Skocz do zawartości

wymiana oleja pytanie. polsyntetyk shell,valvoline ????????

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Gdzie? Proszę bardzo.. tu:

*Moto Partner*

ul. Zgorzelecka 18

Lubań 59-800

075/721 61 17

ul.Kopernika 30

Lubań

075/721 56 47

ul. Kościuszki 32

Bogatynia 59-920

075/774 10 06

BMW M3 COUPE i AUDI RS 4

Było E-36 coupe i było by do dziś

gdyby nie ślepi emeryci na drogach.

Jest E-46 ale to już nie to samo ...

• Odpowiedzi 63
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Ja przejechałem się na Mobilu. Trafiła mi się albo podróba, albo jakiś wadliwy produkt. Mobli nawet nie raczył odpowiedzieć na moje próby kontaktu. Opisałem to w dziale: Eksploatacja, felgi, opony, oleje, paski.

Jakoś przychylnie patrzę w stronę Shella, przy następnej wymianie prawdopodobnie go zaleję. :doh: :mrgreen:

Opublikowano
Gdzie? Proszę bardzo.. tu:

*Moto Partner*

ul. Zgorzelecka 18

Lubań 59-800

075/721 61 17

ul.Kopernika 30

Lubań

075/721 56 47

ul. Kościuszki 32

Bogatynia 59-920

075/774 10 06

Valvoline daje taką promocję? Jak ktoś wie gdzie w Warszawie też tak robią to niech napisze.

http://images24.fotosik.pl/217/db2f86f1b89f14d8.jpg
Opublikowano
Ja przejechałem się na Mobilu. Trafiła mi się albo podróba, albo jakiś wadliwy produkt.

Znajomy tak wlewał mobila.. Oddałw ręce stacji i zapytał gdzie można zapalić fajkę. Powiedziano mu najpierw, by się zapytał przy kasie, tam powiedzieli, że za warszatem.

Pech chciał, że z tyłu przez okno widział swoje autko a że, było dopiero zakupione to chciał zrobić fotke telefonem..

W tym momencie wszedł pracownik stacji w Lotosem w ręku.. :?

No to znajomy zrezygnował ze zdięcia i zaczoł nagrywać filmek, jak mechanior wlewa mu lotosa a potem wkłada do bagażnika pojemnik po Mobilku..

Zapłacił za usługe i poprosił o szefa .. Pokazał nagranie i paragon..

Powiedział: "A teraz Pan wyleje to do kanalu, przyniesie Mobila z CPNu to może mi przejdzie.." :mrgreen:

Dziwne, że jak próbuje tam coś kupic to nagle "zamkniete" wszystko..

BMW M3 COUPE i AUDI RS 4

Opublikowano
ja tez szykuje sie do wymiany oleju i zastanawiam sie miedzy shell'em polsyntetykiem a valvoline maxlife tez polsyntetykiem i nie potrafie sie zdecydowac,nie widzialem negatywnych opinni na ich temat,ale przy valvoline interesuje mnie to ze niby posiada mozliwosci uszczelniajace czy cos takiego :think:
"Zapytać - może oznaczać moment wstydu, ale nie zapytać i pozostać ignorantem, to wstyd na całe życie..."
Opublikowano

kajom tacy są właśnie polacy, a najgorsze jest to że często takie rzeczy dzieją się za namową szefostwa. :duh:

O moich perypetiach napisałem tutaj.

Trochę dziwię się twemu znajomemu, że dalej chce coś kupić u tamtych ludzi. Ja bym tam więcej nie wrócił i "rozreklamował" ich odpowiednio. :mrgreen: :twisted:

Dobrze jest kupić po prostu olej za granicą, tak mi się wydaje. ;) Z dala od naciągaczy. I wtedy nie będzie problemu jaki olej, każdy markowy będzie dobry.

Opublikowano
wiec czekam na twoja opinie gdyz tez waham sie miedzy valvoline a shell'em:) p.s to chyba nie ziemniak cie namowil?? :twisted2:
"Zapytać - może oznaczać moment wstydu, ale nie zapytać i pozostać ignorantem, to wstyd na całe życie..."
Opublikowano
no spoko ,nie pali sie ,a powiedz co Cie sklonilo akurat na valvo zamiast shell'a?shella w twojej ankiecie chyba wiecej osob polecalo nie?
Opublikowano
kiedys juz byly tez tematy tego typu i sledzilem na bierzaco to pare osob tez chfalilo valvoline.tu nie chodzi o zadne oszczednosci bo ten olej tu kosztuje okolo 35euro mobil s 32 euro csatrol niecale 40 euro czyli nie kieruje sie tanszym olejem czy cos sprobuje czegos innego mam nadzieje ze sie nie zawiode i co tu mowic jeszcze butelka mi sie podoba :mrgreen:

MY NAME IS, KRZYSIU JEZYNA ZE SZCZECINA :wink:

http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?t=60823 ZOBACZ TO!!

