTKO Z NIĄ OK.

sorry ale to chyba nie jest najlepsza metoda sprawdzania diesla czy wszysto z nim ok :naughty: cos czuje ze wkrotce pojawi sie tu sporo Twoich postów o problemach z autem...czego ci nie zycze oczywiscie

benzyniaka to jeszcze bym zrozumial...

no ale skoro juz takie karkołomne testy robisz to czemu po prostu nie spojrzysz na obrotomierz, na trójce to chyba powinien do odciny dojsc

Edytowane przez Zbir
Zbir
Opublikowano

dobre. po takich próbach najlepiej odrazu wylaczyc silnik zeby mogl jak najszybciej ostygnąc :)

żart

Opublikowano
mam pytanie ,auto na 3 wykręce do 120 km/hczy to nie za mało?

i spalanie po mieście 8,5 a w trasie 6l ale to po mieście ,to nie jest całkiem dosłowne, to jest poprostu taki cykl mieszany i to przy spokojnej jezdzie 8,5 CZY TO NIE ZA DUŻO?

Mam nadzieję że jak będę zmieniał auto na e46 to nie trafię na twojego diesla :lol:

Opublikowano
i o to mi chodziło.nie jestem katem dizla,wręcz odwrotnie,spokojna jazda tylko chciałem zobaczyć czy aby auto nie straciło mocy bo mi sie tak zdawałło.pozdrawiam
Opublikowano
heh;D jak odcina to jak bys mial 200KM albo 100KM na tym samym przelozeniu przy tych samych obrotach tyle samo bedzie jechal. Dobrze ze ja preferuje automaty bo wlasnie robie podchody do e46 w dizlu, ale na szczescie ta mi sie nie trafi:D

MaCkoS

Kocham 3jeczki:)

Nastepne bedzie M3!

Opublikowano

Ja tam i 7500 rpm wykręce ale tą kosiarka niebieską :-)

120 na 3 biegu to tak akurat w tym dieslu :-)

Zważ jeszcze na strasznie krótką jedynką i nie lepszą dwójkę.... dbaj o skrzynie bo masz tylko jedna :-)

Problem szachisty: zwalić konia czy posunąć damę :-)