http://img261.imageshack.us/img261/6339/logorot125ee4.jpg

Opublikowano
Sendra napisał:

na probe jutro wymieniam na Elf STI 10W40 (polecal go jeden z uzytkownikow), a z tego co sledzilem wypowiedzi wielu ludzi chwali sobie shella i valvoline, a napewno nie spotkalem sie z zadna zla opinia o tych olejach...

jak wymienisz daj zac czy cos sie dzieje

Jeżdżę na nim od kilku miesięcy(półsyntetyk) i nie mam zastrzeżeń. Rano nic nie klekocze i silnik nie łyka go za dużo. Wlałem go dlatego bo wcześniej też "podobno" taki miał. W przeszłości jeździł na synt. Castrol 5W40-też "podobno" :wink:

Prowadziłeś kiedyś BMW? To jest adrenalina, to jak narkotyk - wciąga. Jesteś królem świata i nikt ci nie podskoczy :diabel_faja:

Nowe forum BMW tylko dla serii 3

http://www.3er.pl

warto tam być!!!

Opublikowano
adamation albo kup ceramizer i jezdzij bez oleju :mrgreen:

hmm niezla mysl,ale chyba wezme MOTO DOCTOR'A :mrgreen: troche galarety do silnika i bedzie spokoj :norty:

Opublikowano
Valvoline maxlife to dobry wybór, przelatałem na nim 50 000 i tak jak obiecywał producent chyba przywraca sprężystość uszczelek bo przestał mi się pocić na misce oleju. Nie jest to tani olej ale wg mnie wart swojej ceny . Dotyczy to rodziny maxlife silnikowego jak i ATF do skrzyni biegów.
Opublikowano (edytowane)
Poki co jestem milo zaskoczony... Rano zalalem ELF Competition STI 10W40 i auto stalo od 9 do 21:30 na mrozie i ani nie jeknal przy zapaleniu. Jutro jeszcze napisze jak bede wracal nad ranem czy "bocian" zniknal ale poki co jest napewno lepiej niz na magnatecu :) Za banke 4L dalem 85 zl wiec bylo nie bylo dobra cena... Co najlepsze zrobili mi to w cenie 30zl z kasowaniem inspekcji wiec nie musialem sie babrac w samodzielne zwieranie czegokolwiek :) Serwis Nalepa w wegrzcach (kolo krakowa) numer jest w dziale polecane serwisy, goraco polecam, a elfa potwierdze jutro czy polecam w pelni :) Edytowane przez Sendra
Opublikowano

Właśnie do końca nie wiadomo co tam jest w tym valvoline..

Może nic? A wszystko to tylko reklama?

Cząsteczki węgla jak by były to kwalifikował by się do minerału, chyba , że dali jakiś związek pochodny węgla, który skupia w sobie zebrany osad w ściśle uporządkowanych cząstkach a nie robi jednej kuli. Przy tym nie zapycha kanałów ani nie rozszelnia brzegów.

BMW M3 COUPE i AUDI RS 4

Opublikowano
Właśnie do końca nie wiadomo co tam jest w tym valvoline..

Może nic? A wszystko to tylko reklama?

Cząsteczki węgla jak by były to kwalifikował by się do minerału, chyba , że dali jakiś związek pochodny węgla, który skupia w sobie zebrany osad w ściśle uporządkowanych cząstkach a nie robi jednej kuli. Przy tym nie zapycha kanałów ani nie rozszelnia brzegów.

tez nie wiem ale mnie to nie odstrasza.olej zatwierdzony przez niemiecki TÜV wiec cos musi byc w nim :roll2:

MY NAME IS, KRZYSIU JEZYNA ZE SZCZECINA :wink:

http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?t=60823 ZOBACZ TO!!

http://img261.imageshack.us/img261/6339/logorot125ee4.jpg

Opublikowano

Przeciętny użytkownik nie jest w stanie dojść do tego który jest lepszy bo to trzebaby było kilkast tysięcy przejechać i mieć drugi taki sam pojazd do porównania.

Ale idę o zakład że dzisiejsze półsyntetyki są lepszej jakości niż pełny syntetyk produkowany np 94r. Za Valvoline przemawia jednak fakt że nie jest na 100% rozlewany u nas w kraju.

Opublikowano

co do silnika 1,6 moze amsz racje ze powinien przejsc na polsyntetyk...

poza ytm jesli masz 1,6 to mozesz miec juz przez ten olej pewne nzawijmy to mini nieszczelnosi zatkane osadem ktory sie wytworzyl...wlewajac nowy 5w40 mozesz wyplukac osad i moze zaczac ci stukac np na panewkach.

ale nadal uwazam ze wszystko jest uzaleznione od tego jak byl traktowany twoj silnik.

w sumie popieram tu kolege i przyznaje sie ze moze miec racje,dla wlasnej pewnosci na polsyntetyk wrzuc...ale nadal obstaje przy castrolu i mobil1.

kiedys uzywalem shella, ale do innego auta. byl bardzo dobry.

ale podkreslam ze castrol jest w pewien sposob dedykowany do bmw, i najwyrazniej ine bez powodu bo chodzi na nim pieknie:)

pozdrowki